2006.11.04. Szombat

Elmentem a lakatoshoz, akit a család, és ismerősök ajánlottak. Nagyon kedves ember, ez bebizonyosodott végre személyesen is. Megvizsgálta a kispolákomat (Laceeee, képzeld, nem sírta el magát :) ). Nem is akárhogyan! Körülbelül fél órán át nézegette, nem csak azokat a pontokat, amiket mondtam, hanem azokat, ahol általában a kispókok el szoktak rohadi. Többekközött az első futómű felfogatásánál, a laprugót tartó tőcsavarok környékén (na, ott is volt rohadás), a pedálok környékén, a motortartó körül, a motortérben még pár helyen -közben megdícsérte, hogy milyen tiszta a motor. Mármint, hogy nem tiszta olaj, hanem hogy szó szerint tiszta :D . Aláfeküdt, alámászott, szúrkált, tapogatott, simítgatott, szélvédő körül nyomogatott, stb... Majd gondolkodott, számolgatott, és kimondta: 75 ezer. Pillanatra nem tudtam levegőt venni. Majd remegő hangon megkérdeztem: "ez még növekedhet?" mondta, hogy nem, ebbe bele vannak számolva az esetleges megeleptések is. +- 5 ezret mondott. Ebben benne van a 4 sárvédő csere, a küszöbcsere, a homlokfal csere, az első szélvédő alatti lemez visszahajlítgatása, a szélvédő keret "kitakarítása", a régi antenna lukának befoltozása, az alsó meglepetések, a padlólemez, és esetleges váratlanul ért, kisebb darabok foltozása. Gyakorlatilag egy teljes lakatolás. Aztán elmondta, hogyha nem ismerné apámat, meg nagyapámat, meg azt, aki megadta nekem a számát, meg még tökömtuggya kit -iwiwen ha fennlenne :D -, szóval ugyanezzel a kocsival utcáról jött volna be valaki, akkor 120 ezer lett volna ez az ár, de még nem is biztos, hogy elvállalta volna. Mondta, hogy nem tesz különbséget kispolák és BMW között, ugyanúgy lakatolja mindkettőt. (hehe, nem ugyanolyan ****ul :P ) Mondta továbbá, hogy megértette, hogy nekem ez a mániám, és ezért nem beszél rá másik kocsi vételére. Majd együtt elkezdtünk számolgatni, hogy mennyibe kerülne, ha vennék 50 ezerért egy kispókot, ami látszólag rendbenvan karosszériailag, átiratás, esetleg kisebb motorjavítással 100 ezer körül járnék, nem beszélve a biztosításról, és még azokról a meglepetésekről, amik anyum pókjával voltak -erősebb ajtóbecsapás után tenyérnyi gitt leesett a gyönyörű fénezés alól- :D Na, és mennyiért tudnám eladni ződikét? 25ezer? A végeredmény: mindenféleképpen viszem hozzá! (most még nem hagytam ott, mert *****hideg volt, hogy hazagyalogoljak Érdről. Bár ez kurvára hülye kifejezés, mert elfelejtettem visszatennia fűtéscsövet... Majd jövő héten elcsalom viandr-t is, és akkor ő haza tud hozni :) Hazafelé belegondoltam, hogy ennél olcsóbbat nem szabad keresni, mert végül én járnék rosszabbul. Most azért vagyok itt, ahol vagyok, mert mindig megpróbáltam a leglcsóbb utat választani. Most visszafizetem. De úgy gondolom megéri. A sufnizásnak vége! Nem kell több "legszakadtabb autó" díj! (Ajánlott fényezőt is, meggondolandó az is, főleg, hogy hőkamrás a dolog. De ez még naggyon odébb van!)

Kommentek

Törölt felhasználó

Azt tudod ugye,hogy nagyon-nagyon baráti áron csinálja neked a csávó a lakatolást?Igaza van,én sem vállalnék el egy szétdõlt autót 120-140 alatt.Ugyanis iszonyat sok a szopper vele:(.Kérdésem a következõ lenne:A cserélendõ elemek árai benne vannak a 75000 forintos árban?

KeMa

Bikádi Gábor #1041: 4 sárvédõt, 2 küszöböt, és homlokfalat én viszek. Mondta, hogy ezek a külsõségek, mögötte még nagyon sok meglepetés van, 100%-osan, amikhez majd kellenek még. Szóval amiket fentebb felsoroltam, azok vannak benne. Jah, meg asszem nem írtam bele, hogy az összes ablak kerete átvizsgálásra kerül.

viandr

75 rongy, és te viszed a a négy sárvédõt, két küszöböt, és a homlok falat? A többit õ álja? Azt a kurva!
(most úgy csináltam,mintha nem tudtam volna róla :D )

KeMa

viandr #1144: mint a házi feladat...

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!