2007.03.07. Szerda

Aki azt hiszi, hogy a karbival nem lehet jókat játszani, az hazudik / téved. Avagy nem ismeri az összes lehetőséget. Ahhoz, hogy ezt mindenki belássa (aki szeretné), elsősorban szerezzen be egy gázelemzőt ;) !

Nah, szóval, ami nap a melóhelyen szétrobbantottam három karbit, lemostam az alkatrészmosóban, kifújtam nagynomással, mindent leellenőriztem, szelektáltam, majd a lehető legjobb alkatrészekből összeállítottam egy karbit. Feltettem a kocsira, majd a kocsit bemelegítés után feldobtam a gázelemzőre. Mindenek előtt egy kis gyujtásállítás, strobival, és MOT250-es típusú Bosch masinériával. A gyujtásom valahol 16 fok körül volt (ami lámpával 10 foknál lehetett). Sajnos most egy picirivel nehezebben indul... Szépen belőttem, majd elkezdtem a karbit állítani. Végülis egy fél óra után rájöttem, mi minden függ össsze egymással (gyakorlatilag minden mindennel :d alapjárat, benya-levegő-keverék, gyertyaállapot, szűrőállapot, idegállapot, előgyujtás-utógyujtás, motorhőmérséklet, Mars-Uránusz-Vénusz, illetve a Hold állása, és persze még sok minden más). Eljátszottam vele egy órát, észre sem vettem, hogy elrepült az idő, de végre sikerült belőni mindent rendesen. Szépen ezerrel belőttem mindent a gyári adatok fele alá, hogy ejj, ennek aztán nem lesz CO kibocsájtása. Hát nem is lett. De nem is ment :D Így maradtam a leghivatalosabb verziónál: a lehető legközelebb tettem a gyárihoz. Egy picivel alatta mindet. Sajna nem nyomtattam ki (kinyomtattam, de nem a jót), így nem tudom emlékezetből megmondani az értékeket.

Alapjáratot 850-ről utána visszavettem 700-ra, mert olyan szépen jár azona fordulaton, de útközben észrevettem, hogy ekkor gázadásra egy picit elkezd fulladni (850-es alapjáraton ilyen nem volt). Ugye akkor csak túl alacsony alapjárat miatt van, nem pedig azért, mert rosszul lőttem volna be?

Különben nagyon finoman megy, és egyelőre a fogyasztása is rendben van. Ezt onnan tudom, hogy amikor elinduláskor picit felvillant a kevés üzemanyag kontrollámpa, ekkora táv megtétele után már ezerrel villogott. Mostmeg icipicivel villan be sűrűbben, ugyanarra a távra. Szóval asszem most rendben vagyunk :D

Jah. És a sportkipufogó javára legyen mondva: Végre be tudtam dugni a gázelemző csövét :D A gyáriba nem jött össze eddig sohasem :D

Jah, megint valami. A nagy extázsban, hogy a kocsi motorjáról jött 600 kábel a gépre, elfelejtettem fotót készíteni. Emiatt bocs. Jövő szerdán pótlok mindent, mert annyira tetszik, hogy még akarok diagnosztikázni azzal a géppel.

Kommentek

viandr

Na, király! :D

nyuszy

Ahhoz képest elég érdekes a fogyasztásmérési technnikád, hogy mûszerrel állítasz be mindent :D

Kopányi Sándor

Kema: Ha tudsz, segíthetnél majd nekem mot 250-el. Gyakorlásnak jó a lada is, fõleg ha igazak a hírek az utánporlasztóról. Nagyon kiváncsi vagyok már rá, elméletileg ma jön meg, postásnéni hozza! Beszerzem addigra az összes gyári doksát a gyújtáshoz aztán, ha lehet belõjük a gépemet. Ha nem lehet, akkor így jártam. Többit majd megdumcsizzuk!

Co 0.2-0.5 HC:40-150ppm állítólag ez reális lada motoron és még menni is fog. Meglátjuk!

KeMa

nyuszy #2836: Igaz ;) Egyelõre nem megyek akkora távot, hogy teletankoljam, és normálisan a km számlálóból számolgatni.

Kopányi Sándor #2837: sajna ahhozbe kéne jönni a szervízbe, és az nem könnyû.Én is úgy tudtam, hogy eldugtam egyastramögé

Kopányi Sándor

KeMa #2839:
Nem baj, azért írtam ha tudsz, de majdcsak megoldom.
Sokszor jól jön hogy nem egy 123as mercivel jársz! A pókkal lehet rejtõzködni, kommandózni :c) ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!