2007.03.09. Péntek

Egy idő után fárasztó a csend, ezért visszakerült a rádió a kocsiba. Egyelőre csak a hátsó hangszórók vannak bekötve, mélyláda nuku. Most elvagyok a sportkipu hallgatásával.

A kocsi mellesleg nagyon jól megy. Olyannyira, hogy el is repült az ablaktörlőm :D

Olyat csinál a kocsi, hogy alapjáraton pöfög sokáig, akkor amikor rányomok egy gázfröccsöt, akkor le akar fulladni. Ezt mondjuk olyan 2-3 perc alapjárati pöfékelés után tenné. És a motor be van melegedve üzemire. Miért lehet?

A sok zörgés körül az egyiknek megvan a megoldása: a csomitérfedél aljánál lévő gumik közül kettő hiányzik. Holnap pótlásra kerül. Továbbá ablaktörlő-rendberakás, első kárpit visszahelyezés, és elsősorban fényszóró-állítás lesz napirenden.

A tankolgatás-kocsikázás arányából az jön le, hogy jól fogyaszt, de valamivel olyan érzésem van, mintha picit többet, mint régen. Lehet azért van, mert a sportkipu rádob (bár a leömlők nem vastagabbak a gyárinál. Csupán onnantól, hogy összeérnek), de lehet azért, mert én is odalépek neki (minden nehézség nélkül viszi a 100-110-et utazóban :O ) Eddig ezt nem tudta. Vagyis tudott menni ennyivel, de nem tartósan. Mondjuk nem fogom ennyivel hajtani, maradok a max 90-es utazónál, bár nekem a 70-80 a legkedvesebb. Tapasztalatok szerint, azaz idáig akkor produkálta a legbarátibb fogyasztást hosszútávon. Meg nem is akarok száguldozni annyira, még a végén ráfázom.

Valamikor meg beteszem az új üléseket. Ha lesz a hátul ülöknek hely utána, akkor a sportövek eladásra kerülnek. Ha nem, akkor bekerülnek. Bár egyre kevésbé tetszik már...

Ápdét:
Gond van az önindítóm körül :( Nem akar visszamenni a fogaskerék, amikor beindul a kocsi :( Hallom, ahogy szerencsétlen szabadonfutó nyikorog, majd az első gázfröccsre visszaugrik a helyére... Mennyibe kerül egy ilyen "bendix" ? (hibás megfogalmazás, de nem jut eszembe a rendes neve)

Kommentek

Kopányi Sándor

Próbáld ki a féktisztító+zsírozást, lehet megártott neki az állás kiszáradt a siklócsapágy és telekapta magát porral. Ha leszeded akkor úgyis mutatja magát a dolog, végsõ esetben szerintem a mechanikához lehetne rugót tenni ami visszahúzza.
Szedd le akkor megmondja mi a baja, úgyis melós szombat lesz! :D

Remélem van ma (Szombat) levélkézbesítés, mert akkor tudok végre játszani a karbival, utánporlasztóval.

Törölt felhasználó

helló a fúlladás oka lehet, hogy mex hézag, vagy gyújtással kapcsolatos dolog nekem is szkott lenni ilyen!!!!
Blendix kb 2Huf kb

KeMa

Kopányi Sándor #2883: Hmmm, szombat télleg melós nap. Suli van :(

Suhajda Dávid #2884: Mex hézag tuti nem, azt most állítottam be ;) Nomeg a gyújtást is most lõttem profi géppel, biztos ami biztos ;) Szerintem a karbinál elnézhettem valamit

Lajoska

Kispókban csend? Hogy csináltad? Nekem akkor is hangos, ha nem is jár a motor.

A bendiszk alatt arra a fogaskerekes-rugós-racsnis izébigyóra gondolsz? Egyet kaptam "végkiárúsításból", ha gondolod, elküldhetem.

Tibee

Behúzós önindítdód van, vagy kulcsos?

Tibee

Tibee #2890:
Ja, hülye vagyok. Már tudom. :P

KeMa

Lajoska #2888: Hello! Nagyonszépen köszönöm, de szerintem egy kis zsírzással megoldható. Ami meg van neked, azt tedd csak el, sohasem lehet tudni, mikor lesz rá szükség (reméljük nem lesz réá szükség)

Tibee #2890: Van ilyen is, olyan is. milyen kéne? :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!