2007.03.31. Szombat

Mai nap a kellemes időben, bütykölgetéssel telt. Utánahúztam a hengerfejnek, mert eljött az ideje. Most kivételesen nem az átlós meghúzási sorrendet választottam, hanem a csigavonalasat, belülről kifelé (ez is helyes, mielőtt még egy nem hozzáértő beszólna :P ). Beállítottam a hézagokat a szelepeknél, szépen összetettem, új szelepfedéltömítéssel. A légszűrő még nincs agyonhasználva, így nemcseréltem, csupán csak kiporszívóztam (nem sokat ér, de a kedvem így jobb). Visszatettem az elektronikus indexrelét, amit anno már nem is tudom, miért szedtem ki (aki ezer forintnál többet ad ki ilyenre, az hülye. Autóbontóban 2-3-4 száz forintért kell venni 88-as évjárattól felfelé trabantból, az egy az egyben kompatibilis ;) . Mit csináltam még? hmmm-hmmm... Baloldalra is betettem az állítható támlás, ámbár hagyományosnak kinéző ülést.

Jah, tegnap voltam viandrnál, kölcsönkértem tőle az önindítóját, ő verdája most úgysem járóképes. És ha már aknaközelben voltam, elvégeztünk egy függőcsapszegzsírzást is. Szépen jár a kormány, bár a jobboldali nem sokat engedett be (túlzsírozni úgysem szeretném, mert az új futóművel új csapszit kap úgyis).

Jah, még hétközben megmértem a kanyardási szögét a kocsinak, minden az elfogadható tartományon belül van (éppenhogycsak pár szögperces eltérést sikerült produkálni). De ennek se volt túlsok értelme, mert úgyis cserélni kell a gömbcsuklókat, mert eléggé kopogósak lettek (egyikről le is szakadt a tömítőgumi :() Úgyhogy futóműállítás elkél majd. Bár valószínű az majd akkor lesz, ha vcisszakaptam már az új laprugókötegemet.

Röviden ennyi történt velünk mostanában.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!