2007.07.20 - 22.

A velencei tali nekem hajnali 1 óra magasságában kezdődött. A teljes menetfelszerelésemmel átzúztam viandrhoz, ugyanis az ő kicsikéje betegeskedett még. Gyorsan bele is feküdtünk a motorba, megnézni (hogy nézzékmeg, hogy megnézi, hogy nézzükmeg) hogy mi a gond. A megszakítót cserélte Andris, és ahogy ellenőriztem, kiderült: tökéletesen megértette a telefonból, hogy mit, és hogyan kell csinálni. A motor viszont nem indult. Jó, a trafó 600 fokos (celsius), szóval cseréljük ki. Na, mostmár kettőt pöffen. Igaz, le is áll utána. Karbiból meg ömlik a benzin. Oké, karbi le (ezt már Andris csinálta, mert nekem nem volt kedvem összemocskolni a kezem :D ). Hát, érdekes dolgokat fedeztem fel benne: Úszó levált a kis tartópöcöktől (lásd a mellékelt képet). Másik úszó híján visszaforrasztottam a cuccot a helyére. Kapott egy kis extra cint, remélve, nem lett tőle sokkal nehezebb. Összetéve tökéletesen működött.

Reggel kisprinteltem barátnőmért a népligeti autóbuszpályaudvarra. Hát, mire kiértem, hívott, hogy késni fog, ugyanis a busz baxott jönni. Szerencsére rokon behozta kocsival (kurvajó szintidővel :D )

A találkozó helyére időben érkeztünk. Ellentétben Lajoskával, aki egy picit lemaradt, és a Hősök terén kötött ki (nem szerenék gonosz lenni, de szerintem nem veszi sértésnek, ha azt mondom: nem volt rendhagyó a dolog > ;) -ha gonosz voltam, bocsánat- ). Tibee-vel elmentem érte, majd odavezényeltem viandr-t is, aki alapból késésben volt. Eközben Gyuláék már elindultak Velence irányába. Mi szépen megbeszéltük ezt-azt, majd vissza tankolni az eredeti találkozóhelyre, az OMV-re. Itt akadt egy kis gond viandr gépével. Egész egyszerűen kilőtte a gyertyát. Persze mikor máskor, mint amikor a tank tele volt már benzinnel. Gyertya meg hiába ment bele a hengerbe, ki is jött egy ujjmozdulattal. Andris már fel-feladta a polskival való utazást, de én ezt nem hagyhattam: túl sokat szívtunk vele, hogy egyszerűen otthagyja. Fogtam a gyertyát, és -igaz brutális módszerrel- de szépen, fedrén, egy 20-as villáskulcs segítésgével belekalapáltam, majd meghúzva új menetet metszettem a hengerfejbe vele. Onnantól se ki, és se beljebb. De a motor beindult. Kicsit sok benyát kapott, valószínű a nehezebb úszó miatt. Ezt orvosolván a légszűrőt ház, minden nélkül ráhúztuk a karbira, kvázi direktszűrőként. És láss csodát: a többletlevegő szépen balanszba jött a többletbenzinnel. Innen már minden gond nélkül mentünk Velencére (igaz, vagy 3x rossz útra vittem a többieket). Érd mellett a 7-es teljesen tele volt. Viandr átvette a csoportvezetést, és keresztül vitt minket Érden: a dugót teljes egészében elkerültük, Andris spórolt nekünk kvázi 3 órát!
Kellemesen, többször megállva szépen leértünk végül. Viandr gépe az utolsó 200 méteren úgy gondolta, hogy megeszi a maradék részét a menesztőnek. Mondván, itt már nincs értelme szerelgetni, ráadásul a jó helyeket elviszik előlünk, inkább bevontattam a kempingbe, hogy majd inkább ott megjavítjuk.

A tali nagyszerű volt, azt hiszem, felesleges leírnom még egyszer, amit a többiek már megtettek. Sátorverés, kiváló vacsora, kiváló társaság, tökjó vízhőmérséklet, stb. Minden klappolt!

21-én, szombaton bővítettük a lusta disznók társaságát, és enm indultunk a tájékozódásin. Nem is készültem rá, se anyagilag, se máshogy. De a kempingben maradt társaság is nagyszerű volt, jól elhülyültünk, elbütyköltünk :) A fehérvári polskis kör is nagyon szépre sikerült (képek később, majd ha megkapom barátnőmtől). A vissza-felvonuláskor a kocsi kicsit megadta magát: egyszerűen leállt, és nem akart indulni. Levettem az elosztófedelet, és mivel a hézag ott volt, visszatettem, hogy szikrapróbát tegyek. De első fordulatra -igaz köhécselve-, de beindult a motor. Rángatva visszaszenvedtük magunkat a kempingbe. A sátrunk előtt 5 méterre leállt a kocsi. Gondoltam, erre a pár méterre még bendul, de sajna nem. Közben viandr a fülemtől 10 centire kiabálta, hogy: "pumpáld a gázt, pumpáld!!!". Mire én a "nézdmár, hogy padlózom bazzeg" felkiáltással úgy odaléptem neki, hogy az el is tört :D
Polski mondotta: "a gyertya miatt szaraxik a kocsid". Kicseréltem a gyertyákat: és tényleg jó lett. A törött gázkart nem sikerült megmenteni. És sajnos 500 ft-om volt már csak (a többit eltékozoltam). Teljes elszomorodottságomban mentem el vacsizni. Még a barátnőm se tudott megvígasztalni :P :( (hát igen, ha az ember régi szerelme betegedik le, nagyon el tud szomorodni :P ). Cseresznye kolléga látván elkeseredettségemet, kitalálta, hogy összegyűjti nekem KG gázpedáljára a pénzt. Kábé 10 perc alatt össze is szedte volna, de ez nem jött össze, mivel GEO, az ő szavaival mondva "régi tartozását törlesztve" odaadta a kar árát :D Én meg tök kellemetlenül éreztem magam, mert azt már törlesztette nekem egyszer, de végül Barbi győzött meg, hogy teljesen felesleges zavarban lennem :)
Peált betettem (Polski kolléga segítségével), és máris újult erőre kapott a gép. Mentünk is vele egy próba karistot, persze bömbölt a TCS a kocsiban (ezt leszámítva egész tali alatt sikerült visszafognom magam zeneileg). Tavaly még a dübörgéssel -nomeg diszkózenével- gizdultam, mostanra rájöttem: ez teljesen felesleges (nomeg gáz is :) )

Másnap a gyorsulásra szerettem volna nevezni -ahogy tavaly is-, gondolván a mágikus kadmiumozott gázpedál majd segíteni fog a győzelemre jutásban. De előtte menesztőcsere. Sajna nem jött össze: a menesztő hibátlan volt. Ellenben a féltengelyen alig volt ricni :S. Hajjaj... És a lengőkarom is szét van rohadva, annyira, hogy már beleér a hardiba is. Oké, akkor no gyorsulás, és óvatosan hazamenés. Ez nem jött össze: a szabad driftet ki kellett próbálnom :) Tök jó volt :D
A tali zárultával még gerebjéztem egyet, kivettem viandr kezéből a szerszámot, hogy én is kivegyem a részem a melóból KG és Langer Zsolti mellett. (itt is üdvözlöm azon kollégákat, és kedves édesanyukájukat, akik nálam sokkal többet pörögtek, és mégsem voltak képesek segíteni ebben. Ahogy elhangzott a hangosbemondóban a "gerebje" szó, hirtelen eltűnt a kollégáűk java).

Hazafelé semmi gond nem adódott, még beugrottunk a plusba vásárolni, amjd hazafelé vettük az irányt. Mindenféle dugó, és műszaki hiba bélkül sikerült megtenni a távot. Én érd mellett leváltam Viandr-ék csoportjából, ugyanis az 51-esre kellett rátérnem (barátnőmet vittem haza). Onnan, Dunavarásnyból rekord idő alatt értem ki a Pilisbe: 43 perc :) És ez nem csak vasárnapi naphoz képest volt furcsa!

A tartalék üzemanyagot jelző utálatos kis sárga lámpa csak idehaza kezdett el pislákolni (de még most se világít folyamatosan). Sajnos a km-mérő része nem jó az órámnak, így nem tudom, mennyit mehettünk, de szerintem teljesen korrekt volt a fogyasztás.


Még egyszer köszönöm a szervezőknek, és a társáságnak! Nagyon jól éreztük magunkat!


Jövőre ugyanott, kábé ugyanakkor!
viandr karbija a szétbontás után :) A találkozó legmagasabb Polskija :) vacsorai parkolóhely Polski beteszi a gázkarra a sasszeget :), hogy elmondhassa: ő is szerelte a kocsimat :) Érdekes tábla velencéről :) a kocsim legcsillogóbb alkatrésze :) (mert a legfényesebb a zászló :D ) Ez már nem annyira szép :(

Kommentek

Lajoska

Az eltévedés-lemaradás a védjegyem.
Ha mindenhová idõben odaérnék, vigyetek orvoshoz :)

KeMa

Lajoska #5708: Szerintem sokkal jobb, hogy így alakult ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!