2007.07.23. Hétfő

Ha már egyszer motormosás, miért ne kapjon belőle a Subaru is. Eszméletlen mocsok volt a szelepfedélen. Letakarítottam at egész motorteret, gyönyörű lett :)

Utána kicsit nehezen indult, kávzi, indítózás közben röffent, ahogy elvettem a kezem a kulcsról leállt. Eljátszottam vele egy darabig, aztán leesett, hogy ez azért van, mert velószínű beázott a djsms féle gyujtás. Indítózás közben meg ugye gyujtássegélyről megy a szikra, az meg kikerüli az e-gyuszit. Aztán pár perc múlva már beindult, de egy henger nem ment. És eléggé ronda hangja volt. Belepillantottam a motortérbe, gondoltam, a gyertyakábelnél valahol áthúz a szikra. Hát nem :( A 3-as henger gyertyája tök laza volt! Másfél fordulatot lehetett még rajta húzni! Szerencsére hosszú menetes benne a cucc, így szemmel látható sérülés nem érte a menetet. Tökéletesen fogja most.

Továbbá felhívom mindenki figyelmét: sohase szidja az egyes alkatrészeket, ha szerelés közben nem klappol valami!!!
Anno, amikor a stabilizátor szilenteket cseréltem, elhangzott valami olyasmi, hogy "a ku***a élet rohasztaná le ezt a szájbatekert ge** stabilizátort!". Hát kérem. Meg is lett az eredménye. Lerohatszotta.... :(
az aggregát :D Ez egy jó stabilizátor-tartó bak. Ez is jó... Kérdés, hogy mire?

Kommentek

norberto

Szóval ma ilyen takarítós napod volt

KeMa

norberto #5701: Jah! Nagyon belelendültem. Lehet felhozom a Nivát is, bár annak szerencsére nem koszosodik annyira a blokkja, lévén jó magasan van.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!