2007.12.03. Hétfő

Ma folytattam a kocsibontást. Szétszedtem az ajtókat, leszedtem a sineket, kiszedtem az ablakokat. Nagyon remélem, hogy lehet kapni valahol az ablakra való aluminium-szerű díszkeretet, mert a jobboldalit nem sikerült megmenteni....

Kiszedtem a kilincseket is sikeresen, életembe először úgy, hogy nem tört bele a tőcsavar a kilincsbe. Már csak krómkilincs kéne bele.

lebontottam a hátsó ülés alatti részről a kátrány-szőrme keveréket. Nemtudom, annak mi értleme van, olyan jól magában tartja a nedvességet. Alatta nem volt kátányréteg. eszembe jutott, hogy a lakatos kaparta fel, megnézni, nem rohad-e alatta. Majd oda valamit ki kell találni, na meg az icipici felületi rozsdát ki kellene onnan kaparni.

Kiszedtem végleg az összes evettoros kábelt is a gépből. Ugye, újra lesz kábelezve, csak nem a Marelli, hanem a Bosch szabvány szerint (hogy miért, azt ne kérdezzétek... nemtudom :D )


az már tuti, hogy vadi új lengőkarok, vadi új fékalaplapok lesznek a gépen. És még nagyon sok dolog lesz vadiúj. Mégsem mókolok...
evettoros kábelek állítólag innen hiányzik egy hegesztési varrat :) ülés mögötti fal Tibee ilyet még nem látott, hogy a kalaptartólemeze rálógna a háttámláéra... találtam egy elkót gyulának :D megüresedve olyan dísz-izéket lehet kapni valahol? :D belül tele lommal (a papucsot figyeljétek :D velence óta ottvan)

Kommentek

Tibee

De látott. Otthon lement a garázsba és látott megint. :D :D

Törölt felhasználó

ááá vazz mi lesz a kis járgánnyal?? mikor fogunk újra repeszteni a hajógyárin a kedvenc pókommal?? :-)

KeMa

PirkoAstra #8827: nemsokára kész lesz, remélem... Fáy-s napra tuti kimegyek izmozni a Nape-ligetbe :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!