2008.04.09. Szerda

Hajnali tizenegykor csöng a telefonom. LipTom volt az, a megbeszéltek szerint ébresztett, hogy jöjjön segíteni beindítani a motort.

Délben már mind a ketten ott álltunk a raklapra tett motor mellett, és nekiugrottunk a beindításának. Benzincsöveket keresgettünk, karbit takarítottunk (amiről kiderült, hogy teljesen olyan, mint a kispolskié, csak egészen más), majd "jólvan, jó lesz ez így" címszóval összehajigáltuk (kábé a fele be volt még rohadva :D ). Felszerkesztettem egy duplatrafót a gépre, mert az osztófedél nem volt már meg sajnos. Kábeleket levettem az én kocsimról, minden a helyén, és... és semmi.. letörtem az indítómotorról a kapcsolót... Nembaj, majd húzom a kart, és az érintkezőhöz hozzáérintem a kábelt... De nem volt semmi. csak szikra... önindító le, szétkap, bezsíroz, összerak (jééé, már forog, továbbá, jéééé, ez olyan, mint a kispolskié, csak más). Különben vicces... nemtudom, hogy mi ez a dinastarter duma, mert ez egy sima behúzótekercses indító, aminek semmi köze nincs a forgó motorblokkhoz, ha nem húzom a kart... Meg nem is szíjjal hajtja a főtengelyt, hanem belül van sima fogaskoszorú.

Namindegy.

Indítás... de nem megy... Jah, hogy a benzinbe bele kéne lógatni a csövet? Aztán az se volt jó, kideürlt, lukas a cső, és nem csak a két végén. No, akkor ezt kiküszöböltük, indítás... De még mindig nem jó... Egy zsák motorindító spray, belement már... Mi lehet a gond? Biztos a gyujtás. Oké. Nézem a holtpontot (oké, de melyik henger holtpontját is kéne nézni? Ezek nem egyszerre vannak fent, mint a kispolskié...), hát, a jobboldalihoz néztem..
Gyujtás naná, hogy rossz helyen.. De hol kell lennie pontosan? Főtengelyen találtunk jelölést, de az nem lett meg, hogy azt mihez kell nézni... No nem baj, maradt a régi módszer... indítózás, közben pedig az elosztó tekergetése... Pöfögött, röfögött, de csak nem akart beindulni.. Le is fogyott az akku. Ekkor annyira be voltam már zsongva, továbbá LipTomnak is lassan indulnia kellett már, hogy kivettem gyorsan a ©koda Kedvencből. Indítgattuk, aztán addig addig játszottam a gyujtással, Tomi meg a karbival, míg végül felhörgött... Innen pedig egyenes út a pöfögésig... Persze jó sok kék füsstel, és lövöldöző karbival.

Jah. Karburátoron, mint az 500-as fityóén nincs visszafolyócső... Gyárilag. El is tűnt egy liter benzinem... Vicces :) . Vagyis, ilyen benzinárak mellett annyira nem vicces, de végülis megérte.

Érdekes, a videón is látni, hogy a motor nem ugrabugrál, nem akar felborulni, mint a kispolski blokkja. Komoly. Igazi boxer... Fél kipufogóval :)

Nekem tetszik...

Jah, és akkor a lehrvideo:


Indítás előtti percekben

Kommentek

tunyi1986

Júj KeMa ez a video,meg ez az egész helyzet nagyon tuti így :D
GRATULÁLOK!!!ügyesek vagytok.
Kérdés:olajat nem cseréltetek benne???
Gyertyák milyenek voltak benne?
És légszûrõ???(mármint hogy ebbe más kell,mint sima polski mociba,na az érdekelne milyen,1 fotót lõnél róla?)
Ja meg hogy ehhez honnan fogsz alaktrészt szerezni ?(talán Ausztria)
Egyenlõre ennyi.,és még 1 szer gratula. :)

tunyi1986

Továbbá még lemaradt másik kommentõl,hogy :
Hány pacis is ez a moci?Mennyi a fogyasztása(gondolom sok,mert írtad,hogy elfogyot 1 liter benya)?
Mekkora a nyomaték?A legnagyobb elérhetõ fordulatszám?
Meg még sorolhatnám,írj minál többet errõl a mocirõl :D
Köszi

KeMa

tunyi1986 #17148: köszönöm.

Olajat nem cseréltem benne, a próbaindítás erejéig jó, ami most volt benne (nem tûnt vészesnek). Nomeg, úgyis generállal kezdem a felujítást.
Gyertya az a Bosch volt benne, pont olyan, mint amilyet elõírtak bele, de mivel anno egy eszes ember lefújta kékre az egész blokkot, gyertyástul, ezért inkább kicseréltük... Most éppen marelli van benne.
Légszûrõ... fogalmam sincs, milyen kéne, hogy benne legyen, indításkor nem is volt rajta légszûrõ.
Alkatrészt ausztriából fogok szerezni, remélhetõleg. De ott is elkérik mindennek az árát, szóval, még nemtudom, hogyan alakulnak a dolgok.

KeMa

tunyi1986 #17151: 40-45 lóerõre szeretném felhúzni ezt a gyári 19-et. Konzultálok már szakértõkkel, akpom a tippeket, és virtuálisan már össze is tettük a gépet (illetve le is szívtuk a visám)... Fogyasztása nem tudom, mennyi lesz, fordulatszámot se tudom, semmit se tudok még :D Jövõ zenéje... de ha ilyen blokkom lesz, nemhiszem, hogy bánni fogom, ha bezabál mondjuk 7 liter körül :D

tunyi1986

még valami,hány szelepes ez a csuda moci?(4???)

Törölt felhasználó

Hehe. Kurvajó buli volt :D Megérte elkésnem mindenhonnan :D

KeMa

tunyi1986 #17157: négy ütemû, tehát négy :D :D :D :D :D

(na nem ám elhidd, hogy ezért négy :D )

LipTom #17158: Heheeeee, ilyet kell még csinálni :D Szerzek rá jó karbit, és akkor lehet még majd játszani vele :D

Tibee

Naggggyon ütõs! :D Tegyél rá kipuffot. ;) :D :D Amúgy én is néztem, hogy ebben hol kéne lennie a dynastarternek. Nem lehet, hogy buheráció van benne? Vagy volt sima önindítós Steyr-Puch?

KeMa

Tibee #17164: ez az, amit én sem tudok... Mert a dinastarter az ugye az indító is egyben. Ezen nincs is más hely az önindítónak... Nemtudom... Érdekes... De úgy fest, hogy a kispolski váltóharangra simán felmegy a blokk... Az önindító van más helyen, de az a kispolák haranggal, a kispolák indítóval összehozható ugye :D . Tök jó volna.

Tibee

KeMa #17167:
BeZiL mutatott egy képet az Õ Steyr-Puch blokkjáról, de az dynastarteres. A axiálventillátor volt rászerelve a dynastarterre, ahogy a Póknál a dinamó/generátorra. Szóval kszíj hajtja meg elvileg. Majd érdemes utánanézni. :)

KeMa

Tibee #17171: azokat a képeket én is láttam. Akkor nemtudom... Nem értem...

Horváth András

Erre csak olyasféle ordenáré szavakat tudtam mondani, mint kurvajó, meg hubazmeg, de ezeket nagy átéléssel! Elõre a steyr-puch úton a végsõ gyõzelemig! Drakulálok! :D

KG

Gratula, nagyon kemény!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D

KeMa

Horváth András #17174:
KG #17180:
Köszönöm! Igyekszem minél elõbb egy mini-erõgépet építeni belõle :D

CsuTee

Minden elismerésem fiúk ,ez a motor maga egy csoda, nagyon tetszik :D
Hangja hasonlít a pókéra :)
Naggyon dúrva azoka csövek a karbiból a hengerig :D

CsuTee

CsuTee #17183:
Jaa és mi az az Dinastarter?

Buszos Petya

A dinastarter az semmivel nem jobb, mint egy sima önindító, ellenben az az elõnye, hogy ilyen 2 in 1 dolog, mert dinamó és önindító is egyben. Innen van a neve is. ;) Szóval érdemes jó állapotban megõrizni, mert a polski önindító nem biztos hogy fogja termelni az ampereket. :D :D

KeMa

Buszos Petya #17188: Oké, nekem ez vili, a kérdés csak az, hogyha a csúszófogaskerék visszamegy alaphelyzetbe, akkor mi forgatja ezt a szart? Mert ez bizony nem forog menet közben!

CsuTee #17183: Élõben egyáltalán nincs pók hangja.

Buszos Petya

Getszijó ez a boxer! Félkész 800-as blokk nem érdekel cserébe? :D :D

KeMa

Buszos Petya #17190: Nem, mert akkor mindig gépmûhelybe kell majd járnom :D :D

KeMa

Buszos Petya #17190: apropó, egy kvesztsön... Szerinted ez a karbi jó volna hozzá? http://garageblog.net/garageblog/kema/3445

Buszos Petya

KeMa #17189:
Nah eztet nemtom. Biztos a vízbül veszi ki a zokszigént... :c)

De ha nincs ventid hozzá, akkor honnan tudod? Elvileg a dinastarter egy tengelyen van a ventivel, és ékszíjon keresztül röffenti be a motort. Ha ez nem ékszíjjal hajtja meg a fõtengelyt, akkor ez nem is dinastarter, hanem csak egy sima önindító.

Buszos Petya

KeMa #17193:
Hát ha csináltatsz hozzá szívócsonkot, akkor igen. A verseny Puchokon is ilyen cucc volt. Ez amúgy Weber. ügye?

KeMa

Buszos Petya #17194: bizony sima indító :D . Szóval jó lesz ez... a ventivel meg majd egy pók generátort szeretnék összeházasítani... Majd meglátom még. Meg valamikor megpróbálom összehozni a polski váltóval. Nagyon hasonlóak...

Buszos Petya #17196: csinálok. egyik az egyik hengerre, másik a másikra. Nem, nem wéber... a szövegben is bennevan: szoleksz :D (nem rakok má rá olaszt, ha ez egy germán motor :D :D :D )

CsuTee

Buszos Petya #17188:
Ahh így már vágom :)

KeMa #17189:
abban biztos vagyok :)

Buszos Petya

KeMa #17198:
A pók váltóval simán össze tudod házasítani, mert a Steyr-Puch 126-osokba a gyári Fiat váltóval rakták a boxereket, és gyárilag volt ott egy közdarab. Csak egy ilyet kell szerezned aztán örö é bódottá.

KeMa

Buszos Petya #17209: ahogy én elnézem, közdarab sem kell. Különben kinyomoztam, készült olyan gép, ami nem dinastarteres volt. És úgy fest, ez pont egy olyan.. Kérdés, hol lehet az áramfejlesztõ?

Törölt felhasználó

KeMa #17212:
szerintem a dinystarter helyén lehetett, egyébként a kispok dinamója szinte megegyezik méretileg csak dinastarternél ugyazon az oldalon van ventilátor és az ékszijtárcsa is.
De ha fabrikálsz akkor már rakjál rá generátort :D Skodáét :D

KeMa

BeZiL #17218: jó, ha a dinnyestarter helyén volt, ahogy mondod, az még minidg kérdéses, hogy hogyan hajtotta menet közben az indítót. Különben kinyomoztam, hogy ez gyárilag hagyományos önindítós volt, és külön volt rajta dinamó ;)

Generátornak miért pont ©koda generátort? Szerintem jobban járok a Delco Remy-vel, ami itthon van is egy fölöslegben :)

Törölt felhasználó

KeMa #17223:
menet közbe is egyfolytába hajtotta, ennyire egyszerü :D
skodát csak úgy mondtam.

KeMa

BeZiL #17226: Jó, ez világos. De ha a csúszófogaskerék nem ér a fogaskoszorúhoz, akkor hogyan hajtja??? Mert az enyém kurvára nem hajtja. Direkt levettem a kommutátort takaró fedelet, hogy lássam menet közben. De semmi.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!