2008.04.15. Kedd

Nah, akkor én is írok egy-kettő szót a hétvégéről. Mert miért ne, vagy 10-en írtak már róla, de akkoris, csakazértis :D . Eredetileg úgy volt, hogy nem tudok menni, de mikor szóltak a Puchosok, hogy kinnlesznek ők is, (és sejtettem, hogy ritkán láthatok Magyarországon ennyi puchot egy helyen), azonnal mérlegeltem, és döntöttem: ki kell mennem.

Kicsit megkésve értem a találkozó helyszínére, ahová a ©kodával mentem... Tibee és Lajoska rögtön elklezdték szemüygre venni, tetszett is nekik, de sajnos nem sikerült rájuk sóznom.... :( Sebaj, majd legközelebb...

Csodák palotája hatalmas volt, főleg a nem kerek kerekekkel rendelkező kabrió kispolski. Szerintem egyedül Nyuszynak nem volt új az életérzés :D Mármint a kabrió miatt :D
Jó volt a tesla tekercs is, sajnos nem sikerült nekem megfogni a villámokat, mind a kettő esetben a srác kislányokat választott erre a feladatra (akik nem tudják, hogyan kell szépen az ívvel játszani :P )
Ellenben jó volt a theremin :D

OT expo nagyszerű, alig köszöntem az ott dekkoló márkatársaknak, fényképezőgéppel a kezemben rohantam a puchos standra, ahol rögtön szóba elegyedtem a szakértőkkel. Megnézhettem közelről a híres-neves "almazöld puchot", amellyel Zima János annakidején sorra verte a nyugati nagy versenyautókat.

kaptam tippeket is, a hogyan-tovább témakörben. Jah, és a várttal ellentétben (ugyanis azok, akik mind szerették volna tölem megvenni a steyr blokkot, mind ezt mondták) egyikőjük sem akart eltántorítani attól, hogy kispolskiba szereljem bele a blokkot. Mondták, hogy tuning téren mélyebben kell a zsebbe nyúlni, mint egy kispolskinál, de megbízhatóbb, és erősebb motort is kaphatok.

Kérdéseimre, miszerint mi a fene ez a fiat500-puch blokk házasítás, megkaptam a választ, de azt, hogy hogyan hozhatom össze a kispolski lengőkarokkal, azt megkaptam magam... Egész egyszerűen: befeküdtem egyenként mindegyik alá. A mászóka-színűben volt a fiat 500-as váltó, az általunk ismert lengőkarokkal... Azaz itt nincs semmiféle macera. Kivéve a kiput... A fotókon is látszik: pont ott van, a lengőkar előtt. Ez nekünk azért nem jó, mert bár jobboldalt elfér, baloldalt ott van egy tank. A puchokban, és az 500-as fiatban ez az egység a csomagtartóban volt... De a kipufogó legyen a legkevesebb... Azt lehet még mókolni.

Érdekes fotókat is igyekszem mutatni: a "nem fiat 500 váltós" puchok futóműve pirinyót más: a váltóra van felfogatva a lengkőkar. Jobban fekszi az utat.

Jah, és a váltó... Igen... az 5. sebesség nem nagy cucc. A hatodik már ritkább, de nem annyira, mint kispolskiban az ötödik :D .

Köszönöm mindenkinek ezt a találkozót, jó volt látni a pókos-társakat! Szerintem nagyszerű volt a mi standunk is, főleg a vitrin, melybe KG elhelyezet "biztos-ami biztos" alapon egy kisperecet is :D .

nah, beszéljenek a fotók helyettem :)
evetromos :D véééérgrgggrhmmmmmm :D csajosas menet :) Tesla-tekercs nem pici a masina (jééé, énis ottvagyok a fotográfián :D) tuning-Steyr-motor... valahol 50 lóerő környékén visszafelé kaszáló sebességmérő, profi home-made kormány VI+I gang ;) kifordított széles-peres, és persze, kúpos :) az almazöld méregzsák :) mérges-popsis :) mérges, mégis édes :) pofika singn pofás sportülés. Kár, hogy nincs fejtámlája :( megint a műszerfal és oldalról :) Sárga-angyalos, szuszájd-ajtós, levehető-tetős aranyos :) széria engine, két 6V-os akksival (így bikázhat 6V-ost is :D) gyári direktszűrő, és egy soros-párhuzam-kapcsoló Mászóka-színű Steyr-Puch S kár, hogy nem egyszínű... fiatban ez jó volna, puchban nem... mindennapi használatra... a rádió még csak-csak... de a kispolski kardán-műhanyag... :( a rendszám-pilácsítás tetszik :D 500-as váltó, középre helyezett kipufogódobbal lengőkar ugyanaz... kipucső szokatlan :D másik oldal ez egy 650 TR ennek már másabb az alja :D na, hogy is van az a lengőkar? nem akármi, ugye? külső lengőcsili... nem gyenge :D ez is kúposas :D ennek nem kaszál vissza a műszer :) kicsit rendetlen :D ennek is édi a pofikája :) ez csak egy tunying fiat öccáz csinos gyári Fiat 500-as... kár, hogy nem boxer :D ez is gyári Fiat cinquecento :D

Kommentek

Buszos Petya

Ahogy elnézem, kikúrt hosszú kipufogócsöve van mindegyik Puchnak, és ez tutira nem véletlen. Valszeg alacsony fordulaton nagyságrendekkel jobbak, mint egy 500-as/126-os.
Ez a hatos váltó téma ez érdekelne, nem kicsit. ;)

KeMa

Buszos Petya #17513: Úgy van megoldva, hogy elõremegy a csõ oda, ahol nekünk a tank volna, ott van egy-egy dob, és onnan jön hátra, a kcosi mögé a csõ. A dobok kettõs burkolattal vannak ellátva, ugyanis azzal fûtik it az utasteret :D

http://www.vatera.hu/steyr_puch_500_650_sportkipufogo_aspen_61880921.html

http://www.vatera.hu/steyr_puch_500_650_sportkipufogo_auspuff_61880915.html

állítólag ezek a leggagyibb, legolcsóbb sportdobok :D De ezek mondjuk még talán el is férnének alul.

6-os váltó kapcsán keresd Gajdos Istvánt, a puchok hazai nagymesterét. Ha érdekel az elérhetõsége, PÜ-ben jelezz! :)

norberto

http://kepfeltolto.hu/i/?76259

akkor ez is arra való? :)

KeMa

norberto #17525: Igen.

Buszos Petya

KeMa #17521: Hát igen. Mondjuk ezeken látszik, hogy rendesen meg vannak tervezve, be vannak hangolva, nem pedig csak a "rákúrjuk a 60-as csövet és csodálkozunk mé' nem megy"-szisztem.
Meg itt mondjuk sokat dobhat a teljesítményen, hogy van rezonátor, ami a pók sorkettesénél pl. totál hatástalan lenne.
Jelzek PÜ-ben. ;)

Gabe

KeMa #17526:
És miért van rajta több csõcsatlakozás?

Buszos Petya

Gabe #17529: Ez a kérdés mondjuk bennem is felmerült. Biztos hengerenként négyszelepes twinport hengerfejhez van... :D :D :D

Tibee

Gabe #17529:
Buszos Petya #17530:
A karbihoz van köze és nem kipufogógáz visszavezetés. :D :D

KeMa

Gabe #17529: Ablogomban visszább tettem fel errõl képet. A kipucsõ szétágazik, ahol kilép a hengerbõl a gáz, és ezt felvezetik, ahol összeér a két henger csöve. Mindezt a karburátor leömlõcsöve alatt... Karburátorfõtés lehet...

Ezen a fotón jól látszik: http://garageblog.net/image.php?image=16663&full=1&h=1024


Ezen meg az összekötõcsõ a karburátor-leömlõcsövével:

http://www.steyr-puch.de/65039.jpg

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!