2008.05.28. Szerda

A múlt héten szombathelyen voltam. Egészen pontosan tegnapig. A kiruccanást a Subaruval tettem meg, mivel cipelnivaló volt rendesen a hazaúton.

Amikor itthonról elindultam, a km óra állás 93572-n állt. Autópályán mentem Győrig, a kocsi, csodálatomra simán teljesíteni tudta a 130 km/h-s utazót. Érdekes, hogy a pedálon érezni, amikor a második torok nyit (azon a ponton picit megakad, pontosabban mondva, onnan egy icipicit nehezebb nyomni). Namost, a 130-as utazót a sík úton pont ezen a ponton, tehát a második torok nyitása előtti helyzetben teljesítette. Mintha pont erre tervezték volna. Próbálgattam előzgetni is, az én műszerem szerint 140, megkockáztatom a 150-et (bár nemtudom, mennyire megbízható az óra) tudja teljesíteni, de akkor már szenved a gép. Inkább nem hajtottam. Olyannyira, hogy hazafelé nem is autópályán jöttem :)

A gyanú a rossz gyertyákra továbbra is fennál. Néha, alacsony sebességnél, olyan sebességi fokozatban, ahol eddig tökéltesen elmászkált, most ki-kihagy a gyujtás. Régen tudtam 50-nel menni 5-ösben, most már nem... Majd beteszem próbára a régi gyertyákat, meglátjuk, mi lesz. csak most lusta vagyok :) .

Hátsó futóműnél valami nyikorog. Szerintem most esett ki a maradék gumidarab a rugó körülről, azt sürgősen ellenőrizni, és cserélni kell. A héten szerintem meglátogatom a bárdiékat (hiába a korábbi rossz tapasztalat, más szállító nincs :( )

No, röviden ez a helyzet. Tegnap hazaérvén a km mérő 94776-on állt, ez barátok közt számítva is 1204 km :D . Persze ezt nem egy tankkal csinálta végig. Átlagfogyasztás számítással még bajban vagyok, mert nem tudom, hány literes a tank. ha 35 literes, akkor valahol 5,9 között van. Mondjuk ez reális a sok rövid táv, és szivatózás miatt. Majd kiderül.

Jah, ki ne hagyjam: tegnap találkoztam iskolatársammal, H. Andrissal :) És utaztam a pókjában.. Ááááááááá, már nagyon hiányzott a fíling. És az az autó nagyon tetszik :) . Szép lett nagyon. Utólag is gratula hozzá!

Kommentek

Horváth András

Ki az a H. Andris??????????? :D :D :D :D :D
Remélem jövõ héten is sikerül idõt keríteni egy rövid megbeszélünkeztazt-ra. Két vizsga közt a szünetben. :)

KeMa

Horváth András #19016: Áffene, nem emlékeztem már, hogy miylen néven vagy regisztrálva :D :D :D Nemtudom miért rémlett H. -nak :D

Jaja, jövõ héten akkor majd összefutkározunk szerintem :)

nyuszy

Az átlagfogyasztás-számításhoz minek tudni a tank méretét? Bármi, amihez erre az adatra szükség van, nem számítás, hanem saccolás :)

KeMa

nyuszy #19028: mert szeretném tudni, hogy mennyi benya volt a tankban. Fel van írva az a km állás, ami a teli tanknál volt, és az, ami a 0 jelzésnél. Tehát a megtett táv megvan, csak azt nem tudom, hogy mennyibõl... A benzinkúton nem üres tankra töltöttem, fogalmam csin, mennyi volt benne... Teccikérteni?

nyuszy

KeMa #19032:
Na de fogyasztást úgy számolunk, hogy teletankoljuk, mérjük a megtett km-t a következõ tankolásig, amikoris újra teletankoljuk. A másodszori teletankolásnál beleférõ benzin mennyiségét elosztjuk a megtett kilométerekkel és megszorozzuk százzl. Nem? :)
Ehhez teljesen irreleváns a tank mérete. Na meg a tank mérete egy elméleti dolog, sosem tudod, hogy mennyire kell teletankolni ahhoz, hogy pont a hivatalos mennyiség legyen benne, ez meg litereket jelent. Ráadásul azt meg végképp nem tudhatod, hogy hány liter van benne, amikor 0-t mutat a mûszer.

Horváth András

nyuszy #19039:
Mondjuk ez is csak akkor mûkszik ugye, ha ugyanazon a kúton tankolsz mindkétszer. Én is így szoktam mérni, csak azzal cseszek rá, hogy a "nagy" távolságok miatt ritkán tankolok ugyanazon a kúton.
Mondjuk faterommal megörtént, hogy a 42 literes Felicia benzintartályba belenyomott 47 litert... Aztán többet nem járt azon a kúton. :)

Buszos Petya

Én meg inkább nem merem lemérni, hogy mennyit fogyaszt a gépsárkány. ;) :D

KeMa

nyuszy #19039: Ez nem tetszik, mert akkor kétszer egymás után kell teletankolni :D :D :D És én ritkán tankolom tele. No, nembaj, legközelebb jobban figyelek, és kiprószálom. A skodafavoritos könyvben azt írták, hogy úgy mérték, hogy telitankolták csordultig, mentek vele 100 km-t autópályán, majd mérõedénnyel rátöltöttek a tankra megintcsak csordultig... Lehet ezt kéne kipróbálni? :D

Horváth András #19040: ha meg úgy mész tankolni, hogy a kocsival felállsz a benzinkúton a kútoszlop kis "járdájára", vagy emelvényére, akkor még plusz 2 liter belefér ;)

Gabe

KeMa #19047:
Ukrainában erre külön kis "lejtõk" (mozgatható fa vagy vas) vannak rendszeresítve a kutakon. :c)

Buszos Petya

Gabe #19050:
Mi is simán beletoltunk 102 litert az Electra elviekben 95 littyós tankjába, csak a végét már úgy kellett csepegtetni... :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!