2008.07.24. Csütörtök

Nagyon meg vagyok elégedve a lakatosommal! Azt hiszem így illik kezdeni. Ma nekiugrottunk, nem kis szenvedések árán leszenvedtük a bal első szaladőművet. Szerencsére a tőcsavarok teljesen rendben vannak. Meglestem közelről a leszerelt egységet, hát, hogy is mondjam, hófehérkés sztoriból két törpe nagyon ráillik a csapágyakra: Morgó, és Kuka :) . Egyszerre, mindkettő :D .

Szépen nekiálltunk levakarni az alvázvédős, meg mittudoménmilyen alját a doblemezről, hát, mit ne mondjak, voltak meglepetések. Például, hogy előző lakatos sikeresen átbaszott. Természetesen itt nem ő a genya, hanem én vagyok a hülye. (Itt kívánom megjegyezni, hogy még mindig erősen kiállok amellett, hogyha a többiekre hallgattam volna, most nem itt tartanék).

Hőlégfúvó jól lehozta a dzsuvát, köszönet még a spaklinak is, szerencsére a fél kezemet sikerült leégetni, de nembaj. Túljutottunk a nehezén, hogy utána újabb nehézségek elé álljunk: iszonyat nagy gyánságok... Foltok, amelyek éppen csak felpöttyintve, körülötte fekete, szilónak tűnő anyag.... ááárggh... leszedtük az egészet a 'csába...

Pihenésképpen még belepróbálgattuk a szellőzőnyílásba a tankbetöltőt, ahogy Barbi kocsijáról lelestem, hát kéremszépen, nem veszett az ügy. Kitartás kell hozzá. Nomeg ugye, egy lakatos. Nekünk való meló :) . De ez még odébb van, előbb az alja!

Szóval bontogatom szépen tovább a koszos alvázvédőt. A végén az lett, hogy jött a flex, és a vágókorong, oszt levágtuk a 'csába... Aztán méricskélés, csiszolgatás, még egy kis vagdosás. Aztán, a lakatosom arra gondolt, hogy ha már ittvagyunk, szépen fel lehetne tuningolni a foltot. Nem is kell több hozzá, jött a barátunk, a 2-es lemez, meg a karton. Kartonból kivágódott a sablon, lemezből a beszerkeszteni való elem. Alakra formálás, ami nem is volt olyan vészes, mint gondoltam. Lakatos nagyon magabiztos lett az utóbbi időben, pedig nem régen kezdte.

Elő a hegesztő, két pont, majd igazítás, újabb két pont, majd szépen összehúzás. Utána ugyanezt a belső részen is (amit az előző lakatos kihagyott. Jah, hogy ő már a kivágás részt is kihagyta... hát kérem, felületesség...)

Szóval az új elem felhegesztve, nagyon babán néz ki. Szinte semmi se tart vissza, hogy holnap felkerülhessen az új padlólemez! Nehéz napnak nézünk elébe, de kitartás, az kell!

Nem tudom eléggé hangsúlyozni azoknak, akik lakatolás előtt állnak: hallgassatok a tapasztaltakra: nem hülyeség, amit mondanak! Az önfejűség szíváshoz vezethet! Láthatjátok az én példámat!


Mit írjak még? Ja igen! Azon kedves olvasóimnak, akik az egészségügyi állapotom felől érdeklődnek, leírhatom: minden a lehető legnagyobb rendben van! Konzultáltunk az orvossal, aki megnyugtatott: aggodalomra semmi ok! Mára már nagyon jól kezelik a skizofréniát, minket (engem, meg engem, azaz a lakatosom) könnyen ki tud gyógyítani!


Hamarosan folyt. köv.!
Régi szaladómű jaj :( ez se szép... szar.... alakul Hello! I kill you! vasztakurva deszaaar Kukucs ez gyütt ki likacs tud valamit hernyó-varrat... elvileg... nekem tetszik... haladgatunk belülről

Kommentek

Tibee

Kuposssssss. :D :D :D :D Amúgy meg keményen nyomod. :) Meg szerintem szépen ki lett foltozva. Velencére kész lesz? :D :D :D :D :D :D

KeMa

Tibee #20474: Persze, hogy kész lesz múlt hétvégére! Különben szeretném, hogy kész legyen! bele kell húznom, mert 1, félbe nem hagyok semmit 2, anyum azt mondta, hogy addig nem hozhatok haza másik autót, amíg a polski nincs készen (milyen igaza van)... Szóval, gyorsan be kell fejeznem, mielõtt meggondolom magam, és mégse akarok majd venni cékadett :D

Tibee

KeMa #20475:
Hát, ha Nikinek is oldalszellõzõ mögötti tankbetöltõje lesz, akkor minek Neked cékadett? :D

hollo

Nagyon jó :) Veszek még egy autót, és hozzád viszem :)
Elõbb utóbb az elemek hiánya miatt mindenki a restaurálásra, foltozásra kényszerül majd, Te akkor már elõnyben leszel :)

KeMa

hollo #20478: köszönöm a dícséret! Az az igazság, hogy azért nem cserélek komplett doblemezt, mert egyrészt nem tudok, másrészt a vadi új elem minõsége nem fogott meg... Ez még mindig jobb állapotúnak tûnik nekem, így foltozva is!

KeMa

Tibee #20477: Ülj be egybe jobb egyre egy karistra! Majd megtudod :) . El se tudom képzelni, milyen a bal egyen száguldani!

Tibee

KeMa #20480:
Hááát, biztos eszement jó. Én már a Ladázást is élvezem, bár én jobban szeretem a kisautókat. :) Igaz, a cékadett féle limuzinok, coupék, cabriok és az amcsi izomautók is közel állnak hozzám. :D :D

KeMa

Tibee #20481: hát, azért bigulival nehezen összehasonlítható az az érzés :D de ezt nem tudom leírni, mert itt folyok el a székben :D

hollo

KeMa #20479:
Nem olyan vészes az a csere, ezek után meg tudod csinálni Te is, egyszerûbb is talán , ha van mit betenni :)

Tibee

KeMa #20482:
Hát jó, azért biztos más lehet egy sportcoupéval keresztbe autózni, mint Zsigulátorral, de azért a Ladakocsi is jó. Az inkább nyers, az Opel meg kifinomult. :D :D

tunyi1986

hûhûû KeMa de nagyon csinálod ám :D
Sok sikert kívánok hozzá,remélem már lesz valami abból a csuda gépbõl. Elvileg eljutok idáig én is még idén...

KeMa

hollo #20483: no, akkor amíg lehet, bevásárolok alkatrészbül, hogyha majd ez itten elefelerohad, akkor legyen majd mit befele tenni! :)

Tibee #20484: Egyik spagettizabálók által megtervezett-elcsúszottindigóstervekalapjánkészült szovjet másolat, a másik meg kifinomult precíz nyugatnémet édibédi kostrukció :D :D :D

(mielõtt valaki nekemugrik, hogy a kispolák is spagettizabáló másolat, leszögezném: ott nem csúszott -annyit- az indigó :D :D :D )

Tibee

KeMa #20486:
/2 Ez tény. :D :D :D :D De akkor is überautó a Zsguli, ha jól össze van rakva. :D

KeMa

Tibee #20487: 2, az is tény. De akkoris csak zsiguli marad :D :D :D (azért egy niva jöhetne, mert játszásra jó :D )

Tibee

KeMa #20488:
Ezerkecsó meg ezerõcsi is jó játszósautó, csak más terepen. :D

KeMa

Tibee #20489: terepen? :D

Tibee

KeMa #20490:
Jajj de bírsz kötözködni. :D :D :D :D :D

KeMa

Tibee #20491: miiii, kötözködni? ééén? sohasenem szoktam olyat csinálni :D

megyek is hegeszteni...

Tibee

KeMa #20492:
Akkor várjuk az új posztot. :D :D :D Vagy nem olyan hegesztésrõl van szó? :D :D :D :D :D :D :D

KeMa

Tibee #20493: Találd ki :D különben apám leállított, mondta, hogy ilyenkor már nem kéne flexelni :D

Tibee

KeMa #20494:
Hát, gondolom élõ emberi nõt nem kezdenél el flexelni, úgyhogy gondolom Nikit szeretted volna alakítani. :D

Hepp Ádám

egy gyors tipp. lemezt lemezzel sose takarj be, mert ott fog a leghamarabb kiroharni. Csak annyira legyenek takarásban, hogy összetudd hegeszteni. Egyébként fasza lesz, csak így tovább ;)

KeMa

Hepp Ádám #20496: az a leghamarabb is van vagy 10 év azért :D fõleg, ha ilyen vastag anyaggal dolgozom :D

Tibee #20495: élõ emberi nõt szoktak hegeszteni? :D

Hepp Ádám

KeMa #20497:
ebbe azért ne legyél olyan biztos, mert nekem is fél éven belül ahol kifolyt a fékfolydék és felmarta a festéket, már eléggé rendesen megvan indulva.És legszivesebben széjjelverném a fejemet, mert nem vagyok képes megcsinálni. pedig rövid idõn belül kifog rohadni :S
Egyébként csak egy jótanács volt.Nem én találtam ki, hanem egy karosszéria lakatos mester mondta. ;)

obrotka gyula

hollo #20478:
Nem mindenki. :) :) :) :)

KeMa #20479:
Belsõ dobokkal speciel nem szokott gond lenni. A külsõkkel annál inkább. :) :) :)

Tibee #20487:
Dettó. Zsiguli geci jó. :)

Amúgy mostanában is más is belátta, hogy nem kötözködésbõl fikáztam a lakatosát/ lakatolását. Kurva nagy meló ezt megcsinálni, sok sikert hozzá. :) :)

Törölt felhasználó

"allgassatok a tapasztaltakra: nem hülyeség, amit mondanak!"

És Neked mit mondtak a tapasztaltak, amit nem fogadtál meg és most rossz? :)

KeMa

Hepp Ádám #20498: Nahjó, fékfolyadék az nem csak a festéket tudja marni, hanem szinte mindent, ami az útjába került :)

obrotka gyula #20499: köszönöm. Mostmár csakazértis én csinálom meg, és nem viszem lakatoshoz. Lehet, hogy nem fog 100%-osan kinézni, de legalább az én kezem munkája van benne.

hbarby #20500: Azt mondták, hogy nézzek meg több lakatost is, kérjek több árajánlat, gondolkozzam el rajta, ne feltétlenül az ismerõshöz vigyem, mert az csak össze fogja gányolni. És még sorolhatnám, mert volt egy pár...

obrotka gyula

KeMa #20501:
Bordóval ugyanezt tervezem én is. Kurva sok türelemmel nem nagy vaszisztdasz a lakatolás.Fényezéshez még nem érzek elég powert magamban. :) :) :)

Plósz Gyula

obrotka gyula #20503:
még megvan a bordó géped? :D

hollo

obrotka gyula #20499:
1/ Te 1 kivétel es vagy :)

obrotka gyula

Plósz Gyula #20504:
Miért ne lenne? :) :) Áll a garázsban és vár a szebb napokra. :) :)

hollo #20505:
Inkább csak a jövõben is tervezem, hogy póckizni fogok. :) :) :)

KG

http://www.duen.hu/hirdetes.php?o=hir_resz&hirkod=87da827a2009e0dcefb2db00522d9016&s=4069
:D :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!