2008.08.08. Péntek

Hej, én is blogolok, mert azért történnek itt dolgok.

No, olyasmiket okoztam, hogy rend lett a garázsban. De jó nagy rend. Komoly, mi? Sajna ennek most nincs látható nyoma, mert tegnap színesfémtolvajok megpróbáltak bejönni a kertbe, ezért minden egyes értéket be kellett gyorsan szórni. Erre pedig a garázs tűnt legalkalmasabb helynek... Remélem nem jönnek vissza, megkergettük a polgárőrségi nivával :D :D :D Mert az jó játék ám! Rendszám megvan, úgyhogy már az is megvan, ki az illető.

Kaptam két jó kis dolgot. Az egyik egy tűzpiros Raid sportkormány. Nemtudom, bekerül-e a kocsiba, avagy fotózási kellék lesz-e (igen, fotós). Agy nincs hozzá, de ez kisebb gond, ami a probléma, az leginkább az, hogy nincs hozzá μ-bizonylat. Átmérőre meg akkora, mint a gyári pók kormány :D . Szóval nemtudom. Anyu kitalálta, tegyem be a Subaruba... De azért nemááár.... :D

Kaptam még két-állásos visszapillantót is, nagyon faja. Érdekes, hogy a felfogatásánál, a belső lámpánál van neki egy gumi-tömítése (lásd képek közt). Maga a tükör viszont nem olyan, mint a póké, legalábbis nem teljesen. Nincsenek az élei lekerekítve. Mindegy, az még odébb van, hogy kitaláljam, melyik kerüljön be :D

Elegem volt, hogy nem találom sohasem a szerszámokat, minden egy szerszámos-ládába van beszórva. Nem látom azonnal, melyik hiányzik, nem találom meg elsőre a dolgokat. Kinéztem hát magamnak egy jó kis beta-szerszámfalat. Szerszámok nélkül 40 ezer. Hát, az nekem mégsem kell annyira... Megcsináltam egy kicsit primitívebben. No, nem szépségdíjas, de funkcióját a legtökéletesebben képes ellátni. Nameg nekem tetszik is. Ennyi.

No, nézzük, mi van még... Jah, igen. Lemostam az 500-as váltót. Nagyon komoly arc, aki kékre festette anno. Ráfestett a mocsokra :D Mivel nem tudom még, hogy mi lesz a váltó sorsa, ezért egyelőre nem kezdtem el fémig lekaparni, meg polírozgatni. Érdeklődő volna rá, de egyelőre nem tudom, mi lesz vele. A harang része az tuti kell, mert ha a boxermotor kerül a gépbe, akkor szükségem lesz rá, az önindító miatt.

Jah, igen, puch blokk. Megnéztem közelebbről a kuplung-szerkezetet. Kicsit profibbnak fest a gyári Sachs rendszer (ha jól láttam), mint a kispóké. Más a kuplung-kiemelő szerkezet, ezáltal más maga a szerkezet rugós része is. Nem tányérrugóval rendelkezik, hanem sok kis tekercsrugóval. A nagy szakiktól kérdezem: technikailag ez gagyibb, avagy jobb? Könyvben nem találtam erre való utalást. Kinézetre jobban tetszik, mint a tányérrugós verzió :) Közlök is róla képeket, lehessen csodálkozni rajta azoknak, akik még nem láttak ilyet :)

(jah, abszolúte tuning kispókra: a puch lendkerekét feltenni. Lehet, kicsit gyenge lenne a gép emelkedőn... Van vagy 3 kilóval könnyebb :D Legalábbis az a 2-3 mm-el vékonyabb kinézet erre enged következtetni. Meg különben is: boxernek nem kell akkora lendkerék, mint egy kéthengeresnek. Pláne, ahol egyszerre járnak a hengerek.

Röviden ennyi történt. A kasznival sajna nem nagyon tudtam tovább haladni. Icipici hegesztés még volna ezen az oldalon, utána jöhetne a következő, aztán az alját elkezdhetném. De sajna nem olyan egyszerű az elhatározás.

Jah, be kellett szerelnem egy riasztót egy kocsiba. Azon kívül, hogy alig volt vele dolgom, mert vezetékeket nem kellett újrahúzni, megkaptam a régi elektronikát. Meg a távirányítót. Széjjelkaptam, elemet cseréltem benne: láss csodát, semmi baja. Azt hiszem, jól jártam. Főleg, hogy fizettek is a munkámért :D Ki kell legózni, melyik vezetéknek hova kell menni. Azon kívül, hogy van benne indításgátló, meg kell említenem a nem extrának számító ajtónyitás-érzékelőt, a lökés-emelés-érzékelőt, a belsőtér-érzékelőt. Össze lehet házasítani a központi-zárral, az elektromos ablakokkal (amik az enyémben pont nem lesznek . De lehet, hogy a pager-rel is. Azt viszont majd nagyon szeretném beszereltetni. (aki nem ismerné: a kulcstartóra tett szerkezet is riaszt, amikor a kocsi riaszt. Így 500 méteren belüli körzetben, ha nem hallom a riasztót, a kulcstartón lévő kütyünek köszönhetően biztos meghallom. Frankó. No, jöjjenek a képek (mert olyan is van ám :) )
szerszámfal szerszámfal másik oldala sportkormány tükör alátétes a dolog :) riasztó :D (csak a képen ijesztő :D) 500asos váltó ez meg a blokk, tetejére pakolva a sok lomjával :D érdekes a kuplungja oldalnézet rugók ez is más... Elegánsabbanak tűnik ez a része a tányérrugós szerkezetnél emiatt a kiemelőcsapágyak is másabbak (jobboldali a póké)

Kommentek

Törölt felhasználó

Lol ez a kuplungszerkezet pont olyan, mint ami a 2T Wartburgon van!

500as váltó: ha 500-as váltó is, a difi biztos, hogy 126osé. Az ötszázasnak újnyi féltengelye volt. Lásd régi blogbejegyzésem. :) )

Lakatoljad a Nikit E !

KeMa

Polski #21202: Ennek is ujjnyi a féltengelye. Mintha nem írtam volna le korábban vagy 20x :D Ráadásul két centivel rövidebb is, mint a póké!

Törölt felhasználó

KeMa #21204:

Akkor sorry pofámatbefogtam :) )) .

Innen olyan mintha ugyanolyan lenne :)

KeMa

Polski #21205: :D :D :D :D Csak viccöltem :D http://garageblog.net/blog/kema/4794

CsuTee

Jéé ez a kuplung szerkezet nagyon hasonlít a 100 skodáéra, csak kicsit más :)
Arra a tükörre meg mernék mondani egy olyat ,hogy gyári BIS tükör, mivel nekem is ilyenem van ;)

ui.: arra a falra még fér szerszám ;)

Lajoska

Nekem is ilyen tükröm van, de nem adtak alá tét.
Nagyon hasznos, amikor éjszaka a mögötted jövõnek annyira megtetszik az autód, hogy megnézi reflektorfénynél is.

KeMa

CsuTee #21208: Hehe, egyelõre még nem találtam ki, hogy a krovakészletet például hogyan lehetne a falra felhekkelni :D .

CsuTee

KeMa #21214:
A korvadugókat felhúzod egyenkénk egy kis szögre ;)

CsuTee

CsuTee #21219:
bocs nem kurva dugók hanem krovadugók :D

KeMa

CsuTee #21220: Akkor már csak meg kell venni a rendes készlet, mert a mostani elég gáz :D

Törölt felhasználó

CsuTee #21220:
Amikor szerelek és nem találom akkor az.

"Hát hol a francban van az a qqq 10 es dugó? "

CsuTee

KeMa #21225:
ejnye há méég nincs,. irány a Tescó :c) > ;)

Polski #21227:
nálam is van így :)

KeMa

CsuTee #21239: van, de azok nem érdemlik meg, hogy kitegyem õket... Meg inkább gyûjtök bétára :D :D :D

CsuTee

KeMa #21246:
Akkor gyûjtögethetsz egy darabig :)

KeMa

CsuTee #21263: már nincs sok hátra :) szerencsére csak a dugókészlet kell, a fix szár már megvan :)

CsuTee

KeMa #21267:
Mért nem veszel komplett béta szekrényt?> ;) :D

KeMa

CsuTee #21276: Mert a szekrény nem fér el rendesen a falon, vagy ha elfér, akkor nehezen tudok elmenni mellette, mert kevés a hely így is a kocsi meg a fal közt.

CsuTee

KeMa #21282:
Jaah, hát az tiszta sor :)

Buszos Petya

KeMa #21282: De csak ezért, ugye? :D :D ;)

Amúgy kuplungból meg nem véletlenül a tányérrugós terjedt el, mivel a soktekercsrugós kuplungnak hozzá képest semmi elõnye nincs, viszont az elõállítási költsége jóval nagyobb, illetve több a meghibásodási lehetõsége. Akkor jöhet jól, ha nagyon oldschool akarsz lenni. ;)

KeMa

Buszos Petya #21306: Asssszondod, akkor legyen inkább tányérrugós? majd megcsekkolom, rája-megy-e a lendkerékre-e, odaesnek-e a furatok-e ahova-e kell-e.

Buszos Petya

KeMa #21316:
Inkább legyen. Jobb a békesség. ;)

KeMa

Buszos Petya #21339: minden attól függ, hogy hova kerülnek a furatok.Lendkereket meg nem cserélek, mert olyan, hogy "lendkerék nehezítés, kcsit vicces volna :D

Buszos Petya

KeMa #21340:
Akkor egy esztergálás még tud segíteni. Máris nem lesz olyan nehéz az a lendkerék. ;) :D

KeMa

Buszos Petya #21341: Naigen. De egyelõre ráérek ezen aggódni.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!