2008.12.22. Hétfő

Az elmúlt egy-két napban átvizsgáltam az autót alaposabban. Sajnos nagyon durva rohadások vannak rajta. Természetesen minden csak idő kérdése, és javítható. A hátsó doblemez mellesleg semmi a torony körüli rohadáshoz képest. Képeket majd teszek fel, ha minden igaz, a két ünnep között újra üzemel talán a fényképezőgépem.

Továbbá kicseréltem a sportkormányt a kocsiban. Érzékeny búcsút kellett vennem a hasított bőrrel bevont sparco sportkormánytól, mivel azt vissza kell juttatnom a gazdájának. Helyette bekerült a lomtalanításos piros Raid. Csinosan fest a piros kocsiban :)

Volt még egy hibakód olvasás is. Erre vártam ám már ezer éve... Végre legyen egy saját, befecskendezős kocsim. Nagyon egyszerű feladat volt: csak meg kellett keresni a motorvezérlőt (ez hamar megvolt), utána meg a kábelkötegen két pár csatlakozót. Az egyiken fekete, a másikon zöld jelzés van. Ha a zöld jelzésűt egymásba dugom, a rendszer egy ön-tesztet hajt végre (hűtőventillátor, ac, befecskendezők, szenzorok, stb...). A másikat, ha összezárom, gyújtás ráadáskor a "Check engine" lámpa kivillogja a computer által tárolt hibákat. Hosszú villogások a tizes, rövid villogások az egyes helyiértékű számokat jelzik. Ha nincs hibakódok, sok-sok egyest villog :) . (ha valakit érdekel, majd csinálok erről a műveletről egy videót). A gépben voltak hibakódok, attól függetlenül, hogy menet közben nem világított a kontrollámpa. A két hibakód a 13 és a 33 volt, ami (az autoata segítségével megtudtam), vezérműtengely-jeadó, illetve sebességjel érzékelő hibát jelent. Mivel mind a kettő átmeneti hiba (azaz már megszűnt -> nem világít menet közben a kontrollámpa), fogtam, és kitöröltem őket (akkusaru le, majd pár másodperc után vissza). A sebességjel hibaüzenet az valószínű a hazaút alatti hiba lehetett. Utána fogtam, és ezt a bizonyos két szálat kivezettem egy kapcsolóra, ahogy melóhelyen csináltuk az Imprezán. Gyors hibakiolvasás rulz :) .

Méregettem a sárvédőket. Első körben a hátsókat, hogy milyen magasan kellene kiszélesíteni, hogy beférjen alá a tervezett kerék. (Tervezett kerék ---> lásd a képeken :) )Valószínű pont olyan magasan, hogy az új hátsó sárvédőket fel sem kell szerelni (ebben a magasságban már nincsen rohadás :) ).

Közben sikerült beizzítani itthon a családot, valószínű összedobunk pénzt egy CO hegesztőre. Hurrá :) .

A Polskival is történtek dolgok ám, de azt egyelőre nem mesélem el :) . Majd megírom egy blogbejegyzésben, hogyha összegyűlt annyi, hogy érdemes legyen blogolni.

Valamikor meg el kellene már mennem rendezni a tartozásom, és elhozni a maradék alkatrészeket. Remélem mihamarabb sort keríthetek erre is.
csatatér piros kormánnyal álom :)

Kommentek

Steveee

Hû! Jól néz ki ez a piros kormány! :D
Akkor lesz saját hegesztõgéped is? Grat! Majd jól kilakatolod a piros Justyt. :)
A Polskis bejegyzést pedig várjuk ám! ;) :)

bexxter

Nincs mit, találni sok helyen még olcsón jót. Már sajnos nem dolgozom a szerszámbótban, de azért 1-2 forrás még akad. Mondjuk amit linkeltem az szerintem korrekt ajánlat, de alkudni ugyis kötelezõ :) Nemtudom mivel dolgoztál eddig, meg mekkorával, de az ilyen güde koppintástól óvakodj (kék az is, csak nem güde vagy guede van ráirva, hanem valami hasonló) és kb akkora mint egy mini inverter. 5kg.. de gondolom azért valamennyire jártas vagy a témában :)

KeMa

bexxter #27168: Nekem valami obi gazdaságos volt, amit kölcsönbe kaptam. Nem volt vele sok gondom. Igazándiból néha-néha elakadt a szál, de aztán kiderült, hogy csak az egyik kábel érintkezése volt rossz (nem vadiúj gép mellesleg). A MIG-ekrõl meg már hallottam sok jót.

Buszos Petya

Höhh, az Impreza-felni odabasz. :D :D

KeMa

Buszos Petya #27176: Az nm mezei impreza felni :) Az STi felni... nemsokára jön a "hogyan lesz a Justy-ból juSTi" blog :D :D :D :D

bexxter

KeMa #27170:
A lényeg, hogy a mini gépektõl óvakodj. :)

A bécsi úton dolgozol esetleg?

KeMa

bexxter #27195: Óvakodom :) . Nem, Fehérvári úton. Miért?

bexxter

KeMa #27197:
Csak a subaruk miatt gondoltam. :)

KeMa

bexxter #27204: Jaaa, neeem :D Viszont ez a piroska a környéketekrõl jött ám :)

bexxter

Olvastam azt is :)
Van mégegy a környéken, egy fehér, de az napi használatban van (majdnem). Solymáron a 100évesnél van, egy autószerelõ srácé.

KeMa

bexxter #27222: Azt ismerem. Ott szokott állni a Fiat Preisz-nél. A gazdáját mondjuk nem, de akocsit már láttam jópárszor. Vörösváron van még egy full-tuti 10000%-os állapotú metálzöld, ami éjjel nappal garázsban van, meg egy metálszürke, ami valamelyik tanáré.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!