2009.01.14. Szerda - Öpdétíd vid pikcsör

Garázst takarítottam. Igen, megint kellett. Amióta nem szereltem a polákot, a lom egyre csak halmozódott. Vagy a kocsi köré, belé, rá, de mindenesetre eléggé megtelt a garázs mindennel.

Cementes-zsákokat pakoltam, szemetet hordtam ki, illetve gyűjtöttem a "lomtalanításra" félretett cuccok közé. És egyre több ©koda alkatrész került elő. Már elkezdtem aggódni, hogy valami baj van a fejeben, de akárhogy gondolkodtam, nem jutott eszembe semmi olyasmi, hogy valaha ilyen autóm lett volna... Komplett gyújtásokat hajigáltam a szemétbe végül, mert már annyira ideges voltam.

Végül a sok lom közül valami antropomorf forma kezdett előállni. A végére kiderült, hogy a garázsban van egy kispolski is. Teljesen megnyugodtam, hogy nem vagyok én hülye, és nem ©kodát kezdtem lakatolni :D .

Annyira jól végeztem időben, hogy el is kezdtem a meló folytatását. Szépen kapirgászni kezdtem belül a padlólemezről az alvázvédőt, amit a nagyszerű lakatos kent rá. Szerencsére hidegen, és ilyen vastagságban teljesen korrekten jön le, nem ragad, könnyen takarítható. És szerencsére a helyzet sokkal jobb, mint amire számítottam (még valamikor nyáron :D ). Csak akkora felületet kell kicserélni jobboldalt, mint baloldalt. Ha megvan, akkor tényleg apróságok talán a végére.

Műszerfalat meg tervezgetem fotosoppal (ahogy anno Nyuszy blogjában láttam Enikő műszerfala kapcsán). Meglátjuk, abból mi lesz.

Mindenesetre nagyon belelkesedtem újra. És azthiszem, látok valami fényt az alagút végén :)


egyelőre ennyi került elő a gyüjteményből alja

Kommentek

Steveee

"És azthiszem, látok valami fényt az alagút végén" - és nem dudál? :O :D (tudom, gyenge poén) :D

KeMa

R. István #28150: Nem. Csak villog a refivel :)

Steveee

KeMa #28151:
Ááááá tudtam! ezt is lekellett volna írnom a "dudál" mellé :D :D

Amúgy idén 30 éves a Polskid. Akár el is vihetnéd OT-ra. :) :D

Karki

ez az autó 30 éves??
És mûanyag rajta a lökhárító?
Írtad az autó bemutatásánál, hogy majd leírod a történetét, kiváncsian várom :)

KeMa

Karki #28154: Jaja. Azt én vettem rá, utólag. Aztán össze is törtem egy balesetnél. De most újra krómos lesz rajta :)

Karki

A héten majdnem vettem egy kúpos kispókot, 78asat. de elég csúnyán rohadt a zsanéroknál, mûanyag volt a lökös, és a tulajdonos is olyan ordas kamukat vágott le, hogy inkább meghátráltam :(

KeMa

Karki #28156: csak nem elsõszériás "ezmégolasz" verzió? :D

Karki

KeMa #28157:
nem, nem az a kocsi, akkor hallgattam rátok (azon króm volta lökös :) )

ez egy másik, pesti autó. 25 éve egy tulaj, garázsban tartva... de aztán kiderült, hogy csak az útóbbi pár hete áll garázsban, mert nem kell a céges kocsinak a hely. Amúgy az udvaron rohadt szegény :(

nem méri drágán a fószer, de felújítási alapnak szerintem jobbat is ki lehet fogni ennyiér - meg nekem fõként addig kéne egy használható autó, amíg Lujza lakatosnál és fényezõnél fog pihenni :)

KeMa

Karki #28158: tehát nem árt, ha van rajta mûszaki... Ismerõs a helyzet

Lajoska

Skoda alkatrészek kidobva? Megyek kukázni.

R. István #28150:
Tudod, a pesszimista a sötét alagutat látja, z optimista fényt az alagút végén, a realista a közeledõ vonatot, a mozdonyvezetõ meg három hülyét a síneken.

KeMa

Lajoska #28165: kiszórtam hát. Miért, kellett volna megszakítós gyujtás? Visszafejlesztés rulz... Majd neked mutatok jó képeket egy 1999-es skoda feliciáról, ahol bonyolult lett volna a lambdaszonda csere, így megoldották egy 120-as karbival... Késõbb kelllett bele egy gyujtáselosztó, mert a computer meghülyült (nem csodálom), és nem adott szikrát... :D A computer még bennevan: õ érzékeli a motorfordulatszám jelét. Ha van jel: bekapcsolja az AC-t... Kemény, mi? :D

Lajoska

KeMa #28167:
A Favoritunk még elosztós. Bátyám egykori céges autója, szintén egy Favorit, még manuális szívatós volt, erõsen "utólagos kóklány" designnal.
A Feliciát megnézném, jó erõben lehet... komplett bontott Felicia-motor minden tartozékával 40.000 körül mozog. Miért kell sajnálni a pénzt?

KeMa

Lajoska #28173: Itt nem komplett motort kellett volna cserélni, csupán egy 3-4 ezer forintos lambda szondát... sak az okosok rávágták, hogy a motorvezérlõ a rossz. píh :D

A Favoritok elosztósak, de tuti, hogy nem megszakítósak. Mindenesetre ha kellenek az elosztófedelek, azokat még össze tudom elvileg szedni. Az elosztókat elkérte egy haverom -aki amikor átjön, mindig beletúr a szemetesembe... :D :D :D :D :D :D

Lajoska

KeMa #28175:
Mindig öröm, ha szakértõ kezek szerelik az autót. :) Karbis Felicia... megmutatom Ádámnak, hadd röhögjön.


CsuTee

Na akkor csak hajrá, mert télleg rég hallottunk a kis kocsiról :)

Steveee

Szép a garázs ajtó is. :) ;)
PO-31-31 nincs meg?
A JRB-t mostmár jó lenne látni az autódon. ;)
Amúgy nekem is vannak régi rendszámaim úgymint: CL-93-82, ZM-82-76, OP-94-45, OZ-23-18 Egyszer kéne róluk képet csinálnom. :)

KeMa

R. István #28246: Sajna nincs. De az itthoniakból majd összeteszek egy olyat :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!