2009.01.15. Csütörtök

Ma bontóztam... Tudom-tudom, elfért volna ápdétben is, kövezzetek meg. De ma sokminden történ.


Mégpedig az, hogy mai nap átjött LipTom, hogy elkezdjük összeszedni a kocsijához a kasznielemeket. (nekiment egy beton villanyoszlop a kocsijának, ami még rá is dőlt utána). Sajnos nem jártunk sikerrel: a bontóban lévő összes astrának az eleje volt sérült. Mindenesetre szerzett magának egy kormányt és egy-két patentet a napellenzőhöz. A terv a következő: mivel a légzsák berobban, és nagyon sokba kerülne az új tatyó, vett bele egy légzsáknélküli kormányt. Én adok neki két feszítő nélküli övcsatot, a visszajelzőizzó meg kikerül a műszerfalról.

Én is guberáltam át: Átnéztem a jó kis krómlökösös pókot. Sajnos nem volt benne semmi érdekes, és az összes póknak el volt rohadva a hátsó szélvédő alatt. Ami jó let volna, az meg nagyon szépen össze volt b@szva a targoncával pakoláskor. Már-már majdnem feladtam, amikor észrevettem egy, a lehető legtávolabbi sarokban árválkodó kispolákot. A jobb eleje volt sértül. A motorja érintetlen, a km óra szerint 40 ezer kilométer volt benne. Ránézésre is. A hátsó szélvédő alatti lemez szinte hibátlan, egy kis púpocska volt rajta. Nosza, meg is vettem rögtön, potom 1500 Ft-ért, amit szépen ki is vágtak nekem. Jó arcok, mert egy rossz szót nem szóltak, hogy 60 méter kábelt le kell emiatt tekerniük, és valószínű az elfogyasztott sikítókorongok annyiba kerülhettek, mint amennyit nyertek az üzleten :D . Így jár, aki lusta rendesen kiszedni a kárpitot, meg megkeresni, hogy hol érdemes elvágni a lemezt :D . Vitt az mindent: műanyagot, bitument... mindent :D

Guberálás közben találtam egy ibizát. Azt a fajtát, ami félig már VW, de félig még Fiat. Például kispókos kar nyitja a motorházfedelet, nomeg a zárszerkezet is egyezik a polák kesztyűtartó-zárszerkezetével. És az ablaktörlőmotorja is egyforma. Csupán egy karral kevesebb van neki. Nosza, meg is vettem kemény három darab kékmátyásért. Méregettem a pókba: nem kell hozzá sokat alakítani. Óje :D

A piros kispolákban találtam egy erekjét. Teljesen ingyen megkaptam. Mondom, jó hely ez a bontó :D . Sajna nem olyan, amin a kispolák piktogram fennvan. Ettől függetlenül ez is eredeti, 1990-es. És nincs beszáradva :) . Különben a használati útmutatókat is mindig elkunyerálom. Van jópár darab :D

Jah, meg sikerült beszereznem egy "hogyan tovább" könyvet nekem is. Láttam Buszos Petya blogjában, és akkor rádöbbentem: ilyenem nincs még, és ezt gyorsan orvosolni kell. 1978-as évjáratú.

Holnaptól újra kezdődik a foltozás. Remélem tudok sok jó infóval jelentkezni. A hátsóablak alatti cuccal még nemtudom, mit kéne tennem... Majd kitalálom, hogyan érdemes nekiugrani, szétvagdosni :D

És majdnem kimaradt egy lényeges infó: főnököm kölcsönadta a MiG hegesztőjét. CO, de gáznélküli... Valami nagyon spéci madzag kell bele. Amit vennem is kell hamar, mert már nagyon kevés van ezen a dobon. :(

Röviden ennyi, mára.
sikítózás őaz. Remélem sikerül is behegeszteni :D a legcsúnyább része... De nem olyan vészes: valóban csak felületi. szerzemény Ipeghogy paszentos... gáznélküli :D baloldala... Ez sem annyira vészes... majd még kapirgatom jobboldala... ottvan valami kis bigyó... bigyó gyári javítófesték :D szép gyártási év Könyv :)

Kommentek

Lajoska

Brutál vadállat a hegesztõgép.
A MiG azt hiszem, védõgázas hegesztési technológia, normál védõgázashoz való porbeles madzagot kér. Ez a cucc használható gáznélküli módban is, de gondolom, lehet hozzá palackot csatlakoztatni.

Ha minden jól megy (fõleg Benõ), akkor még a téli találkozó elõtt elnézek arrafelé. Megnézhetnénk a bontót. Ugye a krómoson már nem voltak rajta a lökõsök?

KeMa

Lajoska #28215: Dede, fennvannak a lökösök... De ramaty állapotban vannak... (szerinted nem hoztam volna el? :D )

különben igen, porbeles belsõ kell hozzá. De nem leltem semmilyen csatlakozási lehetõséget palacknak. Meg nagybetûkkel rá van írva, hogy "gasless"

Lajoska

KeMa #28216:
Gáznélküliként is használható, de magában az, hogy gáznélküli védõgázas, az elég faramuci kifejezés.

KeMa

Lajoska #28218: Lementem, megnéztem: ez kivitelébõl adódóan nem használható gáz nélkül. Sehol, semmilyen csatlakozási lehetõség. Igen, eléggé paradoxon a dolog. De ilyen :D

Gabe

KeMa #28220:
Na amikor én annó ezt a fórumon bekérdeztem, hogy ki mit tud a porbeles huzalról és a beszerzésérõl, akkor az akkori "isten" még a keresztvizet is leszedte rólam. :D De amúgy még mindig érdekelne, hol lehet ilyet kapni és mennyiért.

KeMa

Gabe #28225: Nemtudom, hol lehet ilyet beszerezni, az árát meg pláne nem. Majd megkérdezem, de ez nem mai darab, az tuti.

Törölt felhasználó

Gabe #28225:
KeMa #28226:

nálunk iparos centrumban lehet ilyen mig gépet kapni 110-130 körül van az ára. érdemesebb venni szerintem egy gázos hegesztõt, mert ha nem bánt vele állatul a gáz fél év-évet is kihúz hegesztéskor, viszont a porbeles huzal meg belekerül 3-4x pénzbe. egy olyan kábelt mondjuk 5 kg-s megvan úgy 7-8 ezer.

KeMa

Szekeres Márton #28227: És nem is lehet vele olyan szépen hegeszteni, mint a gázossal.

Lajoska

KeMa #28220:
Akarod mondani, gázzal. Nem?

KeMa

Lajoska #28231: igen. :) Kicsit már fáradt voltam, na :D

Steveee

Merre voltál bontózni KeMa?

bexxter

azért a MiG gépek nem rosszak.. van egy álomgép ami bent volt melohelyemen.
Aszongyahogy: Mig/Mag Co, inverter, AWI !!
Kevés fém van amit ne tudnál vele foltozni. Hát az úgy volt, hogy nekem lett volna olcsóért 450körül.. bolti ára ~510ezer Ft.. pff.. nem is hoztam haza :D
De legalább ez a Co ingyé' volt :]
Elég kevés van a palackokban (2van hozzá) de a nyomás alig csökkent mióta használom... :D nem vagyok lakatos, meg nem is sokminden javítani való van, ugyhogy nem fogy gyorsan. 2x15kg huzal is van.

Ha esetleg kell pár db szerszámbolt elérhetõsége, szólj, lementettem az üf. állományt bentrõl.. kb 37ezer név stb.. ebbõl kb ezer szerszámkereskedés kicsiktõl a nagykerig minden mindenhol. (persze a dátumok régiek, lehet már 1-2 meg sincs).

bexxter

bexxter #28249:
ja, kihagytam, hogy plazmavágóként is mûködik a gép. Jó móka volt kipróbálni, egy másikat, ami "csak" plazmavágó (67ezer ft-os gép) furcsa volt látni, ahogy egy 10-15mm-es I gerenda kettévágódik másodpercek alatt... :)
pedig pár flexkorong sírt volna benne :D :D

bexxter

www.hegesztoiv.hu velük jó kapcsolatban voltunk, sokféle termékük van, érdemes rákérdezni a porbeles huzalra. ha nem ott akkor még van a weldimpex.hu és a
http://www.weldtechnic.hu/ - SOLYMÁRon!!!!

bexxter

kihagytam a http://www.gepesszerszam.hu/ -t szintén elég nagy kínálattal, nem csak hegesztéstechnika!

remélem segítettem mindenkinek ;) (általában ipari minõségû termékeket forgalmazó cégekkel voltunk kapcsolatban, elvétve 1-2 gyengébb).

KeMa

R. István #28245: Pilisvörösváron.

bexxter #28249: Azzigen :D

bexxter #28250: Az néha jól jönne nekem is, mert vídiadarabok jönnek már a hajamból is :)

bexxter #28253: Köszi, ezt jó tudni. Lassan kell vennem egy új tekercset.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!