2009.02.05. Csütörtök

Mai nappal elugrottam korongokért a sikítóhoz, mert elfogytak a normális vastagságúak. Hazaérve szépen elkezdtem bontogatni a foltokat a hátsó sárvédőben. Nagyon szépen lejött, alatta nagyon csinos rohadás. De szerencsére nem vészes, orvosolható egész könnyen. (kábé 4 perccel kellett volna többet szöszölni, hogy igényes legyen az a folt... gratulálok neki).

A benya-beöntő cső alatti részen érdekes volt a folt. Sajnos fogalmam sincs, hogy ott milyennek kellene kinéznie. Ha valaki erről egy fotót tudna prezentálni, azt nagyon megköszönném. Megpróbálnám itthon reprodukálni.


Ellenben az eleje... Hát, az ma is kurvaanyázáshoz vezetett. Szépen bontogatva kiderült, hogy a lakatos leflexelte a régi sárvédőt a kédergumi résznél, majd szépen felhegesztette az újat... egyenesen rá a régire... baszki... Hát, anyáztam egy sort, és lebontottam felül (feleslegesnek tartottam teljesen leszerelni, mert szépen beláthattam alá, és megnyugodhattam: mögötte rend van, nincs rohadás)
Nem értem miért nem lehetett volna normálisan megcsinálni :S:S:S azt a rohadt sárvédő-felhegesztést... :S

A nap vége felé átugrottam BeXxterhez, elhoztam a felájánlott hegesztőt. Ezúton is köszönet érte!

Nos, a masina az eddigi legjobb, legprofibb gép, ami a kezeim közé kerülhetett. Hogy is mondjam? Ez a gép tök intelligens, nagyon sok mindent lehet rajta állítani. Argont kötöttem rá, mivel más nem is volt. A nyomásmérőn fel volt tüntetve egy külön skála, direkt ehhez. Hát... Nagyon szépen viszi a lemezt. Viszont amikor a legeslegszebb varratot csinálom, lecsapta a kismegszakítót. Ó, fákk. Hátra nyúltam, a fejem fölé a sötétben. Kitapogattam, hogy nem ott verte le (15 A-es). Felmegyek a szekrényhez, látom, lecsapta a pince 16-osát... (nocsak, 1A-el nagyobb a leggyengébb láncszem?). Visszatolom, mondván, csak átmeneti. No, ezt végülis vagy négyszer eljátszottam vele, mikor hadat üzentem a kismegszakítónak. Elővettem a gyűjteményt, mondom, felteszek egy 22-est. Olyan a fő-bitzi is. Nem sikerült. Ellenben találtam 32A-est. Na, mondom, ezt csapd le, kisköcsög :D . 22A-nél tuti nem nagyobb, azt nem fogja lecsapni :)

Elkezdek hegeszteni, tök szépen haladok... Hát nem leveri a fő-biztit? :O Anyás... 22 A-nél többet vesz fel? vagy mi? Kurvajó. Holnap lejmolhatok a szomszédtól 3 fázist. Azzal csak jobban megy különben is. (meg bejelentem az Elműnél a 32 A-es főbiztosítékra az igényem. Elvileg kedvezmény van, és most inygé' cserélik le.)

Mellesleg nagyon poén áram alatt szerelni. Ha lekapcsolom a főbiztit, sötét van, sötétben meg nem tudok szerelni. Az elemlámpa meg messze van, és úgyse világít jó irányban :D (mellesleg célozz bele egy csavart az anyába úgy, hogy az "alátét" áram alatt van :D .

No, röviden ennyi történt. Jah, Juli ugyanúgy kapargatta a kocsi alját. Nagyon szépen halad vele, már majdnem teljesen kész :) Nagyon szép lesz. Szebb, mintha én csinálnám (lehet meg kéne tanítani hegeszteni? :D )

Remélem a holnapi nap be tudom fejezni már a bal oldalát a verdának.

U.I.: Olvasom a "közelményt". Kicsit szomorúan, és a meglepetés erejével hat a dolog. Mindenesetre, ha a fennmaradás múlik ettől, én mindenképpen beszállnék anyagilag.
tank-betöltő alatti rész foltja, eltávolítva (félig) oldal-lemez jön le a másik folt is majdnem lenn van teljesen. no nem csak a folt, hanem az egész bigyó sárvédő-feszegetés. látszik, hogy három lemez van fenn :S bazeeee jön az lefelé csak lejött... a belső fele éppenhogy csak rozsdás. ahhoz képest, hogy 30 éves, és nincs lekezelve... anyád, hogy van? 32-es a 16-osok közt :) Juli dolgozik

Kommentek

Tibee

Jáááájj.  :/ Nem szép. :( SOk sikert a továbbiakhoz. ;) Milyen közleményt olvastál?

bexxter

Nálam nemtom mekkora a fõbizti, de a pince ki lett cserélve 25ösre. Simán megy, egyszer sem vágta le. Amugy 24közeli lehet mit felvesz... éppen belefér a 25be. Szerintem ha a flex menne a hegesztõvel együtt akkor helo bizti. De egyedül szoktam dolgozni igy ez nem lehetséges :)

KeMa

Tibee #29284: Kattints az "új bejegyzés"-hez ;)

bexxter #29285: Nemtudom, itt mi lehet. Próbáltam, hogy lekapcsolom a lámpákat, de sajnos a fénycsövek keveset fogyasztanak, így az nem tud segíteni. Majd valamit kiokoskodom. különben állat a gép :) 5 perc alatt megkedveltem :)

bexxter

Ja, minek a fennmaradása?

bexxter

Nekem nem müxik a blogom, amiota van az oldal, nem látok közleményt, bemásolnád?

Hehe, kellemes használatot akkor :) Kiváncsi vagyok a varrataidra, biztos szebbek mint nekem. Van egy olyan érzésem, hogy kevés a védõgáz, és ezért lesznek csúnyák.. No de majd rájövök eccer :)

KeMa

bexxter #29288: így szól:

"Kedves felhasználónk!
Mint talán tudjátok, ez az oldal anno egy személyes blogként kezdte a pályafutását, késõbb lett lehetõség bárkinek naplót írni az autójáról. Azonban ez már eléggé túlnõtte magát a kezdeteken, és jelenleg igen jelentõs mennyiségû erõforrást használ, amelynek a töredékét sem fedezik a reklámbevételek. A fölösleges részletek nélkül ez azt jelenti, hogy az oldal ebben a formában nem üzemelhet tovább ingyen a jelenlegi szerveren.
Két lehetõség van: a tényleges üzemeltetési költségeknek megfelelõ összeget fizet, aki ezen az oldalon szeretne blogolni (évi pár ezer forint nagyságrendje, nyilván minél többen veszik ezt igénybe, annál kevesebb), illetve aki nem szeretne erre pénzt áldozni, átköltöztetheti a blogját bármilyen ingyenes blogoldalra. Természetesen próbálkozunk egyéb finanszírozási lehetõségeket találni, de ha semmi nem jön össze, az oldal végleges megszûnése sem kizárt.
Aggódni azonban semmiképpen sem kell, ha az oldal bezárására is kerülne sor, mindenképpen fogunk lehetõséget biztosítani az itt tárolt adatok (szövegek, képek) egyszerû lementésére, ez egyelõre csak információ, hogy senkit se érhessen váratlanul egy ilyen fejlemény.
Köszönjük a megértést."


Nekem szerintem az árammal és az elõtolással kell játszanom. A legjobbat még nem találtam meg.

bexxter

KeMa #29289:
Aha, nagyobb áramot állítottál? lehet, akkor az lesz a "ludas", én annál feljebb még nem tekertem mint ahoyg adtam. Lehet akkor kevés a 25 itt is :S 380 a tuti, ott van elég kraft.. de azt nehéz beköttetni.. legalábbis nekem drágán akarták 1 éve.

kinek kell irni ezzel kapcsolatban? lehet tudok 1 megoldast...

bexxter

Irtam nyuszynak a bloggal kapcs, meglatjuk holnap.

A hegesztõre nemtudok megoldast hirtelen :S De azért csak sikerul vhogy használni. Ha esetleg a 380bekötésrõl tudsz vmi infot, azt is szivesen veszem :)

KeMa

bexxter #29291: Nem, nagyobbra nem tettem, csak lejjebb! nagyobbra semmiféleképpen sincs szükség, mert amilyen állásban volt, már ott is sikerült átlukasztani a lemezt 8bár lehet, csak én bénáztam vele.

a 380-at tényleg nehéz beköttetni. Két új vezeték, plusz új óra, stb... az drága. De ha csak simán nagyobb biztit szeretnél, azt az elmûnél kell. Most böngészem az oldalukat.

Apám valami olyasmit olvasott, hogy 32A-ig ingyenesen cserélik, afelett kell extrákat fizetni.

Kopányi Sándor

KeMa #29293:
Nem vagyok bitos benne de kérdezz rá valahol, mert nekünk a cégnél 25 amper felett terveztetni, fizettetni akartak, de pontosan nem tudom, csak nehogy meglepõdj ;) Amúgy tudok 1,2mmes hegesztõdrótot co-hoz, ha megfelel neked.

Lajoska

KeMa #29289:
Bár október óta nem blogolok, ha ezen múlik a fennmaradás, én is benne vagyok a fizetésben. (Ennél jóval nagyobb összegeket is kiadtam már feleslegesen... eccerélünk. )

piciHuBo

Amúgy tudom, hogy Juli tanárnak készül! De azt nem mondtad, hogy autószerelõ oktató tanár lesz vagy mifene :) Na teis kifogtad a fõnyereményt! Csaj aki még segít is :)

KeMa

Kopányi Sándor #29296: Utánanéztem. 32 A-ig 7740Ft/áa, ebben bennevan az új kismegszakító, és a felszerelés ára. 32 A-en felül hálózatfejlesztési hozzájárulást kell fizetni, 3400 Ft/A-t. Szerencsére erre nem lesz szükség.

De még kikísérletezem, feltekert 25 méteres hosszabbítóba dugva elvileg nem kéne, hogy lecsapja ;) :D Egy kis alkalmazott fizika :D

piciHuBo #29303: Már nem készül tanárnak, már elvégezte :D No, nem autóreszelõi :D De mindegy :D

piciHuBo

KeMa #29304:
ajj én soha sem leszek képbe :D

KeMa

piciHuBo #29307: :)

obrotka gyula

Jujj!

Nem irigyellek, nagyon csúnya az autód állapota.
Gazdaságilag ezt sem nagyon éri meg megcsinálni, de ez ugye nem errõl szól.

Kitartás! :) :) :) :)

Törölt felhasználó

üdv! Milyen közlemény és minek függ a fennmaradása?

Sorry ha lemaradtam valamirõl.


a kasztni: duuuuurva. :(

Lajoska

Polski #29312:
Leírta itt:
KeMa #29289:

KeMa

obrotka gyula #29310: Gazdaságilag? az mi? :D Ez már ELVI kérdés :D

kicsi is, csúnyácska is, de az én kezem munkája lesz :)

Kopányi Sándor

KeMa #29304:
Azért mondtam mert nálunk is azért ment a vacilla hogy hogyan lehetne kikerülni ezt az egészet, de egyszerûen. Ki lettek cserélve az olvadóbetétek 25A re :D A Hegesztõdrót nem érdekel?

KeMa

Kopányi Sándor #29338: Jó, az albiztosíték nálam is nagyobb most. Csak hiába van ott 32-es, ha a fõbiztosíték csak 22-es. De ma simán tudtam dolgozni. Érdekes mód most nem csapta le. Vagyis nem. A hegesztlst abbahagytam, rá öt perccel lekapcsolt a pincében a 15-ös... :D Kicsit be van lassulva :D

A hegesztõdróttal sajnos nem tudok mit kezdeni. Ebben a gépben van 15 kilós, friss, 0,8-as. Annál vastagabbal sajnos amúgye tudok mit kezdeni. (az hogyan csapdosná a villanyórát... :D )

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!