2009.04.03. Péntek

Nos, tegnap csörgött a telefonom. Bexxter keresett, ugyanis szüksége volna a hegesztőre. Egészen pontosan már múlt héten vissza kellett volna adnom.
Jövő hét szerdáig még sikerült megbeszélni, és bízva abban, hogy nem lesz már több meglepi a jobb első kerékjáratban.

Mai napon kivágtam a szar padlólemezt, az alatta elrohadt lemezdarabot, a kerékjárati ív és padlólemez találkozását.

Egy foltot fel is tettem, elvileg van még egy, meg a pdalólemez, és akkor készen is van. Vagyis volna. Ugyanis a futómű-felfogatás mögötti merevítő-lemez bal oldala lukas. Az utastérben oda lett kúrva egy folt, viszont nem a legjobb megoldás szerintem. Azt majd kijavítom, az nem vészes, de mit tegyek azzal a 3 mm vastag lemezzel? Olyat lehet kapni újonnan? Vagy vágjam le a hibás részt és hegesszek hozzá egy újat? Nemtudom, melyik volna a jobb.

Az egyetlen dolog, ami még bíztat a kocsi lakatolás ügyében, hogy ez a jobb eleje, ennél előrébb már nem lehet meglepi...

Két dolog van még hátra: a jobb oldal-index alatti lemez, meg a hátsó szélvédő alatti lemez. Előbbi egyszerű, utóbbi viszont... Hát még nem tudom, hogy fogjak hozzá. Ami viszont tuti, hogy vasárnap kivételével mindegyik napon tudok dolgozni. Tehát elviekben tudok haladni. Azt leszámítva, hogy padlólemez méretű lemezem még nincsen, de ez csk részletkérdés :) .

Szóval, röviden ez a helyzet. Most már óvatosabban hegesztettem, nomeg a pajzsot is jobban hazsnáltam, mert legutóbb sikerült úgy begyullasztani a szemem, hogy másfél napig csak folyt a könny a szememből, és a fehérje piros lett... :) Hát igen, az eszetlenség ide vezet.

Ha valakinek van ötlete a futómű-merevítés-es dologgal kapcsolatban, ne tartsa megában!

Mellesleg a szürke Subaruban kicseréltem a kiégett bal első izzót. Ebben csak az az érdekes, hogy még a gyári Denso volt, ami idestova 20 éves már :) .

Üdv!
ez kijött höhö no igen. ez a rész sehonnan se hozzáférhető. Két kis lukon lehet üregvédeni. Ennél a kocsinál elmaradt. szépen jön le felpettyezve :) külső, homályos nézet belső kép, lekapargatva a rohadás, mögötte a folt alulról a dolog... ott is van rozsdafolt... mit tegyek?

Kommentek

tunyi1986

õõ padló lemezt miért nem veszel egészet?? és úgy cserélni?
Pazsot meg minek hasznáni :D azzal nem is lehet látni hogy hogyan dolgozol :D úgy az igazi,hogyha pazs nélkül melózol,úgy biztos lehetsz abban,amit csinálsz :)
Amúgy amit elõtt írtam,azt mondják a lakatos kolegáim is,csak azt még hozzá teszik,hogy ilyent csak akkor szabad csinálni,ha nagyon rövid ideig melózol,vagy ha saját autót készítesz :D
Na de hordjad azt a védõ pajzsot,mert vak kema nem tud hegeszteni!
Sok sikert a továbbiakban,és remélem hogy már nem bukkan elõ több rozsdás lemez darabka!

Grosso

A pajzsot mindenképp használni!!! Én 2 napig full vak voltam, kibaszott szar érzés, hogy tudod, hogy nyitva a szemed, mégis full sötét... elõttevaló nap 3 órát hegesztettem pajzs nélkül. A doki aszonta, örüljek, hogy egyáltalán visszanyertem a látásom ;)

KeMa

tunyi1986 #31651: 1, azért, mert ahhoz le kellene bontani a küszöböt, ahhoz meg merevíteni kellene a kasznit. Ráadásul az ülésmerevítõkkel is kellene szenvedni.

Pajzsot miért nem használni? Ez kábé olyan megnyilvánulás volt, mint a futómûves dolog. Inkább nem mondok semmit rá.

Plósz Gyula

kitartás ;)

tunyi1986

KeMa #31654:
mivan? Te félre értettél :D Nem azt írtam,hogy ne használd a pajzsot,hanem azt írtam,hogy HASZNÁLD azt k. pajzsot,mer' azé találták ki!

Grosso

tunyi1986 #31659:
Sorry, de nekem se ez jött le az írásodból... :O ;)

bexxter

Még síma ívhegesztõm volt csak, mikor haver kipuját próbáltam hegesztgetni. Ugye kiput max Co-val, mert villannyal... hát ugye nem kis szopás, ha fentvan a kocsin. Nembaj, más nem volt, ugyhogy iszonyat mód megpucoltam a kipu azon részét, és nekiestem. Persze pajzs nélkül, lánghegesztõhöz való szemüveggel (valahol volt abba valo din 10es üvege, de nem találtam meg) aztán nem fértem hozzá stb.. levettem. Na.. az a zsír.. amikor lefekszel aludni-- égetõ érzés.. és reggel arra ébredsz, hogy nem tudod kinyitni a szemed. fél órán át mostam csapnál, amig a csipa, meg váladék annyira kijött, hogy ki tudjam nyitni. csak épp nem láttam. Na azóta vettem fullautómata pajzsot, 13ért, ennyit megér, hogy ne vakuljak meg. És közbe látok igazítani is, mert csak az elsõ szikrára vált át, DIN 9tõl 13ig, elõtte kb din 7, amivel még látod a dolgokat félhomályban is. Kisebb helyekre meg vágatok a hegesztõszemüvegbe 11es üveget, és akkor no para, odaférek.

Ja, telefon után jött a konténeres... leszakitotta a kaput. ááze.. vagyis csak 1 zsanér engedett el.. ugyhogy aztis lehet ujra felpakolni. :S

bexxter

Ja, kimaradt: Én a helyedben, ezeket a feltárt részeket drótkefés pucolás után azonnal befujnám horgany/cink sprével... Legalább az üregvédelemig megvédi, nem kezdõdik elölrõl az egész folyamat ! Apám is azzal kezelte a pócki részeit, pl lengõkar stb, amikor megvette és elkészült a lakatolás. Utána lelocsolták fehérre. Érdekes mód, ahol õ lefujkálta cink sprével, ott nem is jött elõ a rozsda. Késõbb amikor a fehér felnik sárgák lettek, azokkal is ez történt, sokkal tovább bírták, pl télen a sót is.
Mondjuk amit vettem nemrég horgany spray-t, az annyira nem tetszett. Sokkal folyósabb volt, mint anno a cink. De csak ér vmit.. :)

KeMa

bexxter #31675: Nekem az éjszaka közepén gondolta úgy a szemem, hogy se nyitva, sem pedig csukva nem fogja a szúrást abbahagyni. Mintha valami lett volna benne.

Ez a pajzs, amit említettél, ez az az elsötétülõs? Bassz, olyat fogok venni énis. Már más is mondta. (mellesleg most is csinálom a pókot, csak feljöttem polimpexet lesni, hogy van-e olyan elem, ami nálam el van rohadva, vagy foltozzak ott is :D )

bexxter

Szinte bármely szerszámboltban kapsz ilyen pajzsot, de korábbi postodban vhol linkeltem egy solymári hegesztõboltot, ott is tuti van. 13-tõl fölfele az ár, kb. Vagy vatera.. megéri. :)

Tibee

KeMa #31682:
Ha gondolod, nekem van olyan doblemezmerevítõm, ha gondolod. :)

KeMa

bexxter #31683: Mindenképp beruházok. De most hegesztõre gyúrok inkább, mert megint megjött a kedv, és szeretném a piros justy-t is összerakni. Meg nálunk is kerítést kell javítani, nomeg, az Argon palackban még mindig van minimum 19 kiló :)

tunyi1986

Grosso #31672:
semmi baj,azt a kommentet fél részegen írtam : o)

Törölt felhasználó

Te Bexxter! Mi van az 500 al ?

Buszos Petya

Az automata pajzsot én is csak ajánlani tudom. Volt alkalmam kipróbálni, és a sima pajzshoz képest tényleg ég és föld a különbség. 20 rongy (annyiért már lehet kapni normálisat, használtan) nem egy olyan nagy befektetés, hosszú távon többe kerül a vakvezetõ kutya etetése. ;)

KeMa

Buszos Petya #31749: Nomeg maga a vakvezetõ kutya is :D Majd szétnézek, mit lehet tenni az ügy érdekében. Elsõ körben saját hegesztõ kéne.

bexxter

Polski #31740:
Épp kipucolódik a garázs... körülötte. És ezért kerül vissza a hegesztõ KeMatól. Lassan majd elkezdõdik a lakatolása. Amolyan sk. verzióban. Csak elõtte még a napi használatos gép doblemezére kell egy foltot felpöttyözni.. talán 1-2-3-... év és az utakon lesz újra :) ) (á, egyébként már nagyon mennék vele, de összetákolni nem akarom, meg a fényezõre ugyis várni kell).

bexxter

KeMa #31769:
Ha addig megteszi, a régi nem automata pajzsom oda tudom adni.

KeMa

bexxter #31771: Köszönöm, pajzsom van nekem is. Elboldogulok azzal, csak a csuklóm belefájdul a jobbra-balra forgatástól. De ez már semmi, ahhoz képest, hogy a jobb kezem szépen lebarnult :D :D :D

Törölt felhasználó

bexxter #31770:

értem! :) )) Még emlékszem, amikor elmentem érte meglesni. Nem csalódtál amúgy benne, most, hogy le cuppant róla a festék az alvázvédõ és megláttad milyen állapotok vannak? Igyekeztem anno jól ránézni.

bexxter

Polski #31806:
Még nem lett lepucolva teljesen, biztosan vár egy-két meglepi. KeMa munkáját látva eldöntöttem, szintén magamnak csinálom, így esélyem sincs szépségversenyezni bármely más, restaurált 500assal sem. De nem is kívánok. A fényezésen kívül saját kezem munkája, olyan lesz, amilyen.. de persze igyekszem a ronda varratokat elrejteni :P

KeMa #31773:
Fejpajzsra gondoltam, azt nem kell kézzel fogni. Majd ha jössz megmutatom.

KeMa

bexxter #31838: 1, Nocsak, meghoztam hozzá a kedvet? :) Aztán ha nem olyanra sikerül, mint amilyenre tervezted, akkor nehogy én kapjak :D :D :D . Különben szerintem tök jó érzés, amikor bíztatnak így blogon keresztül is. Ilyeneknek köszönhetõ, hogy nem adtam fel. Szerintem te is élveznifogod. Nameg olyan részeket is láthatsz, amihez gagyi lakatos úgyse nyúl, mert "jaj, megbontom, tuti rohadt lesz, azt meg nem könnyû eltüntetni" kategória.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!