2009.04.22. Szerda

213 900 km

Megtörtént az olajcsere, gondolom nem kell mondani, hogy a megszokott, és jól bevált Valvoline olaj került a masinába. Továbbá légszűrő, és gyertya csere is történt. Utóbbi nem volt a legjobb, mert a boltban hamis NGK-t adtak, ami itthon derült ki (egyiknek le volt törve a testelektródája). Visszavittem, és mivel láttam, hogy az összes készletük hamis, Bosch-t választottam. Természetesen a megfelelő értékűt. Továbbá bontóztam egy gyertyakábel-köteget is. Az új irreálisan drága volna, utángyártott nem kell, a bontós meg csodaszép állapotó (ellenben a régi szakadt, elégett szarral).

A motor viszont eléggé olajos, a szimmeringek megadták magukat a főtengelynél, úgy néz ki, tehát a közeljövőben elkell majd egy motorfelujítás. Ráadásul olaj is jön már a kartergázzal, bár nem vészes, de nekem aggasztó. Azt hiszem, itt az ideje egy nagyfelujításnak. A bontóban megérdeklődtem a 9 szelepes hengerfejet, vezérműtengelyt, a kettő együtt volna 20 ezer. Azt hiszem, amint lesz lehetőség, beruházok rá, aztán a nagyfelujítással kicsit erősítünk a kocsin.

A gyujtás-elosztón található vákumdobnak megleltem a másik végét, milyen meglepő, a szívósoron. Le volt dugózva. Összekötöttem egy megfelelő csővel. Első tapasztalat, hogy szivatóval a motor kiugrik a helyéről, a másik, hogy emelkedőn is állatul megy. Mi meg így járunk már 10 éve vele kábé. Hát szép.

A bal első kerékcsapágy cserét viszont már tényleg nem lehet halogatni. Be kell ruházni egy újra, csak sajna az olajcsere most kicsit megfogta a zsebpénzt.

Jah, ki ne felejtsem, vettünk új termosztátot is, de még nem sikerült kicserélni. (nem volt hozzá lelkierőm). Mivel a motor a jó időre való tekintettel már bemelegszik üzemi hőmérsékletre karton nélkül is, a felforralás ellen meg aktív hőmérő nézés + ventillátor kapcsolgatással védekezem, egyelőre nincs nagy vész. De egyszer anyu megint elkezdi használni a saját kocsiját, akkor meg nincs mese.

Jah, a hűtőventi gombáját is ki kéne cserélni. A fene egye meg, sok lett a meló a kocsival :D

És már majdnem kihagytam, hogy kis híján leégett a gép, mikor a rádió tápkábele kidörzsölődött egy, a műszerfalat tartó elemnél, ami mellesleg éppenséggel pont testpont. Érdekes, hogy a biztosíték nem olvadt ki, helyette a lengő-biztosíték háza szépen megolvadt. Kicseréltem a vezetéket egy vastagabbra, és a lengő biztosítékot jóval előrébb iktattam be. Így hasonló esetben nem utána, hanem előtte van a kritikus pontnak. Mellesleg máshol is vezettem el a vezetéket. Remélem nem lesz ebből gond a későbbiekben.

Röviden ennyi történt. Ha olyan lesz a kedvem, akkor blogolok majd a Fordról is. Sikerült megoldani a turbó problémáját.

Jah, meg a piros Justyról is volna blogolnivaló. Csak várom, hogy eme poszt után szülessen még három négy, és akkor nem ápdétben kell elhelyeznem > ;)


Kommentek

bexxter

Émmeg várom a hátsó sárvédõimet. Elvileg pár óra és ideérnek! Hohóó... ;) (a hegesztõs csávó még nem jelentkezett, remélem a fõnök elhajtotta (kétlem) vagy nem tudom mi lelte... inkább nem érdeklõdök utána :D )

KeMa

bexxter #32707: akkor lehet megjelenek nálad valamikor a piros gépel > ;) > ;)

bexxter

KeMa #32710:
jöhetsz most is, legalább segitesz :D

KeMa

bexxter #32711: most nem vgok otthon, de ha gondolod, holnap megoldhtjuk! és segite is szivesen. meg vihetek palckot is :)

bexxter

délig tart a kresz, utána ráérek ;)

KeMa

bexxter #32714: okés, akkor szerzek a kocsiba benyát, és átcuccolok vele, ha az úgy megfelel, és tnyleg nincs útban. nomeg akkor megnézem, hogy mit hegesztesz :)

Gáspáry László

Mikori az autód ? Hátha tudok segíteni kerékcsapágy ügyben.

KeMa

Gáspáry László #32721: 1989-es évjárat. Bal elsõ kellene. Köszönöm elõre is!

bexxter

Na felraktam oldalamra pár képet, hogy mi van most épp..

Gáspáry László

Nem tudok sajna segíteni benne ( legalábbis kintrõl nem )

Kopányi Sándor

Keller Úr!!! Bandázsszalag!!!!! :D

KeMa

Gáspáry László #32769: Ez van. De azért köszönöm szépen, hogy utánanéztél!

Kopányi Sándor #32798: Öööö, ezt most mivel kapcsolatban? :) Van megint felesleges? :D

Kopányi Sándor

Csak arra, hogy azzal kell betekerni kidörzsölõdés mentesítés képpen :D :D Nem sajnos a jelenlegi készletekkel kell gazdálkodnom, mert a beszállítóm elhagyta a gyárat...:( (Grossotól kérhetsz egy tekercset, nála is landolt egy Guriga :) :) )

KeMa

Kopányi Sándor #32936: jaaaa. Hát, én sokkal jobb megoldást találtam: máshol vezettem el :D De van bandázs is benne bõven. Csak ez a vezeték anno kívülesett valamiért.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!