2009.05.06. Szerda

Akkor most blogolok egy kicsit a Piroskáról is.

Szóval, az egész úgy történt, hogy jött hozzám egy nagyobb hangvételű meló. nevezzük úgy, hogy egy rally-ladát kell összehozni versenykészre. Mivel eleve egy versenyautóról van szó, nem vészes a helyzet, a lényeg annyi, hogy elektromos rendszert kell lebutítani. (meg majd váltócsere, meg mismás, sorjában). A lényeg, hogy nálunk kevés a hely, így helycserés támadással csináljuk: felkerül a kollégától a zsiga hozzánk, a Subaru meg le hozzájuk. Nincs para, pár utcával arrébb laknak.

No, másnap csörög a telefon, hogy baj van. "apu tolatott ki a garázsból, aztán csattant". Ahogy az idegszálaim is. "Matyikám, hát tolattam ki a garzásból, pont úgy, ahogy már 20 éve szoktam...". A lényeg, hogy 20 év alatt annyira belejön az ember, hogy már tükörbe se kell nézni. Milyen szerencse, hogy nem szokott senki se ott napozni nyugágyon. A szívem majdnem megszakadt, mikor a kvázi egyetlen ép elemét sikerült a kocsinak összetörni, a hátsóajtót, azt, amit a szürkére se tudok évek óta szerezni... De lenyugodtam, a helyzet nem vészes. Leszereljük, elkerül lakatoshoz, fényezőhöz, és ők állják. A szerencse, hogy a műanyag nem tört el, mert akkor idegbeteg lennék (olyat lehet kapni újonnan, de pirosban már egyáltalán nem is létezik).

Ideges vagyok/voltam, de most ez a legkisebb gondom. A szaros ladával haladok, de időközben a feje tetejére állt itthon minden, tehát nincs időm idegeskedni.

A dolog úgy hozta, hogy BexXter megengedte, hogy átvigyem hozzá a kocsit. Egy fél óra erejéig a piros subaru Dorkásodott. Szerencsére nem voltak nkh-sok Bexék utcájában. Minap, mikor mentem át hozzá, szépen fékeket, meg kipugázt mértek a kocsikon. Jó helyen lakik a kolega (nekem meg akkor lett frissen zöldkártyáztatva a szürke justy :D )

Szóval, az eredeti felállás az lett volna, hogy az 500-as mellé letesszük a garázsba, és párhuzamosan dolgozunk a két kocsin, egymást segítve. Így fedett helyen lesz a kocsi, és a hegesztő is közel lesz, nekem is, meg neki is. Sajnos eme program kicsit most változott, erről majd Bex mesél. Az én részem annyi, hogy nekem is lett hegesztőm, jeeeee, családi kassza megnyílt a lehetőség előtt, beszereztünk egy eredeti Güdét, újonnan, sok év garival. Nagyon állat a gép, bár az Elektra után egy kicsit fapados. Nekem teljesen tökéletes lesz. A polskin már tényleg nincs sok hátra, utána jöhet a justy(k), meg a kerítés, megaminden.

Rakok fel fotókat, mert az jó. Egy tűzoltósági bemutatón átesett kispolákot is, amit szentivánon láttam. Legalább nem gyújtották fel :(.

A ladáról is, mert úgyis kérni fogjátok. Sőt, LipTom pókjáról is, mert az jó.
hát,ott horpadt bizony a ragasztott embléma :(:(:(:(:( azért lesz vele meló :D:D:D élvezni fogom minden percét asszem... :D:D szegény :( kapott rendesen :(:( gencsis volt hogy ez pontosan hogyan volt összetéve, aztat nemtudom :D :S zsiguli motor régi felállásban még a régi műszerekkel. ugyanaz, csak itt jobban látszik ez meg Sir Thomas kocsija Ez is, csak ez egy másik nézet Güde :)

Kommentek

bexxter

Azért remélem nemsoká megoldódik itt is a hegesztõ dolog újra, és akkor folytatódik a móka. Addig alakítom a garázst. Legyen egy sarok ahol 2 nagyobb munka között megpihen az ember, legurít egy sert stb.. ;)
Addigra nálatok is enyhülnek a dolgok.. :)

bexxter

Ja, kis igazítás: így is fedett helyen van a gép, meg a hálóval próbálom óvni a kutyáktól is :P (szerencsére nem ugrálósak, nem kell félteni a fényezést sem :P )

KeMa

bexxter #33228: Ja, a szövegbõl kimaradt, de a képeken azért látszik, hogy nem szabad ég alatt van. Ami egy külsõ küszöb nélküli kocsinál nagyon nem mindegy :D

Grosso

Pörögnek azé' itt is az események. A ladában ismerõs az a kormány :D :D :D :D

Horváth András

Hát pont a 4WD-s feliratot kellett tropára cseszni!:( Ha két hétig gyakorolnám, akkor sem tudnám pont azt és úgy eltalálni. :) :( :) :( Szép a Zsiga, de a Justy körözi. :) Kitartás!

CsuTee

Vaa szíjas Lada komoly :D vagy ez gyári? :O
Nem akartad kiszedni azt a mocit a pókból? :)

KeMa

Grosso #33231: Eszméletlen ronda az a kormány.

Horváth András #33233: Hehe, ríszpekt! Szerintem is körözi!

CsuTee #33236: Eredeti 2105-ös blokk. Gyárilag szíjas.

Ki akartam szedni, csak nem olyan könnyû, mert magántulajdon :D :D :D

CsuTee

KeMa #33238:
Jéé látszik nem dolgoztam még szíjas ladával :O :(
Ez a roncs még magántulajdon? meg vagyok lepve...

KeMa

CsuTee #33239: Tûzoltóságé. Valószínû bontóba kerül majd. De lehet megszerzem :) Alkatrészek azért még vannak benne bõven.

CsuTee

KeMa #33241:
Há ezaz, lenne benne mit kicsórni azért :)

Lajoska

KeMa #33241:
A tûzoltók jó fejek, lehet velük beszélni. Nekem is õk segítettek elõször krómlökõst szerezni. :)

Buszos Petya

Teccõsek a felnik a bigulin. :D :D A csomagtartó-tetõ miat meg gyász.

KeMa

Buszos Petya #33309: azokra a felnikre nekem is fáj a fogam. Viszont mi van a csomagtér-tetóvel?

Grosso

KeMa #33310:
Szerintem a piroskáéra gondolt! ;)

KeMa

Grosso #33311: Jaaaaaaaaa, téééééééééééleg :D

Buszos Petya

KeMa #33310: Akkor dekódolom: Úgy értettem, hogy fogadd õszinte részvétemet a piros színû, Subaru Justy típusú gépjármûved csomagtérfedelének a horpadásos sérülése kapcsán. ;) :D

Grosso

Buszos Petya #33333:
Ez kissé szájbarágósosra sikeredett :D :D :D

KeMa

Buszos Petya #33333: Ó, értem. És köszönöm. Mindazonáltal gratulálok a 33333-as hsz-hez :)

Buszos Petya

Grosso #33334: Biztosra mentem. :D :D

KeMa #33336: Óje, köszi. :D :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!