2009.08.16. Vasárnap

Helló!

Eltűntem, mint szürkemarha a szürkületi szürke ködben.

Igazándiból az a helyzet, hogy az új munkahelyem a lehető legtöbb szabadidőmet lefoglalja. A kispolski felujítása halad, bekerült a jobb első doblemez. Bár nem szépen, mert van, ahol végigvarrtam, pedig elég lett volna felpontozni, de ugye nem vagyok lakatos. Remélem azért véglegesen nem basztam el :)

De most inkább a piros Subaruról írnék. Az a helyzet, hogy minap átmentem Bexhez, hogy egyeztessünk, hogyan haladjon a felújítási projekt. No, meglepetésemre a küszöb - már ami volt- lekerült teljes egészében, továbbá az első sárvédő, és az ajtó is eltűnt ideiglenesen a kocsiról. Szóval, míg én eltűntem a ködben, Bex szorgalmasan dolgozott a kisautón. Nem is keveset.
Gyorsan meg is beszéltünk egy későbbi időpontot, amikor én is megjelenek munkaruhában, és nekikezdünk a következő részhez: a hátsó doblemez (maradványainak) eltávolításához. Ez a nap tegnap volt, meg is jelentem, bár amilyen lökött voltam, munkaruhámat az előszobában felejtettem.

Ez végülis lényegtelen. A lényeges, hogy a kocsit ráfordítottuk az ideiglenes aknára úgy, hogy a hátsó differenciálműhöz hozzáférhessünk, és lebonthassuk az egész futóművet, hogy meglessük, mi van alatta (ha egyáltalán van még valami alatta).

Végül sikerült egy csavart lelazítani a kábé tízből. Ráadásul pont olyat, amit nem is kellett volna leszedni. Lényeg a lényeg, hogy pár órás szenvedés árán lejött a gátló (hála a kúpos polski kerékkulcsnak, és egy méteres fémcsőnek) :) . Itt margóra jegyezném, hogy a gátlónak az állapota siralmas. Fogtam az egyik végét, fejjel lefelé fordítottam, és elindult lefelé a belseje. Megfordítottam, és simán visszacsúszott. Szép. Viszont szerencsére van egy-két szakember, akiket ajánlottak, ha menthető, akkor felújíttatom őket (és egyben kis keményítést is kapnak :) )

Lefúrkáltuk szépen a doblemezt, és bár teljesen leszerelni nem tudtuk sajna, mert nekem mennem kellett a dolgomra, úgy érzem, azért sikerült sokat haladnunk a munkákkal.

Ha minden jól alakul, akkor  nemsokára sikerül beszereznem két jó állapotú doblemezt, egy bontásra ítélt Justy-ból, talán olcsón. Sajnos ehhez nem lehet új doblemezt kapni, mint a kispolskihoz (esetleg, ha valaki tudna ajánlani egy boltot, ahol elképzelhető, hogy van, legyen szíves, ne tartsa magában!).

No, mit is kellene még megemlítenem? Ja igen. Nagyon úgy fest, hogy a futómű-tartó elemek nincsenek elrohadva leszámítva a gátlók tetejét :) .

De azért majd leszedjük a futóművet, biztos ami biztos.

Még arról sem szabad elfeledkezni, hogy meg kell említenem, hogy a szürke subarut sikeresen megismertettem egy szalagkorláttal, és egy árokkal. A történet annyi, hogy szabályosan mentem be egy S kanyarba, ami mellesleg egy kis híd is egyben, amikor szemben, a megengedett sebesség felett jóval jött velem szemben egy toyota korolla. A szó legszorosabb értelmében, azaz kvázi az én sávomban. No nem teljesen, csak pont annyira, hogy a kormányt határozottan félre kellett rántanom, neki a szalagkorlátnak. Utólag belegondolva, hiba volt, mert az autóval ellentétben a szalagkorlát nem tud betétlapot adni (vagyis az autó gazdája). Sőt, mivel neki nem is lett semmilyen sérülése, úgy gondolta, nem is kell megállnia. Szemtanú volt, rendszámot viszont senki sem látott. Kocsi beindul, működik, árokból kihúztak. Rendőrt nem hívtam, még a végén kialálják, hogy direkt mentem neki a korlátnak. Szerencsére az ijedtség nagyobb volt, mint az elszenvedett kár: az első sárvédő, ami amúgyis csereérett volt behorpadt, az ajtó végigkarcolódott, a hátsó sárvédő enyhén behorpadt, azaz menthető. ajtó pirinyót megnyomódott. A két legnagyobb kár az első helyzetjelző, irányjelző, és a hátsólámpa betörése, sérülése volt. Már folyamatban van ezen alkatrészek beszerzése. Nomeg, ha a piros justy elkészül, ezen a sor. Vígasztaló, hogy ennek az állapota sokkal jobb :) .


Tuti eszembe jut majd még valami, amit kihagytam, de akkor majd pótlom.

És igen, lesz polszkis bejegyzés is, ígérem, csak egyelőre nagyon kevés dolog történt vele (legalábbis leírva kevés volna). Ígérem, írok arról is :)


munkálatok kezdete eleje lecsupaszítva lánggal levágva küszöb hátsó része. Nem szép mondtam, hogy nem szép ajtótlanodva, homályosan perforált a hátulja. Kívül-belül hátulja-sarka sem szép igen, a luk túloldala a kocsi belseje :) Bex szerel. és még mindig szerel :) doblemez-világítás :) Kis garázsban kis autó, kibelezve várja a felújulást :) ****** :) Ha ittunk volna, akkor ide most az kerülne, hogy ott már kezd elválni a ponthegesztés határozottan lefelé jön :) határozottan jön az lefelé határozottan csereérett darab lóg a futómű ezt azért fotóztam, mert még nekem is szokatlan, hogy hátul is van féltengely :) arról már blogoltam, hogy megvan már az új műszerfal bele? jelenleg így állunk azt még nem tudom, honnan szerzek új tetőkárpit :( itt már kihúztak az árokból a bal oldali nyíl alatt találtam el a korlát. hátulja imígyen sérült eleje meg így mászott el pontosabban mondva így sérült az eleje :(

Kommentek

tunyi1986

pfúú kema..én nem is tudom mit csináltam volna a helyedben,amikor az a köcsög leszorított,de minden esetre sajnálom az estet.Tegnap mi is mentünk a Fordunkal Zalaegerszeg felé,és 2-3autó engem is majdhogynem leszorított szintén S kanyarban,úgyhogy az ilyeneket fejbe kéne rúgni acélbetkóssal.Lakatoláshoz sok szerencsét!!!

Buszos Petya

Aztapicsa, az, hogy ez a járgány szitává van rohadva, az egy nagyon enyhe kifejezés. Szép kihívás lesz felújítani.

A corollásnak meg a zergebaszta kurva anyját, szarjon körfûrészt a köcsögállatja! Nem volt hiba elrántani a kormányt, meg ez reflex-szerû dolog úgyis, a pillanat törtrésze alatt megy végbe az egész és úgysem tudatos. Különben is egy szalagkorlátot megfogni még mindig jobb, mint a frontális csatt, nekem elhiheted... ;)

Gólyás póló rulez... :D :D :D

KeMa

Buszos Petya #37068: Az a helyzet, hogy lehet nem lesz olyan vészes a felújítás, mint amennyire látszik. Ha a doblemez egyben kicserélõdik, akkor azért határozottan nagy elõrelépés történik. Nomeg, az új küszöb és az új sárvédõk már megvannak :)

tunyi1986 #37067: Hát, szar dolog, az fiksz.

Törölt felhasználó

sajnálom havera balesetet:(:(:(az a lényeg hogy te egybe vagy ;)

Törölt felhasználó

Úhhhh! Az a luk tényleg nagyon durva! :D

A lényeg, hogy nem esett bajod! Az a kocsog meg remélem visszakapja az élettõl!

bexxter

Buszos Petya #37068:
Tyû áze azé van egy beszívott fejem is :D
KeMa ezeket a képeket amiken ott figyelek, moderálni kéne :D Sõt.. :D
Mi a gond a gólyás pólómmal?? BMF KGK gólyatábor.. ;) Idéntõl meg BGK...csak a gt kimarad(mert nincs).

bexxter

Ahogy elnézem, azért lehet picit rendet is kéne rakni újra :D Még jó, hogy az 500ast a másik garázsban nem fotóztad :D :D Igyekszem olyanokat feltölteni ahol nem látszik a körülötte levõ rumli :D Csatorna, garázs, fürdõszoba és 500as építés egyszerre.. nem a rendrõl híres :D

Grosso

Részvét a szürke miatt. A toyota korollák már csak ilyenek. Anno Reni is amiatt esett le egy 2 méteres "szakadékba", mert nekem, balos kanyarban megjelent szembõl... az én sávomban... Ugyanígy cselekedtem, mint Te.

Lajoska

Rézemrõl is vét a szürke miatt.
Ha volt tanú, akkor mindeképpen rendõrt kellett volna hívni, ha másért nem, csak azért, mert ha ez a félkegyelmû így folytatta, akkor más is bejelentette, és hátha náluk megvolt a rendszám is. Kis szerencsével ki lehetett volna húzni az ürgébõl vagy a biztosítójából a kártérítést.

Egér

A lényeg, hogy egyben vagy ;)

Karki

Tényleg gázosak ezek a Corollák :D
Annó én sem tudtam bevenni egy fickós jobbost Lujzával, mert megjelent a kanyarban egy Corolla, de az Verso volt :)

Meg más kérdés, hogy ott én voltam a hunyó ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!