2010.01.24. Vasárnap

Az elmúlt időszakban nem sok minden történt a kisautóval. Használtam, bár hétfőn és kedden a hóra való tekintettel inkább a Subaruval mentem.

A lánccsere óta lement egy telitankos utazás, a végeredmény fogyasztási átlagra 5,6 jött ki, többnyire városi használatban. Szerintem elég korrekt, de az elkövetkezendő időkben úgyis fogom annyit piszkálni a gyújtást-karburátor, hogy kicsit még lecsapjak belőle.

Az elektronikus gyújtást már nem szereltem be, eléggé nagy gondot okozott, hogy nem találtam meg az eredeti kábelét (akik anno látták Niki motorterét, emlékeznek a soros-portos csatlakozóra) :D . Szóval nagynehezen sikerült kibogoznom, hogy melyik-hova való (igazándiból lehet egyszerűbb lett volna a subaruból kicsit kiszedni az abban lévőt, de az meg túl egyszerű lett volna :D ). A lényeg, hogy sikerült legyártanom a kábelt, mire sikeresen előkerült Nikié. Ójeeee :D . Szerencsére az rövid volna a jelenlegi felálláshoz, így nem ment hiába a munkám. Ugyanis a tervem az, hogy az elektronikát baloldalra, a dinamós feszültségszabályozó csavarjaihoz rögzítem. Ezáltal nem melegben lesz a doboz, illetve nem kell neki új lukakat fúrni.
Ha minden jól alakul, akkor holnap délelőtt be is fogom szerelni. JRB-ben nagyon jól üzemelt, remélem itt sem hagy cserben.

A héten beszereltem még a retro autórádió helyett egy Kenwood kazettás magnót, amit anno a piros Justy-hoz kaptam. Jó játék volt, mire kibogarásztam, melyik vezeték kivel van, de végülis megoldódott a dolog. Végre nem recseg egyik állomás sem, sőt, nem is mászkál el. Bár az antenna sajna nagyon gáz.

A tetőkárpittal még mindenképp szeretnék valamit kezdeni. Legszívesebben kivágnám a 'csába, és 70-es évekbeli megoldást választanám: legalább ajtóbecsukáskor nem lenne Wartburg-os beütése.

Tegnap hallottam a rádióban, hogy a csapadékos idő egy darabig visszavonul, ezért melóból hazafelé jövet elmentem egy autómosóba. Természetesen nem gépibe. És bár tudom, hogy a nagynyomású mosó nem polskinak való, mégis kénytelen voltam azt választani, mert a kerti slag télire lett átállítva. Leküldtem egy mosást, meg egy fényesítő öblítést, mindezt 200 Ft-ból. Teljesen korrekt lett a végeredmény :) . Le is fotóztam bifór meg áftör.

Mai nap pedig a garázs melegében szépen felpolíroztuk Julival. Kézzel :D . Hát, nem volt semmi meló, az tuti. Foltos is lett, bááár, mikor a napra kiálltam vele, egy teljesen ismeretlen autót kaptam vissza :) . A szomorú az az, hogy a kocsi fényezése bár szép(nek mondható), sajnos a polírozás rengeteg hibát hozzott elő. A csomitértető tele van kőfelverődésekkel, a homlokfal belülről meg van nyomkodva (mintha egy akku elszabadult volna benne), és a sárvédő-ív javítása se valami szép. Lesz vele mindenképp meló. De az összkép azért nem csúnya szerencsére összességében :)

Sajnos napfénynél készült fotó nincs róla, majd holnap pótolom ápdétben.

Észrevettem, hogy egy kerékkulcs hiányzik a szerszámkészletből. Ezt holnap pótlom majd a bontóban, addig egy mezei keresztkulcs került a csomitartóba, bár eléggé veszélyesen imbolyog odabenn. Mindenképp szükség van a gyárira.

A bontóban van egy kispolák, mind a 16 kerékcsavarja kerékőr. Holnap megszerzem, ha nem is az összeset, de 4 db-ot mindenképpen :) . Nomeg a hozzá való ellendarabot is.

Ennyi történt az elmúlt napokban :) Ha valami eszembejut, majd még írok. Kedden pedig találkozunk a 126-os napon.


koszóóóóós megintcsak koszooos erről az oldaláról is koszos :S:S:S tiszta :D innen is tiszta :) innen mégszebb :) csomitartó fele kész itt is felmás még teteje is volt felemás :D höhö Juli dolgozik :) szééép :D alacsonyabbról is szép :D innen is szép azért :D azért egy hátsós kép is kell :) a biztiöv tartója... volt :(

Kommentek

Andrei

az enyém is tiszta fehér a sótól, de nálunk nappal sincs minusz 2-3 foknál melegebb már hetek óta, úgy meg nem mosok

amúgy az egyuszi nekem simán megy a motortér jobb oldalában, nem zavarja a meleg :)

KeMa

Andrei #40950: Enyém garázsban áll, szóval a plusz fok az megoldódott dolog :D

Nem akarok plusz lukat fúrni semmiképpen, ha lehet, sehova, így megy bal oldalra :)

Tibee

Szépótó. :) Tuti a garázs. :) Polski karosszériaelemek mindenfelé. :) Hátsó rendszámot nem teszed lejjebb? :)

KeMa

Tibee #40952: Tervezem mindenképp :D . De egyelõre inkább nem piszkálom. Méééég agyalgatok az elegant gépháztetõn (ami a háttérben a falon van, zõd), ha szépen lesz lefényezve, a jó színárnyalattal, akkor lekerül a lökös alá :D . De nem tudom még sajna, hogy mi legyen :D Majd elválik. De a rendszám esélyes, hogy lentebb lesz :) Akár így-akár úgy :D

Tibee

KeMa #40953:
Úgy értem, hogy a gyári helyére. :D

KeMa

Tibee #40954: Oda fog kerülni. Csak nem nagyon tudtam megoldani még, hogy a gyári csavarok fogják a gyári furatban úgy, hogy a rendszámkeret is okés legyen :D De lehet én vagyok a béna :D

bexxter

Mennyi idõ alatt lesz meg a köv. fogy. mérés az egyuszival? Van egy kis "kölcsön-ajándékom" számodra, amit az 500ba mindenképp beépítek, mivel apám "hagyatéka", de kiváncsi lennék a Te tapasztalataidra is, ha vállalod. 2 csavar az egész, nem nagy móka.. ha átgurulsz a melós hét után hétvégén, kicsit szerelgetni, akkor odaadom, csak nem az egyuszival együtt kéne beszerelni, hogy látszódjon a hatásfoka... .

Tibee

KeMa #40955:
Jaa, akkor félreértettem ezt a lökös alá a rendszámot dolgot. :D

KeMa

bexxter #40956: konkrétan mirõl volna szó? Arról az optikai cuccról, amit régebben mondtál? Ha megszûnik a melóm, eléggé lassan fog majd a fogyasztásmérés haladni sajna, ugyanis akkor már nem nagyon fogok a polákkal járkálni :(

Tibee #40957: Hát, az elegantos gépháztetõvel a lökös alá kerülne :D szerintem :D

bexxter

Nem, az sima hall jeladós gyujtás az is itt hever a padlón:( vmi más.. majd akkor személyesen.

KeMa

bexxter #40960: Nagy titok? Msn-en fennvagyok, ott is meg tudjuk beszélni. Jövõ hétvégén mindenképp szeretnélek meglátogatni. Nomeg lehet, vinnék át egy hegesztõt. Elvileg legközelebb a kertkapu készítésekor lesz rá szükség.

viandr

Szép lett a kisautó! Olyan kép is, van, ahol az egész fel van polírozva, vagy még most is felemás? :D
Melyik kútnál magasnyomásúztál? Én az OMV kutat tudom ajánlani, azok nagyon jók. az 1 es mosás, és utána a 4 essel öblíteni. Ez a legjobb kombó.
Én is akartam megint vinni a Cliot, csak most nincs garázs, ahova beálljak vele, ellenben van -5 fok... De kitaláltam már mi lesz. Holnap napközben elviszem, és a közeli Teccsó mélygarázsába berakom a kocsit, hogy ott szépen száradjon meg, utána meg haza. Ja, és persze mielõtt neki kezdenék magasnyomásúzni, jól bemelegítem a kocsi belsõ terét, hogy legalább onnan ne kapja a hideget. Így talán nem fog visszafagyni rá.

KeMa

viandr #40962: Pilisszentivánon van a kedvenc mosóm, oda viszem mindig, mert 100 Ft-ból nagyon sokat ki lehet hozni :)

Nem felemás természetesen. De gondolkodtam, hogy a csomitértetõt meghagyom felemásnak a 126-os napra :)

Horváth András

Nehogymáleteddmá a lökös alá a rendszámot! Rohadtul nem illene az autó mostani csinos gyári stílusához...
Ügyes a Lány! Mennyi mindenben segít! Polír mindig egészséges dolog, fõleg ha kézzel történik. :) :) :)

bexxter

KeMa #40961:
Nem nagy titok, de majd csak akkor lesz lén yeg ha kiderül,mûködik, addig nem akarom h jöjjenek a találgatások, szövegek h kamu stb. Úgy is megírom/ megírod ha sikerül, meg ha nem, azt is. Sorry, tegnap kidõltem nem voltam már msn. Van nagy(obb) rakterû gép végre, úgyhogy a hegesztõ cipelés megoldható, meg végre az oxigén palackom is tudom szállítani töltésre stb.

Steveee

"A tetõkárpittal még mindenképp szeretnék valamit kezdeni. Legszívesebben kivágnám a 'csába..." - Gondolom a tiédbõl is hullik folyamatosan a szöszmösz? :D Az enyémmel ugyanez volt, én ki is hajítottam belõle. :P

KeMa

Steveee #40970: Én is ezt fogom. Viszont helyére kellene valami majd a tetõre, hogy ne legyen warnyú-fíling.

KG

Szép lett a vas, jót tesz neki a wax. :)
Én is mikor 8 éve vettem a zöldet, meglepõdtem az elsõ mosásnál, majd az elsõ waxolásnál is, hogy milyen színe van. :)
Nah, délután lecsekkoljuk a munkát. :)

Horváth András #40964:
Andris, egyre jobban tetszik az izlésed.
Utsó mondat: szájjal jobb. :)

Horváth András

Azért ez a biztiövhely kivágás nagyon durva! El tudom képzelni, mennyit gondolkodhatott szegény csóresz, hogy mi a halálnak van ott az a kis vas darab, ha semmi szerepe nincs. Hát kivágom a csába, lesz hely a zenyének!:S
Hegesztés nem lenne fasza? Valami jó erõs ponthegesztéssel...
Vagy hosszú 4 pontos övet a C oszlopban lévõ biztiövlukba (ha van a tiédben olyan) egy faja kis kagylóüléssel. ;) :)

KeMa #40971:
2/1. Jó hatással vagy rá. :)
2/2. Ez a hátsó gondolat eszembe se jutott. (De tényleg. Pedig.. :) ) Még van mit tanulnom. :) :) :)

Buszos Petya

Egyre szebb a kicsike. A lökhárító alá tett rendszámot felejtsd el, ennek a kocsinak a full gyári állapot az ami nagyon jól áll. A felniket kéne meg leszinterezni a gyári szürke árnyalatra, aztán tutikirályság lenne. :D

Horváth András #40975: uccsó.) Pedig simán kinéztem belõled, hogy arra utalsz azzal az ominózus mondattal. :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!