2010.03.07. Vasárnap

Tegnap vettem ISO csatlakozókat a rádióhoz, hogy milyen jó lesz majd vasárnap-hétfőn beszerelni végre az új rádiót (amit a vaterán sikerült beszereznem potom pénzért).

Ennek kicsit keresztülhúzott a kisautó.

Az egész ott kezdődött, hogy tegnap üresben kicsi kipogó hangot adott az autó jobb hátulja. Ha ráengedtem a kuplungot, akkor elhallgatott. És kanyarban kicsit más ütemben adta a hangját. Innen jött a felfedezés, hogy ez bizony a menesztő-hardy lesz.

Mai nap úgy tűnt, hogy délután neki is kezdhetek a gömbcsuklósításnak, ugyanis Juli 16 óra magasságában hazaindult volna busszal, én pedig a fűtött garázsban dolgozgathattam volna.

A lényeg az, hogy végül úgy alakult, hogy hazaviszem kocsival. Ennek a vége az lett, hogy a Frankel Leó utcára kanyarodva a menesztő megadta magát. Gyorsan felhívtam Karkit, ő pont 30 méteren belül szokott dolgozni. Sajnos most pont nem volt benn. Körbehívtam a társaságot, aszerint, hogy ki lehet legközelebb. Végül Hubo kolléga volt az, ki el tudott jönni, hozni nekem egy másik menesztőt. Neki, illetve az összes telefonos segítőszándékú kollégának ezúton is köszönet!

Az már tuti, hogy menesztőt cserélni szar. Gondolom ezzel mindenki egyetért. Na most, szemerkélő hóban cserélni még szarabb. Elrobogó villamostól egy méterre fekve viszont tuti, hogy szarabb, mint szakadó hóesésben :D .

Kicseréltük a cuccot, elköszöntünk egymástól, aztán mindenki elindult a maga útján.

A Bécsi úton kicsit még hergeltük egymást egy minissel, lámpától lámpáig (egész pontosan ő megállt minden piros lámpánál, én meg pont zöldre váltáskor érkeztem mindig. Ez pedig kicsit idegesíthette)

Sikeresen eljutottam az OMV kútig, Ürömnél. Ott megadta magát az új menesztő is. (vagy a féltengely. Fene tudja)
Anyu szerencsére pont útban volt, így volt, aki hazavontasson (mert én még egyszer nem feküdtem volna be alá, hogy megint menesztőt tegyek fel).

Anyu viszont jól tud vontatni. Nem törődik a dudáló villogó ideges autósokkal. Az egyetlen dolog, hogy velem se. Lekapcsolhatom a lámpákat, dudálhatok, villoghatok, csinálhatok bármit, ő bizony nem áll meg. Mint Andrea a GPS-ben, ragaszkodik az előre megadott célponthoz.

Szerencsére ha beleállok a fékbe, a kötél azért visszafogja annyira, hogy sebesen visszapakolgassa a sebességeket. Amikor egyes sebesség jött volna, szerencsére feltűnt, hogy majd kiesek az ablakon, úgy integetek :D :D :D Különösebb gond nem volt a vontatással, csupán majd bepisiltem, annyira kellett már :D .

Nagynehezen betoltuk a kocsit a garázsba, háttal, így holnap reggel azonnal nekiindulhatok, és bonthatom szét a hátulját. Gyula javaslatára meg kell fontolnom mindenképpen, hogy fel akarom-e most tenni azt a gömbcsuklót, vagy várjak vele az új féltengelyig... Holnap megvizsgálom alaposan a szerkezet. Lehet, hogy nagy hülyeséget követek el, de lehet összeteszem így. Menesztőt többet tuti nem szeretnék cserélni, és végül is a féltengely-csillag nincs akkora igénybevételnek kitéve, mint a menesztő (oldalirányú tehelést nem mér a féltengelyre, stb...)

Erre még extraként rájön az, hogy holnap 2 óra körül érkezik Pocok, de sajnos nem azért, hogy féltengelyt segítsen cserélni, hanem azért, hogy a zöld pókon dolgozzunk.

Aztán, ha sikerül időben végezni, lehet végre ráveszem magam, és kicserélem a benzincsövet is. Nameg a laprugót.
első szerelés a Frankel Leó utcában a kép, amin semmi érdekes nem látszik idáig bárta a másik menesztő ISO csatik már nincs sok hátra, és bekerül a gépbe

Kommentek

viandr

Hát, vazze, nekem is szólhattál volna, én is mentem volna segíteni. Közel is lakom, itthon is voltam, van pár menesztõm, hardym, és zsír új féltengelyem is, és esetleg egy vontatásra is kapható lettem volna :D :D :D

KeMa

viandr #42164: bazeeee... ne haragudj, igazad van. Új féltengely mennyi?

viandr

Nemtudom, mondj rá egy árat :D

KeMa

viandr #42166: egy darab, vagy párban vannak?

Írtam PÜ-t!

Pocok

Mindenesetre nem vagy vérbeli szerelõ.Egy vérbeli szerelõ 20 perc alatt kicseréli akár -30-ban is > ;)
Én például tavaly Szilveszterkor cseréltem :c)

KeMa

Pocok #42168: Biztos ment volna gyorsabban, ha lett volna nálam tartalék ;)

Buszos Petya

Na ez kalandos lehetett. Egyébként a földön fekvõs szerelés csak ilyenkor menõ, nyáron nincs is benne kihívás. :) :)

Az ISO csatit hol/mennyiért vetted? Nekem is kéne venni lassan, mert a szimpatikus ismeretelenek, akik az Alfából kilopták a fejegységet, azok humánusan kitépték a csatit is, úgyhogy most nincs.

KeMa

Buszos Petya #42170: Ósanban. 1700 ft az ára, párban (táp + hangszórók). nem ócsó. bontóban lehet, hogy jobbat kapsz. de ennek legalább normális színkiosztása van :)

raver

Ez jó program :D gondolom volt nézõközönséged.

obrotka gyula

ISO csati vaterán 1000 körül szokik lenni.

Amúgy vegyél egy új, vagy egy jó bontott menesztõt. Ha azt is elnyírja, akkor féltengely csere. Ha nem akkor meg toljad bele a csuklót.

KeMa

obrotka gyula #42198: 1, postaköltség, találkozó, és máris ugyanott vagyok. Erre meg van gari > ;) :D :D :D

Különben jókor szólsz, most, hogy beleszenvedtem az új féltegnelyeket  :/

obrotka gyula

KeMa #42200:
Boltban vásárolt vaterásra is van. :) Mondjuk ilyet én sem vidékitõl vennék, nem szarakodnék a postával. :)

KeMa

obrotka gyula #42259: nem ezen a hétszázon múlik. Ha azon múlna, akkor hagynám a bontózottat, ami most van a kocsiban ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!