2010.04.05. Hétfő

Történt egy pár dolog az elmúlt napokban.

No, nem éppen sok minden, de egy blogba összefoglalom, mielőtt elfelejteném.

Voltam Hollonál, láthattam sok-sok érdekes, és szép kispolákos alkatrészt. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet a többek által említett másik garázsa.
Csináltunk üzletet, kaptam három rugót nyolcért. Nemtudom, hogy a jelenlegi árfolyam mellett jó ület volt-e, én mindenesetre nem bántam meg.

A laprugócsere immáron nem várathat magára tovább. Ennek eredményeképpen ma megint bekentem jó vastagon a csavarját fékfolyadékkal, nehogy meglepetés legyen -előreláthatólag holnap- a leszereléskor.

Hátsó rugókat nem tudom, mikor fogom kicserélni. Nem szeretném szétszedni a féltengely-csuklót :D . De esélyes, hogy erre mindenképp szükség lesz, többek között azért, mert mostanra sikerült két értelmes állapotú rugót beszereznem a féltengely végébe (jelenleg a gömbcsuklós szettből származó gumidugók vannak benne).

Továbbá voltunk Julival hétvégén Velencén, körbefutotta a tavat megint. Én meg, mint vezérszurkoló, kísértem kocsival, előremenve megvárva, stb...

Még itthon kerestem pörgős zenét, amit a futók szeretnek, feltéve, ha a ritmusa olyan, hogy jól lehet rá futni. Ellenőriztem a dallamkürtöt is, hogy működi-e? Majd jó hangosan toltam nekik a jampi Rock&Roll-t, meg a kürtöt.

Sok-sok elismerő mosolyt, és integetést kaptam, sokan visszajeleztek, hogy örülnek a bíztatásnak is. Jól esett, hogy a célban, míg Juli kifújta magát, több versenyző is odajött külön megköszönni a bíztatást, és közölni, hogy milyen szép autóm van / neki is volt / ő is szeretne, stb...

Utána egyenesen Dunavarsányba mentünk a telekre, a hétvégét ott töltöttük. Kompoztunk is egyet :D Nagyon fostam, megmondom őszintén. Szerencsére feleslegesen!

Sajnos még Velencén elkezdett rakoncátlankodni az olajgombám. Gyújtás ráadáskor néha-néha nem világított, pedig tuti, hogy nem volt olajnyomás fél óra állás után. Megpiszkáltam a vezetéket, majd fél nappal később jött meg a hatása, és működött egy jódarabig megint. Végignéztem a lehetséges hibákat, úgy néz ki, hogy a gomba döglődik. Holnap ezt is cserélem.

Legalább ellenőrizni tudom alatta a tömítést is, ugyanis gyanúm szerint a gomba környékéről is szivárog az olaj, melynek köszönhetően az autó folyamatos olajcsere alatt áll (azaz mindig friss van benne :D )
Holnap beszerzek egy olajteknő-tömítést is, azt is mindenképpen cserélnem kell.

Gondoltam csinálok -Karki után szabadon- olyan fotót, ahol a nemzetközi egyezményes kézjelzést mutatom a gyújtáson nem világító olajnyomás-lámpának, de rájöttem, ennek nincs értelme, mert mindenki azt hinné, hogy az a bajom, hogy menet közben nem megy a generátorom :D :D :D

Kaptok pár képet, melyen jól látszódik például, hogy baloldalt abszolút nincsen sárpofozó gumim, se elöl, sem pedig hátul, meg ilyesmi.

A fogyasztással kapcsolatban, a tapasztalatom az, hogy már sokadik alkalommal jön ki egymás után 5,3 l/100 km-re a fogyasztás. Vegyes használatban természetesen. Úgy gondolom, ez elég barátságos.

És a szokásos: ha majd eszembe jut még valami, írok.
Színhibásan színhelyesen, fűben fűben hátulnézet fűben ülve hátsója mostanság fűben megintcsak homlokfalnak vannak bajai sajna :( kompon-állás Juli kompos-kényelmi helyzetben, 28 km lefutása után :) Niki ex-rugói, és a csüccsenős újak közelebbről szimat-laprugó, nagy árnyékkal :D tarcsi rugó, és szimat rugó, csepptöltéses opel akksi, és vespa ülés látható többek között ezen a fotón. MG Metro 1300

Kommentek

Plósz Gyula

hátsó rendszámot mikor ohajtod lejjebb tenni? :D

KeMa

Plósz Gyula #43218: Amikor elkészül az új gépháztetõ. Sajnos ezt nem tudom csak úgy lejjebb tenni, mert különben ott fog tátongani a két extra luk :(:(:(

Siffi

Nagyon szép az autó! :)

KeMa

Siffi #43221: Köszönöm!

Sajna élõben vannak kisebb hibái, de én így is szeretem :)

tunyi1986

hogy micsoda? :D körbe futotta a velencei tavat? :D az szép gratulálok neki!
Amúgy látom meg van a mûszerfal ápolózás is egyben :D
Ja és leszakadtak a bal oldali sárvédõ gumik az autóról valamikor nem tom észre vetted-e :D

KeMa

tunyi1986 #43223: Ha figyelmesen olvastad volna a szöveget, láthatnád, hogy tudok a sárpofozókról :D :D :D :D

Különben igen. Körbefutotta. Immáron másodszor.

tunyi1986

KeMa #43224:
figyelmes vagyok vaze :D poénból írtam

KeMa

tunyi1986 #43225: Gondoltam erre is, de basszus, gondoltam, csak nem azért írtad :D :D :D

Bálint Károly

jól állnak neki a felnik. szép :) :)

KeMa

Bálint Károly #43234: Nekem is tetszik!

Természetesen megszépülnek majd (feltéve, ha sikerül szerezni hozzá normális méretû gumikat :D )

Plósz Gyula

KeMa #43238:
145/70essel jol adná ;)
nem is kéne neki nagyobb.szép kisauto amugy ;)

Bálint Károly

Plósz Gyula #43243:
és olyan gumit még lehet is találni...

KeMa

Plósz Gyula #43243:
Bálint Károly #43263:
Hubo ajánlott egyet eladásra, de már elfelejtettem, milyen méretben. Majd utánajárok ennek.

A felni mindenesetre nagyon bejön, mert ez illik az autó 80-as évekbeli stílusához, amit megcéloztam.

KeMa

Plósz Gyula #43243:
Bálint Károly #43234:
Jah, és kihagytam, hogy köszönöm!

Bálint Károly

KeMa #43267:
KeMa #43268:
http://www.gumi-world.hu/nyari-gumi/FALKEN/14570R12TSN828/gyarto
gumi, e!

piciHuBo

Szóval tényleg elvitted az én ültetõ szettemet:( Igazából én mér fél éve úgy voltam vele, hogy ha meglesz Hollonak akkor mikor az én kocsim készen lesz megveszem tõle, de legalább jó helyre került :) Jól néz ki a gép! Találtam 4db 145 ös gummát ha kell majd értekezünk! Hétvégén megyek le az R12 155 ös-t megvizslatni milyen állapotú! A 145 ös gumikat odaadom ingyé! Nekem soha nem lesz R12 õm még télibe se szerintem! Szép ótó amúgy :)

KeMa

piciHuBo #43273: Ne haragudj... Kellett neked a jelenlétemben emlegetni :D :D :D .

Igazándiból valamelyik talin már mondta Hollo valakinek (nem emlékszem, kinek), hogy van neki ez, és már nincs szüksége. De ezek szerint az illetõ nem vitte el. Ahogy te sem.

Kocsival hogyan álltok? Ittvan a hátsólámpa körüli bigyó, mikor találkozunk ez ügyben?

piciHuBo

1. Így jártam :D
3.kocsival sehogy:( sajna! A lámpa körüli bigyóért akkor megyek, ha viszem az üléseket is :P Vagy valamikor összefutunk pesten! Ehéten nem tudom mikor érek rá majd értekezünk msn en!

KeMa

piciHuBo #43288: ülések miatt szedd össze magad, mert volna rá más érdeklõdõ is.

Dave07

Ez a két rugó mitõl kisebb? Én is kisebbet akarok, hogy ne terpesszen annyira a hátulja befelé és ne egye meg a gumit.

KeMa

Dave07 #43300: Melyik kettõre gondolsz a hatból?

Dave07

KeMa #43302:
A lényeg, hogy kisebb legyen a rugó mint ami most van bent, hogy megüljön a hátulja és ne koptassa a gumit... :D

tunyi1986

Dave07 #43306:
ültess be valakit hátra és meg van oldva az ültetés :D

KeMa

Dave07 #43306: Nem egészen! Az elsõ rugó, amit most kaptam, ahhoz képest, hogy ültetett, magasabban áll, mint egy bontott gyárim.
Ha elég lenne az, hogy alacsonyabb legyen, akkor elég volna az is, hogy a laprugókötegbõl kiveszel egy darab lapot. De ugye nem kell mondanom, hogy ez nem jó megoldás?

tunyi1986 #43320: Ez a legjobb, bár hosszútávon nem kifizetõdõ :D

Dave07

KeMa #43322:
Tudom, hogy nem jó megoldás, de a hátuljával van a baj, ott meg ugye nincs laprugó, csak sima spirálrugó, és valószínûleg az nagy, vagy nem tudom, de nagyon ferdül a két kerék alja befelé és a gumi széle kopik, nem kifizetõdõ havonta új gumit venni.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!