2010.04.08. Csütörtök

Nem fogjátok ki találni, hogy mit csináltam tegnap :)

Igen, eljött az ideje, amire már február környékén elkezdtem lelkileg felkészülni: kicseréltem a laprugót!


No, nem ilyen gyorsan, mint ahogy itt fentebb elolvashattátok :) .

Leszereléshez a már jól megszokott előfeszített állapotban leszerelést választottam. Azaz felszerelt állapotban oda gyors-szorítóztam egy zártszelvényt, lelazítottam a csavarokat (na nem ilyen gyorsan :D :D ), majd szépen kivettem.

Felszereléskor a Gyula által javasolt két olajemelős megoldást választottam. Felszereléshez biztos, hogy jobb megoldás, leszereléshez viszont a megszokottat fogom alkalmazni a továbbiakban.

A függőknél a csavarokat már leeresztett állapotban húztam meg, hogy a szilent ne csavarodjon.

Hollo felhívta a figyelmemet, hogy egy jó időbe telik majd, mire újra leereszkedik a kocsi eleje, ugyanis a rugó régen volt felszerelve.

Első métereken kurva magas volt, 100 km után már határozottabban alacsonyabbra került (körülbelül olyan magasságra, mint az előző). Azóta nem mentem vele, viszont a magasságát megmértem, hogy jelenleg hol áll. Az elkövetkezőkben pedig folyamatosan méregetem, hogy tudjam, mikor áll be körülbelül véglegesre.

Jah, és ki ne hagyjam, hogy nem állnak csálén a kerekek, és a rugózás is határozottabban jobb. Nemsokára bekerülnek a felújított tengelycsonkok (azaz, ha felújítottam végre :D ), és akkor utána lehet vinni futóműveshez.

Hátsó rugót egyelőre még nem cserélem ki. Megvárom, míg az első beáll körülbelül a végleges helyére, és csak utána. Nem akarok seggelő polákot :D .

A leszerelt rugó képét érdemes megnézni :)

Mai napom pedig a Vespa összepakolásával telt. Szerencsére eléggé határozottan, és gyorsan sikerült vele haladni. Attól tartok, hogy talán kicsit gyors is volt a tempó. Megint megtudtam, hogy vannak hasonló alkatrészek a polákban és a vespában :) .

Ha minden jól alakul, holnap már röffenthető állapotban lesz. Feltéve, ha a karbit sikerül feltennem. Fel kéne még tölteni a blokkot új olajjal. Természetesen előtte meg le kellene ereszteni a régit :D :D .

Kéne még előre egy külső abroncs (a gagyi 5 ezer, a normális 10 ezer. Polákra is olcsóbb egy darab gumi basszus :D :D :D ). Nem véletlenül került vissza hátulra a régi Michelin. Bordázat még van rajta, annyit meg nem megyek majd vele, hogy elkelljen pár kis repedés miatt új.
Ha megtalálom, holnap előre felkerül a pótkerék. (mert ehhez a motorhoz olyan is van ám :) )

Röviden ennyi történt. Remélem legközelebb a teljesen kész állapotról mutathatok képet!

Jah, és Cica-rovat, Lajoskának szeretettel. Ma került hozzánk ez a kóbor állatka :) . Nagyon ari :)
alul a kiszerelt, felül a viszonyítási alapként szolgáló hibátlan bontott hajjaj a kürtök eltakarják a szép új rugót :) 57,5 centi kábé alakul tyűha. a szürke cuccokat idővel cserélni kell polskival :) Ismerős alkatrészek segítették munkámat :) hátul így fest így hagytam ott estére :) szépséges ezt az elejére kellett volna tennem, de összekevertem :D csááááagyegyötőőőőst! tud ám brékleni is :) vakar:) lemenő nap fényében

Kommentek

Lajoska

Vespa is, macska is... ez igazán jól sikerült bejegyzés. :) :) :)

Bálint Károly

szép a felnid. :) kicsit bánom, hogy eladtam, mert szerintem kurva jól néz ki egy polskin :)

Soma22

nekem nagyon nem adja ez a felni:(

vespa ellenben szép lesz

KeMa

Bálint Károly #43421: én nem bántam meg, hogy megvettem! :)

Soma22 #43425: persze, hogy nem adom! Kell nekem is :) :) :)

Vespa csak képen szép sajna. A fényezés inkább festés :)

Buszos Petya

Hûha, az a régi rugó az tényleg elég hervatag volt már. Az újban a szilenteket is kicserélted?

KeMa

Buszos Petya #43499: Egy kovácsolt rugó került bele. Feltételezem, hogy a kovácsoláskor a régi ha nem került ki elõtte, akkor kovácsolás közben kiolvadt :D :D :D

Én -mint írtam- Hollótól vettem, õt meg úgy ismerem, hogy nem tenne vissza használtat.

Buszos Petya

KeMa #43503: Hááát a kovácsolásnál nagy ívben szarnak bele. Én is úgy úgy vittem el a rugókovácshoz a cuccot, hogy benne volt a régi szilent, gondoltam, hogy majd kiberhelik onnan. Tévedtem. Nekem kellett kiszenvedni onnan, még szerencse, hogy volt hozzáférésem egy öttonnás préshez.

KeMa

Buszos Petya #43505: Állapotát tekintve nem egy agyonhasznált szarnak tûnt. Bízom benne, hogy nem kaki van benne most :D :D :D

Majd elsõ tegelycsonk-cserénél kiderül :) . Akkor láthatom legközelebb.

Buszos Petya

KeMa #43506: Háát, ha jól néz ki, akkor semmi gond. Hollót én se olyannak ismerem, mint aki akármilyen hulladékot beépít a kocsijába. Mondjuk téged sem olyannak ismerlek. :)

KeMa

Buszos Petya #43508: hö-hö, nem ismersz eléggé > ;) > ;) > ;) > ;) > ;) > ;) > ;)

Najó, változnak az idõk :) Azok az idõk régen voltak, amikor minden szart betettem a kocsiba :D (zastava ülés, gecinagymélyláda szarzenelejátszó, kopott fékdob használt fékbetét :D :D :D ) sorolhatnám :D

Egyszer mindenki felnõ... Én egy kicsit nõttem 5 év alatt :D

Buszos Petya

KeMa #43511: Nekem is volt fóliamorcosítás az elsõ fényszórókon, de hát fiatalság, bolondság. :D :D :D

KG

Kár, hogy a kocsidat nem tudtam megnézni szombaton az új felnikkel.
Vespa csinos... :)
Egyre jobban vonzanak ezek a mocik... :)

KeMa

KG #43681: Majd legközelebb :)
Vespa élõben annyira nem szép sajna :(
Valóban? Eladó lesz ez (sajna :()

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!