2010.05.30. Vasárnap

Gyors blog a Polskiról, hogy utána mesélhessek a Dzsasztiról. Bár az kicsit odébb van még.

Szóval, nemrégiben voltam Cincinlovag kollégánál ismét, az autóját elkezdtük összerakni (még jómúltkor). Legutoljára cseréltünk gátlókat is, ami azért volt nagyon jó, mert a régieket -amik mellesleg hibátlanok- megkaptam.

Ez azért nagyon jó dolog, mert az ültetés óta a hátsó gátlóim megszűntek üzemelni. Egész pontosan az egész hátulja himbálódzik a legkisebb úthiba miatt is, illetve fékezéskor a hátulja jelentősen megemelkedik, ezáltal határozottan, érezhetően romlik a fékhatás. Ennek márpedig az 50%-as sem rossz minőségű fenyő (gy.k.: fele sem tré fa . A kiszerelt gátlók azért jöttek jól, mert elviszem majd a lengéscsillapítós bácsihoz, aki remélhetőleg felkeményíti nekem olyannyira, hogy legalább a gyári rugózást tudja hozni a rendszer. Pesterzsébeten van egy ilyen szaki, jóbarátom ajánlotta (Juli kocsijának ex tulaja, konkrétan a ZsöTöI-ben is az általa keményített gátlók vannak).
Ha minden igaz, holnap viszem el hozzá.

A másik említésre méltó dolog, hogy 89500 kilométer környékén járva megejtettem egy olajcserét. Az olajam erőteljesen fogy, mint már korábban meséltem róla. A furulyagumik hibátlanok, az olajteknő tömítés új, leeresztő csavar meg van húzva, továbbá a szimering sem szórja. Kizárásos alapon maradt az olajgomba alatti réz alátét. Erre enged következtetni az is, hogy azon a részen van mindig friss olajsár. Szóval a gombát kiszedtem, és ha már kinn volt, beszereltem egy korábban bontottat. Még márciusban csinált néha olyat, hogy gondolt egyet, és nem világított gyújtás ráadásakor. Igaz a probléma akkor nem jelentkezett többet, de nem szeretném még egyszer megkockáztatni, nehogy egyszer akkor ne világítson a visszajelző, amikor éppenséggel kellene.

Leszereltem egyúttal a szíjtárcsát is, hogy végre felszerelhessem az elegantét (aki le van maradva pár lépéssel, annak röviden: kéthengeres csinkve/szejé került rá). A képeken látható a különbség.

Olajból a már jól megszokott Valvoline került bele, anyagi okok miatt viszont most nem Top Guard, hanem csak sima félszintetikus. Remélem nem lesz belőle különösebb gond, bár a márkában vakon megbízom, bízom abban is, hogy nem jelent ez majd problémát.

Ha már ott voltam, akkor felszereltem a nanoplex gyújtást. Sajnos megint valami nem stimmel: a jel nem nagyon akar ott lenni, ahol kellene. 10° helyett csak 8° körül van, a vákumkapcsolóra nem reagál, és a fordulatszám növelésével szépen elindul utógyújtás felé (egészen +20°-ig, csoda, hogy jár). Kimértem minden szálat, minden a helyén van, jól van bekötve, szóval nem értem.

Nagyon úgy fest, hogy nem csak a szíjtárcsám, hanem az elektronikám is egy 700-as balra forgóé. Legalábbis az ellenkező irányban elmozduló gyújtási időpont erre enged következtetni...

Lassan kezd elegem lenni ebből a szerkezetből. Nagyon nem akar ez nekem összejönni :(:(:(:(

Ezek voltak a történések röviden.
a felső holtpont bevágása egybeesik, bár itt nem látszik felső a 126-osé pont annyival vannak rossz helyen, hogy ne menjen az autó :) a harmadik jel is máshol van. gyújtásgörbék

Kommentek

Egér

Reméljük még jó sokáig hasznát veszed a gátlóknak. Azért kicsit sajnálom, hogy a bal elsõ eltört leszedésnél :) :(
Jó móka volt megint :)

KeMa

Egér #44811: Visszahegesszem? :)

Azért ne dobd ki, lehet a gátlós bácsi tud vele valamit kezdeni. Rákérdezek majd!

tunyi1986

mikor veszel már 75Ftért egy egyszerû méretben stimmelõ gyûrût amit fékhez is szoktak használni ? :) berakod olaj gomba alá oszt csokkolom nincs többet olaj folyás.
Egyébként a gyújtással sajnálom hogy ennyire megszívod mindig:(

KeMa

tunyi1986 #44814: az milyen? nekem réz alátét gyûrû van ott, mint amilyen az új autóknál az olajleeresztõ csavar körül szokott lenni.

tunyi1986

KeMa #44816:
na én is arra gondolok :D Mohácson is ezt mondtam és Te is :)

KeMa

tunyi1986 #44819: És ezt is tettem bele :D :D :D :D

VadMacs

Laikusként pár kérdés:
-ellentétes forgású motornál számomra az lenne logikus, ha a jelek kb tükörképek lennének (azaz fordított lenne minimum a sorrend), de a képeken ez nem látszik. Ha ez netán logikus lenne, akkor azon sem kell csodálkozni, hogy az Elegant / CNQ nanoplexe "elvileg" ugyanaz a Polimpex oldala szerint.
-van ellentétes forgású elektronika? Én azt feltételeztem, hogy az elektronikának fingja sincs milyen irányban forog a fõtengely, csak a jeladó meg a vákuum alapján számolja a megfelelõ szöget.

Aztán ha rosszul gondolok valamit majd jól javítsátok ki, tanulni sosem késõ. :)

Tibee

VadMacs #44832:
Szerintem az elektronikának nagyon nem mindegy, hogy merre forog a motor. Annak meg van mondva, hogy mekkora fordulatnál merre tolja a gyújtást. Mindig forgásiránnyal ellentétesen kell tologatnia. Ha õ most csak kap egy jelet, abból nem fogja tudni, hogy merre forog a motor, csak azt, hogy nõ a fordulatszám, ergo adni kéne neki egy kis elõgyújtást. Szerintem.

VadMacs

Tibee #44835:
tehát vannak a bütykök amik elhaladnak a jeladó elõtt. Idézem buszost:
"Az egyik az gondolom FHP jel (a tényleges felsõ holtpont elõtt van), a másik kettõbõl gondolom a tõtengely szögsebességére következtet az AGY."

Tehát ha fogom és tükrözöm a bütyköket a megfordult forgásirány miatt (ha jól értelmezem ez kell is), nem értem miért kell az elektronikának tudnia arról, hogy más irányba forog a fõtengely? Ugyanúgy sorrendben fognak érkezni a jelek, ugyanúgy kell mindent számolnia.

Tibee

VadMacs #44837:
De a bütyök az csak viszonyítási alap szerintem. Abból tudja, hogy hol vannak a dugattyúk és csókolom. A másikból meg tudja, hogy mekkora a fordulatszám. (feltéve, ha az a másik két bütyök tényleg arra való) Hogy melyik irányba tolja el, forgásiránnyal megegyezõ, vagy ellentétes irányba, az már a vezérlõegységtõl függ.

viandr

VadMacs #44837:
Tibee #44838:
Eddig kussoltam, mert fogalmam sincs, hogy mi hogy van, nem értek hozzá. Viszont kíváncsi vagyok, hogy végül kinek lesz igaza :c) :c)

Tibee

viandr #44840:
Igazából én sem vagyok biztos a dolgomban, de nekem így tûnik logikusnak. :)

VadMacs

Tibee #44838:
no tehát vegyük még egyszer:
van 3 bütyök, ezek legyenek mondjuk 1, 2, 3.
Gondolom nem véletlenül vannak ott, ahol vannak. Tehát ha ellentétesen forgó fõtengelyt akarok, akkor tükrözöm a bütykök helyzetét.
Ha ezzel megvagyok, akkor elkezdem ellenkezõ irányba forgatni a fõtengelyt. Mi jön ki? A sorrend ismét 1, 2, 3. Ugyanúgy (ugyanolyan) sorrendben érkeznek a bütykök (szög is stimmel), ugyanúgy vannak a szögek a vezérlõ szempontjából, így nem értem miféle "extra paraméterre" van még szüksége a vezérlõnek? Vagy onnantól kipufog/gyújt/sûrít/szív lesz az ütem, a levegõben lévõ égésterméket meg menet közben benzinné alakítja? Mert ebben az esetben még lenne értelme... :)

viandr #44840:
passz, csak próbálom megérteni a rendszer logikáját. Idáig jutottam el a "rendelkezésre álló" információk alapján. :)
Azért írtam, ha valaki pontosan tudja a választ a kérdésekre, az ne kíméljen: ebbõl tanul az ember. :)

tunyi1986

Nem lehet hogy simán csak vákuum kéne neki?
Ha vákuumra még jobban késik a gyújtás akkor tényleg valamivel gebasz van...
Kopogás érzékelõ nincs ami miatt csökkenthetné az elõgyújtási értéket...
Egyébként a fõtengelynél indukciós vagy hall jeladó van?

Tibee

VadMacs #44842:
Úgy látom nem érted mit írkálok....

Tibee

VadMacs #44842:
Igazad van. Utánakérdeztem Andreinél és felhomályosított.

Andrei

tunyi1986 #44843:
én is kiváncsi vagyok, hogy indukciós, vagy hallos a vevõ egység az ékszíjtárcsa mellett
a forgásirány szerintem nem számít, Vadmaccsal értek egyet
a vákuum mûködésképtelensége viszont gyanús
mehet vissza a feladónak gariba :)

VadMacs

Tibee #44846:
na lássuk csak, mirõl beszélsz:
van egy olyan garnitúra gumi az autón, aminél figyelembe kell venni a forgásirányt. Teszem azt bal oldalról át akarok pakolni egy gumit jobb oldalra. Fogom, felszerelem ennek megfelelõen. Te arra akarsz most rávenni, hogy hegesszem át a sebességváltót, mert különben az autó nem fogja tudni hogy a gumit megfordítottam.

Magyarul:
http://garageblog.net/image.php?image=34518&full=1&h=1050&src=
Jobb oldalon elegant tárcsa. Függõlegesen kettéosztod, és a jobb oldalát (bütyköket) tükrözöd a bal oldalra, és elkezded forgatni ellentétes irányba. Ha nem szöget hanem óralaphoz hasonlóan perceket mondanék, van 5, 10, meg kb 25 percnél egy bütyök. Ha az a másik oldalra kerül, ugyanúgy 5, 10, 25 perc következne, ha visszafelé járna az "óra".

Másik példa:
állok egy pontban. Teszem azt elindulok egyik irányba (jobb), megteszek 1Km -t. Ha balra indultam volna el, akkor mínusz 1Km -t tettem volna meg? Szerintem 1Km -t tettem volna meg akkor is.

Kérdés: ha visszafelé számozott, visszafelé haladó mutatóval mérnél idõt, attól miért kellene azt mondanod, hogy pl "mínusz 9 óra 45 perc van"? Az idõ sem menne attól visszafelé, a gyújtásnál sem értem ezért, miért kellene "mínuszozni".

Miért ne érteném hogy mit írsz? Értem mit írsz, csak semmi logikát nem találok benne.

KeMa

VadMacs #44832: ha ellenkezõ irányba forog, akkor ellentétesen kell eltolni, nem?

VadMacs #44837: A két tárcsa szerintem tükörképe egymásnak.

VadMacs #44842: A kérdés már csak az, hogy miért ellentétes irányba tolja el? Nomeg egyáltalán, miért fokozatosan tolja el? Hollo kocsiján néztük strobival, ott atombiztosan 10 fokon volt, majd amikor a gázt annyira benyomtuk, hogy a vákum lecsökkent a szívócsõben, a kapcsoló elengedett, a gyújtás pedig visszább ugrott, olyan 20°körülire. nem volt benne semmi linearitás, mint nálam.

tunyi1986 #44843: Vákumra lófaszt se reagál :(

Andrei #44848: Indukciós. Egész pontosan egy mágnes és egy tekercs van benne, a szíjtárcsán meg sima vas-pöckök vannak, azok elhaladtával indukálódik cirka 5V. Érdekes, mert a rossz szíjtárcsán vastagabbak a bütykök. Minden bizonnyal más zárásszög lehet ott.
Továbbra sem értem, hogy miért lineáris a gyújtás állítása nálam. Másoknál meg nem.

Tibee

VadMacs #44849:
Mint már említettem, IGAZAD van. Hiába mondod el még sokszor, a tényen nem változtat, miszerint IGAZAD van, mert amit én írtam, abban SEMMI logika nincs.

Tibee

KeMa #44850:
Nem HALL jeladós? Legalábbis nekem Csanak azt mondta, hogy az. Meg itt is az van: http://polskialkatresz.mlap.hu/?m=1298632

KeMa

Tibee #44852: A hall jeladósban hall elem van. Ebben meg tekercs és mágnes van.

Tibee

KeMa #44853:
Közben néztem kapcsolási rajzot, és tényleg. Akkor asszem ez a polskialkatresz.mlap.hu egy kis frissítésre szorul. :)

KeMa

Tibee #44854: hát jah. Csinkve sport-ing mûszerfaluk sincs már mióta :)

Tibee

KeMa #44855:
Szerintem fordulj a fogyasztóvédelemhez. :)

KeMa

Tibee #44856: Nem, azt nem teszem. Eddig mindig rendesek voltak, a garanciális cserével. Még három napon túl is állták!

Tibee

KeMa #44857:
Nem is komolyan mondtam. :) Nekem is a fél autót ez a cég hordta össze. :D

VadMacs

Tibee #44851:
mielõtt kötekedésnek veszed: nem vitatkozom ennyire, ha nem vagyok biztos abban amit írok. Lásd szervízkönyvben alu pálca vizipókhoz, kilóméteróránk meghajtása (más áttétel). Akkor is megkaptam a magamét, aztán kiderült hogy egyáltalán nem irogattam hülyeséget. :)

Az amit írtál, hogy át kellene programozni a kütyüt, akkor kellene ha csak megváltoztatod a bütykök helyzetét a tárcsán (eltolod másik irányba FHP -hoz képest). Ilyen átalakítást viszont senki sem végzett, de ha megcsinálod a tárcsával amit írtam, akkor meg elviekben hozzá sem kell nyúlni a nancsi plexihez - okokat meg leírtam.

KeMa #44850:
1, 2.: neked is felteszem a kérdést: mit tolsz el ellentétesen? Azt írtad a tárcsa tükrözve van, mint ahogy írtam, feltételeztem. De a tárcsa ellenkezõ irányba is forog, neked is írom hogy a bütykök ugyanúgy sorrendben fognak érkezni a "vevõ" elé. A vevõt nem érdekli, és nem is tudja megállapítani, hogy melyik irányból futott be alá a bütyök. Egyedül a sorrend a lényeg, azt meg kitárgyaltuk hogy stimmel.

3.: na itt van a kutya elásva. Ha teszem azt Tibeeenek igaza lenne és tényleg szükség lenne olyanra hogy "fordítás", akkor egy ilyennek a hiányában nem "csak" 2° -al térne el strobival, ahogy írtad.

Viszont amirõl nem találtam információt, az a vákuum kapcsoló szerepe. Eredetileg azt tippeltem hogy olyasmi szerepe van mint nálunk a depressziós elõgyújtásnak (meghatározott vákuumra a karbi 1 -es torkában / terhelésre tol 8° -ot, nálunk a megszakító alaplapját fordítja el ehhez).

Ami kérdést feltennék: biztos hogy a vákuum kapcsolónak van baja, és nem a nanoplexnek? Vákuum kapcsoló nem mûködik, gyújtás összevissza megy, stb. Ha jól értelmezem vákuum hatására zár a kapcsoló, tehát azt ki lehet mérni hogy üzemképes e.

KeMa

VadMacs #44860: minden bizonnyal a nagyon különálló és a rákövetkezõ elsõ és második jel szögsebességébõl számol. Minden bizonnyal ebbõl meg tudja állapítani, melyik irányba forog. Szerintem

A vákumkapcsoló a 10°-os gyújtást valami 25-re teszi fel. Egész pontosan úgy néz ki, hogy zárt pillangószelepnél nagy a depresszió, kapcsolót buhúzza, nagyobb gáznál meg elengedi.

Mint írtam a kapcsoló hibátlan, kimértem, helyettesítettem egy darab dróttal. Biztos vagyok benne, hogy az elektronika lesz a ludas, de ahogy Csutee korábban is linkelt egy oldalt, ott az szerepelt, hogy ez a MEd 212a, vagy mi a típusa, nem polskiba való, mert oda a med211 kellene.

VadMacs

KeMa #44862:
közben veszettül nyomozni kezdtem, és valami eldugott sarokban találtam ilyet:

-Digiplex nanoplex med 213 A Fiat polsky 126 el
-Digiplex nanoplex med 210 A Fiat cinquecento 704 cc Weber vergaser
-Digiplex nanoplex med 211 A Fiat cinquecento 704 cc catalityc aisan vergaser

Magyarul csirkének sem egy fajta vezérlõje volt. A "miért" kérdésre válaszom annyi van, hogy az Aisan féle karburátor teljesen más: egytorkú, és ha jól rémlik meg van bolondítva némi elektronikával ( http://www.eter-mot.com/default.asp?kat=43511&pro=551881#top_sklepu ).

Adalék: CsuTee 2009.11.16. -os bejegyzésében 213 -as modul van a képen, ez egyezik is a fenti listával. MED 210a -t találtam "a" jelzésûbõl, de az is csirkeagy.

VadMacs

VadMacs #44869:
azt kifelejtettem, én sem játékból foglalkozok a témával. CsuTeeeehoz hasonlóan én is gondolkodom ilyen gyújtáson, csak nálam jóval hosszabb "tájékozódás" szakasz elõzi meg a beszerzésit. :)

Mindenesetre kaptál megint egy jókora adag kommentet a bejegyzéshez. :D

viandr

VadMacs #44870:
Ezért nem lesz soha lecserélve a gyújtásod :D
Mire rászánnád magad, addigra megjelenik még egy fajta megoldás, amit megint hosszú tanulmányozás fog megelõzni, mivel mégis inkább olyat akarsz. De addigra már hugyozni is nehéz lesz, nem hogy gyújtást cserélni :D :D :D :D (bocsi, degici gyerek vagyok :D :D )

KeMa

VadMacs #44869: Na, mondom én, hogy nekem csirkéé van.

VadMacs #44870: Ez volt a célom valójában :D :D :D Már rég mûködik, csak a látogatottságot akarom növelni :D :D :D :D

viandr #44872: Hol van Degic? > ;) > ;) > ;) > ;) Mert én valóban Degecrõl jöttem :D :D :D :D

viandr

KeMa #44873:
2) Valahol Pilisszántó környékén > ;) > ;) :D :D

CsuTee

VadMacs #44860:
megjegyzem hogy tuti nem a vákumkapcsolója a baja, mert mikor én bekötöttem a Nanoplexemet, nem csatoltam a vákumkapcsolót és úgy is atombiztosan mûködött ;)

KeMa #44862:
Lényeg hogy Kék legyen és ne szürke ;)

VadMacs #44869:
Bazz jó nyomjátok, többet tudtok a blogomról mint én :c)
De ezt találtam én is ;)
[img]http://s3.postimage.org/Pqnwap9.jpg[/img]

CsuTee

CsuTee #44875:
inkább így:
http://s3.postimage.org/Pqnwap9.jpg

CsuTee

CsuTee #44876:
[img]http://s3.postimage.org/Pqnwap9.jpg[/img]

KeMa

CsuTee #44875: Mert mi figyelmesen olvasunk, nem úgy, mint egyesek :D :D :D

CsuTee

KeMa #44888:
bocs :D

KeMa

CsuTee #44890: Én kérek elvérzést.

viandr

KeMa #44888:
Na, várjál. Az nem úgy van, hogy figyelmesebben olvasunk, mint ahogy egyesek írnak? :D :D

KeMa

viandr #44893: Öööö, de. Sõt, egyesek figyelmesebben írnak, mint mások :D :D :D

VadMacs

KeMa #44873:
jó, akkor a végén kiderül hogy Laci bá' honlapján rosszul van feltüntetve a vezérlõ. :)
Az imént néztem meg, ott van hogy szejcsentó meg csirkecsentó, zárójelben az elegány. A szejcsentó viszont ha jól rémlik nem létezik két hengeres motorral, szóval ez innentõl bukta. :)

Akkor ezek szerint más görbe alapján dolgozik a két gép elektronikája, de Andreivel együtt most is azt mondom, semmi köze ahhoz hogy másik irányba forog a fõtengely.

Viszont ezek után kurvára nem nyugodtam meg - most akkor ha jól értem nekem csirke elektronika kell, csirke konzollal, ékszíjtárcsát meg faragjak magamnak ahogyan tudok? :)

Meg aztán itt van a 30LE kérdése. Csanak abból indult ki, hogy "mer az elektromos karbi". Igenám, csak valamelyik csirkén nem ez van, hanem az FOS csirkéhez igazított változata, az meg ugyanaz kb mint nekünk. Más "hatalmas" változtatás csak a hidrotõkés szelepemelés bevezetése volt, azzal meg nem lehet +4LE -t nyerni.
Szóval a kérdésem a nálam okosabbaktól: a gyújtás ilyen irányú b*szogatásával lehet 3-4 lóerõt nyerni? :)

VadMacs

VadMacs #44906:
utolsó bekezdéshez: lehet e úgy ennyi nyihahát szerezni, ha az alap a BIS mechanikus / megszakítós gyújtása volt, azaz ehhez képest tud e ennyit nyerni egy megfelelõen belõtt nanoplexes gyújtás?

Lajoska

Tibee #44852:
Olyan szépen össze tudtok veszni olyan dolgokon, amirõl azt sem tudom, eszik-e vagy hegedûn játsszák, de sebaj, jó olvasni. :)

Ilyet meg majd veszünk a Gyulától a Misibe.

KeMa

VadMacs #44906: Tételezzük fel, hogy a legtávolabbi pöcök érzékelése utáni elsõ jel a 10 fok, a másik jel mondjuk a 20 fok. Érzékeli a vezérlõ az egyes pöcök elhaladását, a vákumkapcsoló szerint a kettes számú pöcökre kell szikrát adnia. Namost, ha ellenkezõ irányba forog a motor, akkor ez a kettes számú pöcök nem 10 foknál lesz, amikor a szikrára volna szükség, hanem teljesen máshol. Mivel a szíjtárcsa nem szimmetrikus, ezáltal máshová is esik. Szerintem teljesen egyértelmû.
És ez igaz ugye a hármas számú pöcökre is.

Az, hogy a két szíjtárcsa nem egymásnak a tükörképe meg minden bizonnyal azért van, mert a motor nem csak abban különbözik, hogy más irányba forog.

KeMa

VadMacs #44908: A kérdés jó. Viszont foglamam sincs. Egy precíz, pontos, nem elmászkálós, és utánállítást nem igénylõ gyújtás nem hiszem, hogy sok plusz lóerõt adna. Nézd meg a régi léges pók, és az elegant motorját. Tudtommal ugyanolyan teljesítményûek.

A lóerõ-különbözet meg mellesleg nem csak a motoron múlik, sokat számít a hajtáslánc is. Az meg ugye abszolút nem ugyanaz a két autónál.

VadMacs

KeMa #44919:
A gyújtásnál a vezérlõ tudtommal nem kapott szögmérõt, hogy odatartja és kézzel leméricskéli, és a homlokára csap, hogy "jééé, ez másik irányba forog, akkor nekem ez nem testik és kész". Ha jól tudom az elõtte elhaladó bütykök érkezési idejébõl számolja ki, amit ismét leírok: ugyanolyan sorrendben érkeznek, ha tükrözöd a másik oldalra a beosztást!
Magyarul ha jobbra forog amit 10 foknak veszünk, fordításnál (tükrözésnél) nem 350 fok lesz, hanem ismét 10 fok, mert a fõtengely saját haladását irányát vesszük plusznak.
Vedd a kezedbe a két tárcsát, kezdd el forgatni a saját irányukba ugyanolyan sebességgel (egyiket balra, másikat jobbra), és figyeld hogy a bütykök mennyi idõ alatt kerülnek a képzeletbeli konzol elé. Ha egyik tárcsa tükörképe a másiknak, pont ugyanakkor. Akkor miért akarod rávenni a vezérlõt, hogy " de az szerintem akkor is máskor fog érkezni"...?

Pótkérdés: p30 -as motoron ezek szerint 2x10° -al eltolnád a gyújtást 10 fokra állítás helyett, mert eszedbe jutott hogy az is balra forog? Azt is 10 fokra kell belõni, de "nem 350" fokra teszed a gyújtást, hanem 10 fokra, ami a balra forgás szerint 10 fok.

KeMa

VadMacs #44933: Akkor már csak az a kérdés, hogy akinek ilyen gyujtásuk van, és mûködik is, az mind kék vezérlõvel van ellátva? Nekem meg szürke van, és azzal nem megy?
Mert nagyon faszán tudod az észt osztani, az kurvára megy, csakhogy megoldást, vagy egy épkézláb tanácsot eddig még nem sikerült kihánynod....

VadMacs

KeMa #44935:
írtad hogy tükrözve vannak a bütykök, tehát a tárcsa tényleg jobbos forgáshoz kell.
De azt is mutogatod a képen, hogy nem pontosan ott vannak a bütykök, gondolom az elektronika ezért hiszi a 8° -ról azt hogy 10° (amire várja), innentõl meg gondolom borul az egész.

Épkézláb tanács? Most már lista alapján tudjuk, hogy a Motopol oldalával ellentétben más a két gép nanoplexe (bütykök helye picit más, meg talán gyújtás görbe is). Nem a forgásirány miatt, az okokat leírtam. Kell egy másik egység, egy olyan ami elegányból származik, magyarul a 213 -as jelzésû. Az importõrt meg figyelmeztetni, hogy legközelebb ha valaki kér ilyet tõlük, erre is figyeljenek (tárcsát és med számot memorizálni). :)

KeMa

VadMacs #44939: Lacinak nem gyári vezérlõje van, annak a honlapján meg úgy szerepel, hogy az a piros dobozka mindkettõhöz jó.

VadMacs

KeMa #44941:
szerintem kikérdezem errõl majd estefelé, hogy miféle szerkezet... :)

A csirkés tárcsának amúgy mi lesz a sorsa?

KeMa

VadMacs #44943: Ha Gyula igényt tart rá, akkor visszaadom neki (hátha be tudják cserélni egy jófajtára, ahol ezt adták). Csuteee jelezte, hogy kéne neki, de õ meggondolta magát, hogy mégsem kell neki. Tehát, ha érdekel, és nálam maradna, akkor elbizniszelhetjük :)

KeMa

VadMacs #44943: Találtam egy képet, amin látható, hogy más-más gyújtásgörbék vannak a más-más motoroknál (és hogy a vezérlõ sem egyforma)

VadMacs

KeMa #44944:
speciel engem a kialakítása az ami nagyon érdekel. Egyrészt nem volt még elegányos sem a kezemben, másrészt hogy a bütykök tükrözését figyelembe véve mennyire tér el az elegányostól. :) Kitalálható: elsõdlegesen nem elegantot akarok áthegeszteni vizipókra (CsuTeeee verzió), hanem csirke vezérlõhöz akarok alakítani minden mást (tárcsa). :)

KeMa

VadMacs #44958: Hát, ha csak ez érdekel: http://img405.imageshack.us/img405/2589/senzatitolo3r.gif

VadMacs

KeMa #44960:
ez jól esett, el is raktam az archívumba. :)
Mondjuk egy csomó kérdésre továbbra sincs válaszom, azért meg a két tárcsa körbefotózása kellene, minden szögbõl. :)

KeMa

VadMacs #44981:
Az sajnos nem fog menni, mert már beszereltém az egyiket. Viszont van komplett csirke leírásom errõl. Igaz, lengyelül...

VadMacs

KeMa #44982:
nem gond, jöhet minden, ha vannak benne képek is :)

KeMa

VadMacs #44986: írj majd rám msn-en! :)

Lajoska

KeMa #44982:
Lengyel csirke? Bécsi borjút már ettem...

VadMacs

B+ már 62 hsz. :D
Gyújtásgörbe tanulságos. Lehet tényleg nem hülye ötlet nekem csirkésen gondolkodni? :)

Most akkor hányas gyuszilla van nálad? :)

Lajoska

VadMacs #45003:
Nem, 63 az :)
Csirkésen ne gondolkodj, hülyén néznél ki az udvar közepén kapirgálva...

VadMacs

Lajoska #45004:
nem azokra a tikokra gondoltam... :)

Lajoska

VadMacs #45005:
A plázában is hülyén néznél ki rózsaszín topban.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!