2011.04.11. Hétfő

A múlt hét folyamán a sok-sok kudarcba fulladt gumikeresés után Juli megrendelte online a 195/50 R15-ös gumikat online. Kormoran márkájút, mert az volt megfizethető árban. Az ügyintéző másnap telefonált, jövő hét csütörtökre talált szabad kapacitást a műhelyben.
Kicsit még értetlenkedett, hogy 15-ös kerék biztos jó lesz-e egy 205-ös alá, mert az ő gépe szerint oda 13-as kell. Egy pár perces beszélgetés után továbbra sem tudta, mi az a GTI, és nehezen akarta elhinni, hogy ez egy gyári méret.

Szombaton hajnali 9-kor ébreszt a telefonom, amit persze a szoba másik végében felejtettem. Egy ismerős hív, hogy van végre gumi, 70%-os állapotú, Continental, és 15 percen belül oda is tudja adni, csak menjek át érte Pilisvörösvárra. Gyorsan kikászálódtunk az ágyból, kocsiba behajigáltuk a korábban Gabentől vett felniket, majd mentünk a megbeszélt helyre. Gumik szuperek, nem is öregek, 25 ezret meg is ért a 4 darab. El is mentünk a gumishoz, gyorsan feltették, 5 ezer forintért nem is volt vészes a művelet. Szerencsére ezekkel a tyúkitatókkal nem volt szívás.

Közben Abadi Attila telefonált, hogy fél órán elül ha oda tudnék menni a Forddal a 3. kerületbe, akkor odaadná az endurót. Na, lett egy kis rohanás belőle, meg is kaptuk, de ez majd egy másik blogbejegyzés lesz. Hazarohanás, kocsicsere, motor be, majd vissza.

Otthon Juli nekiugrott a Pug kitakarításának. Én már nem emlékszem, mit csináltam közben, de Juli elkészült vele, mire én is. Így neki tudtunk kezdeni a kocsi polírozásának, hiszen másnap találkozó, nem árt, ha kicsit csillog a teteje. Még tavaly nyáron vettünk egy flakon Prevent féle polírpasztát. Eléggé gagyi minőség, de ha egy kis fényt ad, az már nagyon jó lesz. Hát... ilyen szar fos trutyival még életemben nem volt dolgom. Híg volt, arról nem is beszélve, hogy színezett cucc. A tető csak foltos lett tőle, csillogni viszont nem akart. Körülbelül az ötödik réteg után kezdett el csillogni, de a foltok nem voltak teljesen meggyőzőek.
Végül valamilyen kinézetet nyert a dolog, de a tető és gépháztető után feladtuk. Megvárjuk, míg lesz rendes alapanyag hozzá.

Vasárnap reggel nyomás a Lurdyhoz. Többiekkel pacsizás, kaja vadászat.

Érdekesség, hogy a Lurdy hátsó parkolójában egy faszi a 323-as mazdáját gittelte, és csiszolgatta. Szerintem még aznap ott helyben le is fúja ecsettel.

Majd miután mindenki megérkezett, átvonultunk konvojban Százhalombattára a tóhoz. Sajna nagyon nagy szél volt, és nehezen indult be a hangulat, de a sütögetés meghozta mindenki jókedvét, és az idő is szebb lett. Nekünk a második talink volt, viszont a régebbi kollégák elmesélték, hogy ilyen nagy részvétel még sohasem volt.

Olyan sokan voltunk, hogy a nap végét megkoronázandó kiraktuk 205-ösökből a 205-ös feliratot :) . Meg félkört. De az annyira nem érdekes a 205-ös felirathoz képest. Remek egy társaság, az biztos :) .

Sikerült szerezni egy másik műszercsoportot, végre meg tudom majd javítani a sebességmérőt, illetve sikerült eredeti hátsólámpát is beszerezni. A többiek hülyének néznek, hogy minek csúnyítjuk el a kocsit. De mivel -minden bizonnyal- ez a legöregebb GTI a klubban, nem ártana neki egy gyári kinézetet adni.

Mellesleg Juli az egyetlen női 205-ös tulaj a klubban :)

Nagyszerű hétvége volt, remek egy társaság a 205-ösök csapata.
szép a szelepsapka, de a felnin azért van még javítanivaló művészi Gyári :):) ez még művészibb, mert sejtelmesek a fények :) ezt a képet kifelejtettem az elejéről. alakul a polírozás Gyülekezünk Gyülekezünk 406 féle... dee.... ...mi a tosz??? :D:D:D kuyás társaság :) vonulás katonai :) Ez egy jó kompozíció lehetett volna, ha nincs az a fa vidám olajszűrő :) lakoszt ááááááááááááááááááá Az én vagyok, meg egy boxer. De nem puch és nem is subaru :) pirosak itt valami készül az valami imaszőnyeg lehet... :) 2OS Itt meg valami más lesz C :D A társaság a boldog tulaj Juli és a piros 205-ösök km óra állás záróképnek :)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!