Feladvány

Találd meg a két kép közötti egyetlen különbséget :)

 

40 nap, röviden:

Eredetileg Hubo és ismerőse közbenjárásával vizsgázott volna a szekér. A szükséges papírok közül viszont hiányzott egy db. Németországi simerős közbenjárásával sikerült felkutatni, és már másnap postára is került. A magyar posta ezt szélsebes 16 nap alatt képes is volt kézbesíteni. Viszont a műszakira továbbra sem tudtam vinni: eltűnt a kontakt :(.

Hirtelen beugrott, hogy felhívom a mi szerelőnket, aki a Fordot, és a GTI-t is vizsgáztatta, tud-e segíteni? Tudott.

Eredetileg 55 ezer forintos árat mondott a "szemhunyós szigorított vizsgára". Ez a végére sajnos 85 ezerre dagadt, többek között a szarráment talpas gömbfej miatti lengőkarcsere és azutáni futóműállításnak hála. Sebaj, legalább le van tudva ez is. Eleve, a műszaki váratott magára, mert a szar tető miatt a jó időre kellett várni. Ez az esőtől való félelem miatt kezdek "elGyululni" :D :D :D

Jóbarátomnak hála nekem nem kellett sorban állni a vámhivatalnál. Meghatalmazás, majd mindent intéz ő helyettem, az én nevemben. Nos, nem olyan egyszerű ez, mint gondolnánk. Ott kezdődött a dolog, hogy az NKH szerint nem 4-es, hanem 2-es környezetvédelmi besorolású az autó (gy.k.: nem euro2-es, hanem euro1-es). Ezáltal a regadó nem 47 ezer, hanem 78. Szuper. Ekkor még úgy voltam vele, hogy majd a Peugeot Magyarországtól kérek pecsétes papírt, hogy el van szúrva, és jól visszaigényelem, ahogy a totalcar.hu cikkben is tették.
Másik móka: vámügy intézéshez VPID számmal kell rendelkezni. Hogy mire jó, azt nem tudom, de kell. A vicc: nem csak nekem, a kocsi tulajdonosának, hanem annak, akit meghatalmaztam, hogy elintézze. Gratulálok...
Lényeg a lényeg, hogy a vám (aminek a friss neve a regisztrációs adó ;) befizetődött, én meg a sok-sok papírral átugrottam Abadi Attila által ajánlott ügyintézős nénihez, aki 6 ezer forintért cserébe kiállta nekem a sort, és elhozott minden papírt, és aluminiumot a hivatalból.

Ennek örömére tegnap autókáztam, az országban először legálisan. Hatalmas élmény :)

1,5 órás kocsikázásból hazaérve hallom, hogy valami sziszeg a motortérben. Meghalt megint a vízrendszer? Szuper. Géptető fel, sziszegés keres... Nem a vízzel volt gond. Az akkuval. Kicsit felduzzadt, bugyogott, szinte forrt. gyors feszültségmérés: alapjáraton 17 V. 

Ezazzz!

Generátor le, fesszab ki, majd ma Bárdihoz el. Nemám alvázszámot bemondani: akár 3 féle generátor is lehet ezen a francia csodán, ebben az évjáratban. Nekem Valeo van, utángyártott fesszab elvileg 4 ezer forint. Remélem jó lesz. Ha nem, szétbarmolom a régit, és beleforrasztok egy Polskiét. Skodánál már bevált :)

Egyelőre ennyi a hír :)

Kommentek

Sztancsik Viktor

Gratula! :)

KeMa

Sztancsik Viktor #53488: Köszönöm!

KG

Éljen a sok szopás a magyar bürokráciában!!!! :)

KeMa

KG #53493: Enélkül unalmas volna az élet :D

Buszos Petya

Alapítsunk okmányiroda fan clubot! :)

KeMa

Buszos Petya #53503: inkább anti-fanclubot :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!