Kabriós események, pár mondatban

Mivel a Polski állapota nem éppen ideális nemhogy műszaki vizsgához, de még a közúti közlekedéshez, félretettem, helyrepofozgatom szeptember végéig.

Most viszont kabriózás van, szerencsére az időjárás is engedi.

Pár hete lenn voltunk vasárnaptól következő vasárnapig Dunavarsányban a telken. Onnan jártunk dolgozni, ha már külön nyaralás nem fért bele. Kabrióval tettük, úgyis ismerkedni kell a kocsival. A szakadt tetőról lemálló pattex-powertape-et leszámítva az autó hibátlanul üzemelt. Nagyon meg vagyok vele elégedve, és a kabriós életérzés hatalmas dolog.

Korábban már említettem, hogy szereztem egy hibátlan lökhárítót, és egy gti szoknyát. Utóbbit nem terveztem a kocsira, de végül kaptam egyet. Melyet egy klubtárssal sikerült elcserélni egy 95%-ban a kabrió színével egyező szoknyára. Jeee :) Már csak két ködlámpa kellene bele, és teljes volna a kép.
A lökhárítót minden esetre felszereltem, végre nem lógnak ki csúnya csavarok. Bár továbbra is csálén áll, sajnos.


Voltunk Balatonon is, illetve -amíg jó idő van- a melóhelyemre is kabrióval járok. Élvezem a jóidőt, aztán lehet agyalni, mi legyen a későbbiekben.

Minden esetre elvittem egy nagy kabriós szakihoz - sokan ajánlották, hogy ő az országban a legjobb. Végigmérte a tetőt, kívül, belül a vázszerkezetet, és minden részletét. A kalkuláció: tető teljesen új, kifejezetten kabrióra való textil anyagból (időjárásnak jobban ellenáll mint a gyári műanyag), új hátsó fólia, vaskeret beállítása, garanciális utánállítással, választható színű anyagból ~150 ezer forintért.

Itt el lehet gondolkodni, hogy mi legyen a kocsi további sorsa. Ha a tetőt megcsináltatom, akkor a kocsinak maradnia kell. Kérdés, hogy az orrában lévő rohadással mi legyen, mert a jelenlegi megoldás csak átmeneti.
 

Ne nyúlj hozzá... ;) Melóhely előtt Felhúzott tetővel nem szép - Juli kocsija mellett szembetűnőbb ez a hátrányossága Felhúzott tetővel nem szép - Juli kocsija mellett szembetűnőbb ez a hátrányossága Fotózás Fóton Polírozás Juli pedig egyre jobban ráérez a fotózásra :) Balatonparton autókázva. A német-osztrák határ óta 3333 km-t tettünk meg :)

Kommentek

Karki

150 ezer az mondjuk nem kis summa az én olvasatomban. Bontóból esélytelen tetőt szerezni?

KeMa

Karki #53616: Hát, ami jobb, mint a mostani, azt esélytelen.

Franciaországból lehet jó állapotúakat, 100-120 ezer + postáért. De az akkor megint csak műanyag, és kérdés, hogy meddig bírja. És ráadásul nekem kell beállítani a vasszerkezetet, ami eléggé összetett, és elég csak egyszer rosszul meghúzni egy csavart, máris szakad az "új" tető.

Kabriós körökben ez egy jutányos árnak számít.

Buszos Petya

Fémtető kell ide. Levágjuk egy másikról, oszt ráhegesztjük erre. Na? :)

KeMa

Buszos Petya #53656: De rakjunk rá budiajtó-zsanérokat, hogy lenyitható lehessen igényessen. 205 CC :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!