Új műszercsoport - ápdét

Nem akartam ilyen extrát a kocsiba, de mint korábban írtam, eléggé jó áron sikerült hozzájutnom.

A beszerelést hosszas kutatómunka előzte meg, hogy kiderítsem, melyik vezeték hova is való. Ebből csináltam egy szép táblázatot. Egyik oldalt felsorolva, hogy régi csatlakozóban található vezetékek közül melyiket hova kell tenni a másik csatalkozóban. Egy mozdulat kihúzni, még egy betenni. Körülbelül két-három vezetéket kellett forrasztani, plusz hármat behúzni az olajnyomás, olajhő, vízhő órákhoz, egyet a fordulatszámmérőnek. Plusz 1-1 az irányjelzőnek, mert ebben külön jelzi a bal és jobb oldalra kitett irányjelzőt, ellentétben a gyárival.

Egy-két apróság még hátravan, emiatt nem is tudtam ma befejezni. Majd talán holnap sikerül. 

Ja, és utólag jutott eszembe, hogy az egész műveletet megelőzte egy km-számláló hebákolás. Sajnos a gyárit nagyon lusta voltam tekergetni ide-oda, így fogtam, kiszereltem a gyári kis órát (az is Veglia), abból kiszedtem ezt a részt, és egyszerűen betettem a másikba. Szerencsére kompatibilisek. Legalábbis egyelőre úgy tűnik :)

Beszéljenek a továbbiakban a képek.

Ha meg majd még valami eszembejut, akkor pótolom :) .


Ápdét:
A vízhőmérő üzemel, a jeladó és vezeték elő volt már készítve neki.

A fordulatszámmérőnek való jel vezetéke is meglett, de sajna nem reagált rá az óra. Rámértem szkóppal, a jel megvolt benne, tehát a galiba a műszerben lehet. Miután ellenőriztem többször is, hogy jól kötöttem be, kiszedtem a műszert, és méregetni kezdtem.
A műveleti erősítő ic-je döglött meg. Szerencsére bármelyik számítógép tápjában ugyanaz van, tehát elvileg össze is tudnám rakni, de ma nagyon lusta vagyok.

Érdekesség: az alapműszer megegyezik a zsiguli fordulatszámmérő alapműszerével, még a fröccsöntött műanyag is ugyanaz, csak az elektronika okosabb rajta.

Az összképről készült kép, de mivel még nem végeztem, ezért most megint szét van bombázva sajnos.
Itt éppen szétszedés alatt az új óracsoport Ez a kiszerelt gyári sebességmérő benn a cucc Régi szétbombázva Ahogy nézem egyformák. Bár egy számban eltér, de ahogy méregettem, egyforma :D Kábelezés alatt Ilyen lett A pár visszajelző, működés közben ilyesmi lesz a végére ez meg megolvadt valamikor, valamiért Jel van :)

Kommentek

Grosso

Hali!!

Gratula, szép munka. Egy ugyanilyen műszercsoport épp hever nálam is :) Cimbora is a 205-be akarta, de az övé diesel és annyira nem passzolt bele :)

KeMa

Pedig dízelbe s megoldható :)

Andrei

Nem is tudtam, hogy c1-94-ed van, én is akarok egyet :)

KeMa

Andrei #54065: Az apumé. Van ennél komolyabb is, csak ezt könnyű hurcibálni :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!