Haladunk

Halad tovább a Trabi-lakatolós projekt.

A kocsinak lett eleje, valahogyan már állnak is a hézagok, bár sajnos meg messze van a kész állapottól. A jövő héten kell kerítenem két első sárvédőt, egyelőre emiatt megakadt az eleje-projekt. Az indexnek megvannak már a foltok a csúnyán kivágott lukra. Egész jól megoldódott a zártszelvényes-gányolás szerencsére. Leugrott a festék is a kocsi javáról.

A napokban felkerülnek az új küszöbök, meg a padlólemezek. Igazándiból mesélnivaló szövegben nincs, a képek beszéljenek.

Egyelőre ezek még nagyvonalú alakítgatások, nem így lesz a fényezés alatt :)
Zártszelvény nélkül szebb :) Itt még nem a hézagot kell nézni egyelőre :) A koszorú is összeállt :) A régi sárvédő ebből állt össze... csiszolópapír, gitt, meg némi sziloplaszt :) Antenna luk - még megvan :) Jelzés értékű folt a motortérben Ez a csomagtartó régi merevítése. Ami a csomagtartó fenéklemez miatt amúgy nem látszódhatna ebből a szögből :D Sok csomagot nem mernék ebbe beletenni - és nem a kosz miatt :D

Kommentek

Karki

Lesz még azért vele munka, ahogy látom, de szépen haladtok, kitartás! :)
Az a csiszolópapíros sárvédő meg nagyon durván gusztustalan. :)

KeMa

Karki #55742: nem gusztustalan, csak irigykedsz :) :) :)

szembenaforgalommal

Ha ennyire ki van pakolva, lakat után nem kap homokszórást esetleg? Aztán örök élet meg még két év.

KeMa

szembenaforgalommal #55746: Az a baj, hogy arra sajnos tényleg nincsen keret.

szembenaforgalommal

KeMa #55748: tényleg nem olcsó, de megérné. Vagy akkor lakatolás után kérd vissza 1-2 napra és te csináld meg az alapozást és korrózió védelmet, mert a fényezők sok esetben lehagyják, nem olyan alaposak..."ápol és eltakar" jelleggel dolgoznak rá a sima fémre. Ha 1 év után huplisodik akkor marad a bosszúság. Egy sima alváz homokolása 25 volt. Egy nagyjából 50 ezerért megcsinálnak szerintem. Nagytarcsán olcsón fújnak, egy telefont megér (így megtalálod a gugliban).

obrotka gyula

Mihóczáéknál is durván 50 lenne a homokszórás, Trabinál nem is olyan nagy gond, ha lakatolás után kerülne rá sor. Lehet Janika olcsóbb lenne, ha nem kell annyit csiszolnia és korongoznia. Utóbbi szó milyen szép, így leírva. :)

KeMa

Amúgy pont Janika mondta, hogy nem javasolja a homokolást. Én már kezdem elveszteni a fonalat.

obrotka gyula

KeMa #55751:
Pedig ennél ideálisabb autó nem is lehetne, ahol a homokszórás csodákat tenne. Szinte nincsenek üregek, ezer réteg festék, amit sosem lehetne igazán szépre kicsiszolni a nehezebben hozzáférhető helyeken, no meg rohadt sok rozsda.

KeMa

obrotka gyula #55752: Na, majd akkor felvetem neki megint.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!