Fűtés helyett játék az óracsoporttal

Szóval, a fűtés nem lett jó, elszúrtam kicsit, de erről most nincs kedvem blogolni, majd egy külön irományt gyártok róla.

Helyette legyen inkább egy kis műszercsoportozás. Nagyon régóta tervben volt, hogy a műszereket kicsit helyrepofozom. Már régebben ez megtörtént, amikor a sebességmérő rosszalkodott, de akkor az átmeneti megoldásnak tűnt. Viszont ez a fajta Jaeger óra eléggé ritka, legalábbis a 6 műszeres változat. Az újabbakban többnyire Veglia van, vagy ha mégis ez a Jaeger, akkor annak más a belseje, mások a piktogramok, stb... 

Aztán, egyszer csak felbukkant egy 4 órás Jaeger műszercsoport a 205 klub facebook csoportjában. 4 ezer forint, és bár újabb, mint az enyém, ez tűnik a legközelebbi rokonnak. Gyorsan le is csaptam rá. A leginkább latba nyomó tényező a jó állapotú fordulatszámmérő-mutató volt, ugyanis az enyémen nem csak fakó, de ferde is volt már. Már ez megért nekem 4 ezret. Aztán itthon vettem észre, hogy nagyon sok dologban csereszabatos az enyémmel. Lényegében a ház, a fólia, a műszerek elektronikailag ugyanazok. Mivel az enyémnek porlad a háza, értelemszerűen ennek a háza lesz jó alap. A műszerek annyira egyformák, hogy a számlapjuk más, nosza, gyorsan a régiből áttettem ebbe őket. Szerencsére az olajnyomás és olajhőfok helye eléő volt készítve a fólián, szóval azt is be lehetett könnyen tenni. A fordulatszámmérő is átkerült, mivel az enyém a trafóról veszi a jelet, az újonnan beszerzett óra viszont a motorvezérlőtől vár négyszögjelet. Semmi gond, majd a mutatót is átcserélem. Nos, itt volt egy kis gond, sikerült eltörni a hibátlant. A sárga nyíl szerencsére egyben maradt. A sebességmérő mutatójának persze más a furata, szóval a két rosszból összelegóztam egy jót :)  
Sebességmérő a régiből került az új házba. Nagyszerű.

A plexi az enyémen eléggé karcos, ráadásul a felső oldala le is van ragasztva valami fekete fóliával (el nem tudom képzelni, hogy miért, lehet zavarta valamelyik régi tulajt, és nem tudta, hogy a fényerőt lehet szabályozni egy potival). Namost a plexi a műanyag fekete kerettel van egyben. Ezen a kereten vannak azok a fóliák, amik a visszejelző piktogramokat is mutatják. Nagyon király, szóval a plexit le kell fejteni a műanyag keretről, régi keretre rá az új plexi. Szerencsére ezek csereszabatosak, csupán ragasztani kell. Ez meg is történt, némi szilóval, természetesen nem látható helyeken. Legutolsó lépcsőként izzókat válogattam, kiszórtam a rosszakat (egy vagy kettő volt), illetve a befeketedett üvegűeket, és szép, jó állapotúak kerültek a helyükre. Csináltam visszajelző-próbát, remélem minden rendben lesz.
A szintmérők össze vissza állnak, de remélem a rendes helyükön, áram alatt rendesen fognak majd viselkedni. Ha nem, szedhetem szét megint :)  

Szóval most boldogság van, hogy végre van egy jó mutatós, nem szétporladós, nem karcos műszercsoportom. Visszaragaszthatom a tartófüleket a műszerfalra, és végre a műszercsoportot is becsavarozhatom a helyére, nem kell majd attól félnem, hogy a csavar meghúzásakor elporlad a felfogatófül.
 

A  donor A kettő együtt A donor fordulatszámmérője Itt a legbosszantóbb hibája :) Felül új, alul régi. Baloldalt az új, jobboldalt a régi fordulatszámmérő. Ebből marad a régi, csak dokumentálási jelleggel marad. Így jobban látszik Majdnem elszúrtam, de megoldottam. Régi plexi Régi fólia javításai Itt példul egy komplett szakasz szakadt ki a fóliából Ilyesmi lett Jó lesz ez :) A szürke keret alól azért látszanak ki a fehér pöttyök, mert nincs rendesen a helyén

Kommentek

KG

Sebessegmero meg spiralos?
Kivancsi leszek, hogy beallnak-e a visszajelzok.
Tetszik. :)

KeMa

KG #56516: Igen, spirálos. A visszajelzők beálltak a helyükre, minden okés velük szerencsére :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!