Porlasztócsúcs-csere, adagoló finomhangolás

Na, akkor erőt vettem magamon, és nekiálltam kinyomozni, hogy miért csúnya az alapjárat.

Első körben cseréltem porlasztócsúcsokat, mert egyrészt egyszerű, másrészt a kaufferből a gyári csúcsok darabja 5 ezer forintba került. Vettem még 27-es hosszú dugókulcsot, résolajcsövet, meg tűzkarikákat. Aztán nekiálltam.

Hát, volt mit kitakarítani bennük. Először eresztette is a gázolajat, akkor derült ki, hogy a résolajcsöveket is cserélni kell.

A rossz hír az, hogy szivárog a nyomás az előkamra felől. Ahhoz célszerszám kell, hogy kiszedjem. Az nem fog menni. SZóval, most nem tudom, mi legyen.

Biztos ami biztos, finomhangoltam az előtöltést, kicsit adni kellett neki. Szebben jár sokkal, bár még nem tökéletes. A rossz a dologban, hogy eme állítástól elszakadt az O gyűrű a blokk és az adagoló közt. Namost ezt az adagolót a motorolaj keni, így ezzel a művelettel sikerült 4,5 liter olajat elfolyatnom, az alsó motorburkolatnak hála anélkül, hogy ezt azonnal észrevehettem volna. Zsír.

Vettem új O gyűrűt, és most itt áll a dolog. Nem volt lelkierőm nekiállni. Meg igazánidból most jutottam oda, hogy inkább szakemberhez kellene vinnem.

Porlasztó kinn volt ott retek Rend a lelke mindennek Volt retek a meneten... És belül is :( Amúgy ennyiből áll egy porlasztó Azt hittem szivárog, de végül kiderült, hogy a résolajcső volt szar Az előtöltés-állító csavar körül tiszta olaj :( Ez nem jó jel

Kommentek

Karki

Sikerült szakembert találnod?

KeMa

Karki #56634: Igazándiból még nem is nagyon kerestem. Nincs lelkierőm foglalkozni a kocsival, meg a költözés óta igazándiból pénzem sincs.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!