A vízszivárgás megoldva

Első szervizen is túl vagyunk :)

Szóval egy ideje probléma volt, hogy fogy a víz a tágulási tartályból rendszeresen, anélkül, hogy nyoma lett volna akár a kipufogógázban, akár az olajtérben (szerencsére). 

Ezidáig. Még az AMTS előtt közvetlen lecseréltem a nyári gumikra a télieket, feltűnt egy folt a kocsi alatt. Nem olaj volt, hanem víz. Hűtővíz. Közelebbről megnézve a lengőkar is tiszta víz volt. De ezt nem pocsolyaként kell elképzelni, hanem amolyan nedves felületnek. Akkor megnéztem közelebbről a lengőkar feletti csöveket, és lám, meg is van a hiba. A poros cső pár részen nedves volt. Tele volt repedéssel.

Nosza, kauf-fer oldalára fel, egyből be is rendeltem az egyetlen csövet, amit a honlap szerint forgalmaznak - és amire éppen szükségem van. Kemény 1500 Ft-omba került, úgy, hogy vettem még pár jó minőségű bilincset is, biztos ami biztos.

A csere egyszerű volt, cső lelazít, víz leenged, cső leszed, új feltesz, rögzít, és tádám, kb kész is. Ja nem, fel kellett töltenem vízzel. Juli adott hozzá 5 liter vadiúj hűtőfolyadékot, ami -15 fokra volt keverve gyárilag, szóval kapott még 1 liter -38 fokosat, biztos ami biztos. Így lett meg a szükséges mennyiség. Motor beindít, járat, és kábé ennyi. A rendszer automatikusan kinyomja magából a levegőt. Szokás szerint a ventillátor beindulásáig vártam a járatással, majd próbakör, és ennyi. Egyszerű volt.

Molyoltam még a kábelekkel, mert a két ventillátor közül az egyik biztosítékja nem volt az igazi. De most már jó.

Ezek voltak röviden.
Régi cső Ilyenekkel volt tele mondom Régi és új.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!