Mégse hegesztek kipufogót

Írtam korábban, hogy a kipufogón van némi javítanivaló, és az a következő feladat.

Nos, ez sajnos úgy alakult, hogy mégsem így lesz kivitelezve, berendeltem a középdob és a leömlő közé való összekötőcsövet a kedvenc boltomból, a kedvezményemmel együtt 5500 Ft-ra jön ki.

Történt ugyanis, hogy a minap előhoztam a garázsból, és kb 3 kilométer megtétele után a Nagykőrösi út legvégén elkezdett brutál hangja lenni, majd néha-néha alulról fura kongó hangot adni. Rögtön összeállt a kép, hogy a csatlakozásnál lerohadt, és néha le-leér az aszfaltra. Elakadásjelző kicsap, szépen húzódok félre, autók rendesen lemaradva mögöttem, pont jön egy kiállás, ahol meg tudtam állni. Kiszállva nézek hátra reflexből, látom, a szélső sáv közepén ott a közép és hátsó dob. Gyorsan összeszedem, kárfelmérés. Szerencsére a leesett gyári dobnak kutya baja, első ránézésre a kocsi alját se verte szét. A lökhárító külső burkolatánál viszont alszakadt egy patent, az lóg. Nosza, löökös lerángat, másik patent is eltép - ezt később megbántam, látva, mennyibe kerül az utángyártott patent :D  

Kiput betettem a csomagtartóba, majd szomorúan, és fájó fejjel visszavittem az autót a garázsba :( De szerencsére viszonylag filléres volt a történet, nem is bánom, hogy ezáltal végül nem a hegesztgetés mellett döntök.

A kipuval együtt berendeltem az olajakat (Mannol Diesel Power 10w40, 6 liter), plusz olaj-lég-gázolajszűrőt is. Meg egy szelepfedéltömítést is, hogy utánajárjak a hidrotőkének tulajdonított csattogásnak is. 

https://youtu.be/0xiLH3VQR0I

Telefonon próbálok cseredarabot keresni :( Itt még csak félig volt leszakadva Ő jön tovább velünk :) Tök könnyen hozzá lehet férni, talán ezzel nem lesz szívás :)

Kommentek

Marczin Róbert

Nézzed meg, mutassad meg hogy milyen patentra van szükséged, hátha van nálunk, és akkor szívesen segítek neked. Ezúttal én. ;)

https://vdf-ker.hu/mercedes_benz

KeMa

Marczin Róbert #56593: Köszi, kinyomozom, hogy melyikből mennyi kell. Köszönöm!

KG

Erről az jutptt eszembe, mikor anno a polski motorháztetejét hagytam el az Üllői úton. :) Azért otthonról mentem vissza. Pár karcolással az élén megúszta.

KeMa

KG #56627: Aztapicsa :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!