Előkészítés a lakatoláshoz

Sokminden történt a nyáron, amiről nem blogoltam - és mivel tök rég volt, már el is felejtettem, így gyakorlatilag most pár hónap ki fog maradni. 

A kocsinak decemberben lejár a vizsgája, és a küszöb nem az igazi - erről tudtam, így vettem az autót, úgy voltam vele, hogy inkább én csináltatom meg, és tudom mire lehet számítani, mintsem vegyek egy jónak tűnőt, amiről leszakad a küszöb pár év után (mint amilyen volt a GTI, bár ott nem én buktam a javíttatás költségét).
 

Egyeztettem Bexxterrel - Polskisok emlékeznek rá - aki most a Classic Vehicle Hungary nevű karosszérialakatos műhely-bizniszét építette fel az elmúlt években. Szerencsémre Mercikben kifejezetten otthon vannak, nem is volt kérdés, hogy hozzá viszem lakatoltatni - eleve, tőle kértem tanácsot a kocsi vásárlásakor. 

Két hete volt végre szabadidőm, nekiugrottam a kocsi szétbontásának - nem nagy meló, gyakorlatilag kívül a műanyag díszléceket kell leszedni, belül ülések és műanyag bizbaszok, kárpitok kiszerelése, szortírozása, elpakolása. Megvolt pár óra alatt - ennek a 3/4-éről sikerült készíteni egy timelapse videót. 

https://youtu.be/S5XcfIzPAW4

Hát, van rajta rohadás bőven, de a meglepetés erejével hatott, hogy sokkal jobban egyben van az autó, mint amire számítottam. Küszöbnek az eleje, sárvédőívnek hátul az alja van baloldalt elrohadva, és a sárvédő alja a műanyag alatt. Ez nem is vészes, sárvédőt valószínű utángyártottat fog kapni, de nem egyben lesz felszerelve, hanem a gyári rohadt része lesz levágva, és megkapjan az utángyártott alját. Így gyakorlatilag a műanyag alatt lesz a varrat, és nem is fog látszódni. Király. A kocsit a műhelyben csápos emelőre tettük, ott se volt sok újdonság, egyedül megjegyeznivaló talán a hátsó híd tartóbakja, sajnos azt is megette az idő, plusz egy fém fékcsövet is kell cserélni, mert az is vészesen rozsdás. Jah, meg a szilentek, de arról tudtam is. Mivel Csabáéknak van ehhez jó szerszámozottságuk, meg mivel lusta is vagyok, ezt rájuk is bízom. És a szerencsém, hogy ha esetleg lejárna a műszaki időközben, akkor azt el tudják nekem intézni. Király, még egy probléma levéve a vállamról.

Csatolom az általam készített képeket, amint kapok Csabától újakat, írok egy külön blogot.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!