Archívum: 2015 (4)

Tevékenységtérkép

Nóziszippantóóó

Szóval, szóvá tettem a lakatosnak, hogy az eleje nem úgy áll a kocsinak, ahogy kellene.

Megmutattam neki élőben is, meg képeken is. Így már megvolt, hogy mit hogyan hova kéne módosítani. Sajnos nehezítő tényező, hogy megfelelő alapanyag nemigen állt rendelkezésre. Igaz, hogy télen vettem egy P50-es orrot, mert "olcsó" volt (25.000,- annak számít ebben a szakmában, főleg, ha motorháztető, sárvédő, és pár sallang is jár hozzá :) ), annak sem tökéletes ez a része. De mivel ha kell mégiscsak egy orr, nem lehet kapni sehol sem. Így megvettem, hogy inkább továbbadjam, ha majd mégsem kell. Vagy lesz belőle kanapé :D

Nos, úgy fest, az eredeti orrnál jobb ezen a homlokfal, hiába alul a rohadás. Így ebből lesz összelegózva valahogy.

Kaptam is képet a lecsapott orrú Trabimról. Mint kiderült, rogyva volt rendesen egy korábbi koccanás miatt.

Szóval most blogolok az elmaradt képekkel, meg azzal, hogy honnan indultunk.

Lehet, elfért volna update-ben, de pont nem érdekel, így meglesznek a dátumok is :)


KeMa @ . Trabant P50 . 9 fotó . Szólj hozzá!

Alapozgatás megkezdése

A helyzet úgy alakult, hogy egy réteg 2K alapozót már megkapott a kocsi itt-ott. Persze ez még semmi, ahhoz képest, ami még vár rá :)

Közben kiderült, hogy anno a duroplastoktól felfelé az egész autó fel volt cinezve. Hát ezért nem rohadt el semmi eddig :)

Egy-két helyen látszódott, hogy a cinezés alatt már megindult valami rozsdásodás, emiatt most szépen az egészet átmelegíti, átjavítja a mester. Jó kis móka lesz.

Közben nekem megint kell anyagot beszerezni. Bár már beszereztem komplett orrot a Trabihoz, de sajnos az is eléggé szar. Így most kénytelen vagyok venni egy másikat - most csak homlokfalra szorítkozva. Meglátjuk, mit lehet belőle kihozni. Ugyanis az eleje még mindig összevissza áll, és elég nehéz kinyomozni, hogy amúgy hogyan kellene állnia.

Egyelőre így állunk.

Padlólemez benn! :)

Szóval, úgy alakult, hogy a kocsinak újra nekiugrott a lakatos.

Első körben a kocsi hátuljával foglalkozott. Nyomva volt, illetve Barkas lámpák voltak belehebrákolva. Emiatt volt nagy szívás ott, de mint a képek is tanúskodnak, ezeken múr túl is van.

Illetve, bekerült a padlólemez is. Vagyis első körben tegnap kikerült a régi, majd mai napon bekerült az új. Persze, a képeken még nem a 100%-os állapot van, hiszen apróságok még hátravannak vele.

A rossz hír, hogy a kocsit anno lecsiszolták fémig, amire egykomponensű vörös "kerítéslapazót" tettek. Ennek a legnagyobb hátránya, hogy nem tartja meg magán a kétkomponensű modern festékeket. Szóval lehet fémig lecsiszolni.

Illetve, rendeltem még kédergumikat az autóhoz. Ugyanis, a múltkor beszerzett gumik csak az egyik része a szettnek, ugyanis kétféle van az ajtón. Ami nekem van, az az alsó fele. A felső fele egy másik fajta, ez az, ami az ablakkereten vannak. Megrendeltem pár hete, ma érkezett meg, holnap veszem át, és viszem is egyből a szakinak.

Ennyike történt mostanában.
KeMa @ . Trabant P50 . 11 fotó . Szólj hozzá!

Ajtókéder, fuckyeah!

Lett gumikéderem a Trabihoz, jeeee!

Igen, jól látod. Erről szól a poszt. Ennyi. Nincs benne semmi extra.


No de miért is olyan érdekes ez, hogy egy külön posztot érdemel?

Hát az, hogy a Trabant P50 / 600 ajtókédere semmi másik autóéhoz nem hasonlítható, ezáltal semmilyen másik autóé nem jó hozzá. Csodálatos boldogság. Lejártam a lábam, elkoptattam az ujjaim emailírogatással, stb... míg kerestem a hazai cégeknél. Meglepő módon az Oldieprofil nevezetű, kifejezetten veterános autók gumi bizbaszaival foglalkozó cég is csak mint alapján, nagyon sok várakozási idő után tudott volna hozni egy olyat, ami talán jó a kocsihoz.

Akárhogyan is próbáltam elkerülni az elkerülhetetlent, kénytelen voltam megrendelni a trabantwelt.de oldalról, ajtónként 18€-ért. Muczán Gábor, a TWK elnöke el is hozta nekem, ma jutottam el odáig, hogy átvegyem tőle. Szóval, vettem kb. 7 méter gumitömítést 11 ezer forintért :)

Hogy miért nagy az öröm? Mert ez hiányzott ahhoz, hogy a kocsira felkerüljenek a duroplastok. Lakatos ajánlására ugyanis azokat csak új kéderrel rakja fel, mert ha felragasztja a rossz kéderrel, a hézagokat jól beállítva, az új kéderrel tuti nem lesz jó a hézag.

Hát, ez a nagy örömöm oka. Lassan tényleg összeáll a kocsi a fényezéshez :)