Archívum: 201802 (1)

Tevékenységtérkép

Egy korszak ismét lezárult

Hát, elment.

Pár hete hirdettem meg a GTI-t a hahun. Nagyon érett már a lecserélés. Nagyobb autót szerettem volna, a GTI meg eljutott oda, hogy irreálisan sok pénzt kellett volna rálocsolni, hogy olyan legyen, mint amilyennek szerettem volna. Ami azt illeti, gyerek mellett nem fér bele egy homlokfalcsere, motor-kiszerelés, teljes fényezés, újrakárpitozás. És akkor van egy autó, amivel macerás a gyereket hordozni, gyakorlatilag nincs csomagtartója, stb. Mivel nem voltam meggyőződve, hogy el akarom adni, feltettem irreálisan magas, 1,2 millió forintért. Gondoltam, nyár elejéig fennlesz, addig folyamatosan csökkentem az árat 20 ezres léptékekben, aztán majd elmegy 450 körül.

Hát nem így lett. Gyakorlatilag folyamatosan csöngött a telefonom, és olyan emberek hívtak, akik egytől-egyik eredeti, első szériás, hülyegyerekek tuningjait és ropiratöréseit megúszó gti-t kerestek. És az enyém pont ilyen volt. Voltak telefonon alkudni próbálok, de tartottam magamat az eredeti tervemhez: ha már ennyien érdkelődnek, és a totalcar.hu rulettkerék gti-je, ami kicsi tótvarabb volt az enyémnél elment 800 ezerért, akkor az enyémért is minimum annyit kell, hogy kapjak.

Végül már másnap jött három érdeklődő, azok közül kettő annyira komoly volt, hogy egymásra licitálva végül 900 ezer forintnál állt meg a dolog. Kaptam helyből 200 ezer foglalót, másnap jöttek trailerrel a kocsiért, adásvételi, maradék pénz, és volt gti-m, nincs gti-m.

Szóval hét boldog év, sok-sok emlékkel, anyázással, szereléssel, bosszankodással, száguldozással elmúlt. Kicsit sajnálom is, de örülök is: a legjobb időben adtam el, brutális haszonnal tudtam kiszállni belőle. Életemben először.