Archívum: 201805 (2)

Tevékenységtérkép

Ezt a kocsit is visszaemeltem gyári magasságra

No, persze nem úgy, mint a GTI-t.

Az alap hiba ugyanaz, itt is el volt fárasva a rugó teljesen. Csak itt egy eléggé bonyolult, de mégis jól szerelhető futómű van, öt lengőkarral, keresztstabilizátorral, és persze spirálrugóval. Sok agyalás után úgy gondoltam, hogy az utángyártott kb 3500 Ft-os német rugó helyett veszek ugyanattól a gyártótól erősített változatot 6 ezerért. Gyakorlatilag a taxiba való rugó ez, de mivel az utángyártott cuccok minőségével szkeptikus vagyok, bízom benne, hogy az erősített utángyártott hozza a gyári nem erősített minőségét :D

Rugóösszehúzóval se hozzáférni nem lehetett, sem feltenni, a pirinyó átmérő miatt. Már vissza is tettem a kereket, hogy akkor hagyom az egészet a picsába, mire Bexxter megmutatta egy youtube videóban, hogy gyakorlatilag a lengőkar egy csavarját ha oldom, és emelővel engedem le, akkor simán kivehető mindenféle probléma és akadály, hát még célszerszám nélkül. Kb fél óra alatt sikerült abszolválni a műveletet. Hát, a kiszerelt rugókról nem tudom, mit mondjak. Beszéljenek a képek :D

Kocsi rendesen áll, most már nem fog leérni, ha megpakolom csomaggal, ülnek hátul, stb... És a lámpa is végre az utat világíjta 0-ás állásában a magasságállítónak :)

Légkürt meg riasztó

Kisebb történések, röviden:

- Mivel a gyári kürt rosszul szólt, beszereltem egy légkürt-szettet. Kicsit hülyén mutat, de nem akartam megfúrni a bódét sehol.
- Kapott egy pitty-pitty távirányítós riasztót. Leginkább azért, mert utálok kulccsal ajtót nyitni.
- Kaptam Muczán Gábortól (TWK elnök) ajándékba MNHJR-es rendszámkeretet, felszereltem azt is a Suzukis helyére.
- Felraktam a nyárigumikat

Az autó amúgy remekül megy, 6,2 l /100 km-es átlagokat tudok vele menni, városi-országúti vegyesben. Nagyon szeretem. Bár alapjárata kicsit rázós, tényleg utána kellene ennek járni, de perpill nem tudom nélkülözni most a kocsit, hogy adagolósnál dekkoljon napokig.