Archívum: 201808 (1)

Tevékenységtérkép

Fék felújítás 1/2

Egy ideje rázott a fék, néha nem is csak fékezéskor, a kopásjelző is világított, a fékfolyadék is egy barna trutymák volt, szóval elhatározam, féket kell felujítsak.

Kaufferből mindent beszereztem (ATE betétek -gyári-, kopásjelzők, féktárcsák előre (brembo). Kb 30 ezer volt a szett, hála a kedvezményemnek.

Egy nagyon meleg délután sikerült abszolválni a művelet egy részét. A féktárcsa hullámos volt, mint állat. Fék le, betét ki, kitakarít, új betétre kopásjelző fel, új féktárcsa fel, dugattyú asztalos-szorítóval visszanyomva, betét a helyére, nyereg vissza. Utána fridzsiderkompresszor + befőttesüveg kombóból készült fékfolyadékszivattyú légtelenítőre rá... hé.. hol a légtelenítő?

Szóval a balos bele van törve. Akkor rohaggyámeg. Összerakom, fék befog féloldalt. Megforgatom a kerékagyat önmagában, nem üt. Csapágyhézag jó. Tárcsa fel - üt. Rögzítőcsavar kiszed, nem üt. Tárcsa le, átvizsgálás, drótkefe, stb, vissza minden, üt. Csavar kiszed, nem üt. Akkor összeraklak pozícionálócsavar nélkül! Főleg akkor rohadj meg, ha az előző tárcsa nem is volt hullámos.

Jobb elöl folytatom, ott minden simán ment, a szivattyúval a fékfolyadékot is le tudtam cserélni. 

Hátsó keréknél pofacsere, és kézifékhangolás, fékfolyadékcsere volna a feladat... de rámsötétedett, melegem is volt, elegem is volt, szóval elhalasztottam. Max veszek még egy adag fékyfolyadékot, és lecserélem a félig lecseréltet is.