Archívum: 2020 (4)

Tevékenységtérkép

Porlasztócsúcs-csere, adagoló finomhangolás

Na, akkor erőt vettem magamon, és nekiálltam kinyomozni, hogy miért csúnya az alapjárat.

Első körben cseréltem porlasztócsúcsokat, mert egyrészt egyszerű, másrészt a kaufferből a gyári csúcsok darabja 5 ezer forintba került. Vettem még 27-es hosszú dugókulcsot, résolajcsövet, meg tűzkarikákat. Aztán nekiálltam.

Hát, volt mit kitakarítani bennük. Először eresztette is a gázolajat, akkor derült ki, hogy a résolajcsöveket is cserélni kell.

A rossz hír az, hogy szivárog a nyomás az előkamra felől. Ahhoz célszerszám kell, hogy kiszedjem. Az nem fog menni. SZóval, most nem tudom, mi legyen.

Biztos ami biztos, finomhangoltam az előtöltést, kicsit adni kellett neki. Szebben jár sokkal, bár még nem tökéletes. A rossz a dologban, hogy eme állítástól elszakadt az O gyűrű a blokk és az adagoló közt. Namost ezt az adagolót a motorolaj keni, így ezzel a művelettel sikerült 4,5 liter olajat elfolyatnom, az alsó motorburkolatnak hála anélkül, hogy ezt azonnal észrevehettem volna. Zsír.

Vettem új O gyűrűt, és most itt áll a dolog. Nem volt lelkierőm nekiállni. Meg igazánidból most jutottam oda, hogy inkább szakemberhez kellene vinnem.

Tükör

Kocsi fasza amúgy, csak az előtöltésen kellene finomhangolni.

 

Addig is, bontóztam tükröt, meg pár szirszart, fillérekért. 

Hidrotőke és olajcsere

Kimaradt két-három poszt, sebaj. Majd pótlom utólag.

Szóval kicsit elfeledkeztem az olajcseréről, vagyis nem voltam benne biztos, hogy mikor volt legutoljára, aztán amikor ránéztem a blogra, kiderült, hogy konkrétan kihagytam egyet. Hát na, ilyen, amikor az ember szétszórt.

 

Megvettem a szokásos 10W40-es Mannol olajat, aztán szét is döntöttem a motort.
Szelepfedél le, motor jelre rak, lánckeréken a lánc kábelkötegelővel rögzítve, láncfeszítő ki, lánckerék le, veztengely ki, hidrotőkék ki. 8-ból 4 tuti szar volt, 1 talán nem fos, 3 fain. Korábbról bontott hidrotőkéket ekkorra már rég elmostam, 1 db hiányzott a szettből, azt pótoltam a kocsiból kivett egyikkel. Felfűztem mindent a helyére, szűrőket betettem, olajcsavar vissza, feltöltöttem folyadékkal, és indulás. Pár perc járás után teljesen elnémult az autó, végre olyan, mint régen.

Persze, semmi se volt egyszerű, a szelpfedél egyik csavarja beleszakadt a hengerfejbe, illetve a szelepfedél-tömítés is szar volt, nem ehhez a motorhoz való. 

Még az előtöltésen kellene finomhangolni, sajna nem olyan gyönyörű az alapjárat, mint régen volt. Erre még alszom egy kicsit :)  

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/SFDUhLWtcrU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>