Fiat 126p 650E

Úgy gondolom, mindenki ismeri a kisautómat, és a kalandos történetét. Pillanatnyilag nagyfelujítás alatt áll, majd ha készen lesz, leírom a teljes történetet!
Itt a kocsi :D:D

Legfrissebb bejegyzések az autóról

2010.01.13. Szerda

Valami véget ért..."[...]Sokan még ügyesebben csinálják, és talán ösztönösen akkor vágnak bele a csodabogarazásba, amikor még igazából nincs rá pénzük. Ennek a megoldásnak az a nagy előnye, hogy bár anyagilag teljesen tönkremennek bele, a csodabogár pedig szépen elrohad, még mindig százszor kevesebbet buknak rajta, mintha már lett is volna rá pénzük.[...]"

(Winkler Róbert)
KeMa @ . 47 komment

2009.11.01. Vasárnap

"Ma majdnem meghaltunk!" by CsuTee.

Személy szerint én kétszer is. De végül nem így lett, ilyen könnyen nem szabadultok meg tőlem :D

Remélem most nem veszik el az összes beírt dolog, mert kicsit idegesítő tud lenni. Olyan, mint melóhelyemen a számlázó programban a "nyomtat" és a "sztornó" gombok egymás mellett vannak. Néha vicces dolgok jönnek ki belőle, amik meg tudják fogni a fizetésemet :D

Szóval, Kaposvári Tali megvolt, mint már írtam, nekem Subaruval lett végül. Sokan kérdezték tőlem -jogosan- hogy mi a tosz van már a kocsimmal. Miért nem foglalkozom vele, miért nem írok róla, meg úgy különben is...

A szombati ebédkor Hollóékkal kerültünk egy asztalhoz, ahol ő kifejtette a véleményét, hogy bizony már be kéne azt a kocsit fejezni, nem holmiféle subarukkal szarakodni. Természetesen nem ezekkel a szavakkal, de a mondanivalója körülbelül ez volt :) Asszonypajti is jelen volt, és ő is helyeselt végig, aminek a következménye az lett, hogy azóta folyamatosan piszkál, hogy kéne már dolgozni is a kocsin.
Az anyagi helyzetem úgy alakult, hogy jelentős pénzt félre tudtam tenni a fényezésre -amit le is kötöttem a számlámon, mielőtt véletlenül elköltöm-, úgy gondoltam, mostmár tényleg haladni kell a dolgokkal.

A mostani hétvégére esett a választás, szombat félnap és vasárnap, hogy a garázst -már megint- összetegyük, hogy alkalmas legyen a szerelésre. Mindezt kicsit hátráltatta, hogy unokatesóm, aki a borogatásban lett volna a segítségünkre, hozott egy kis melót: egy '78-as mk I VW Scirocco-t, amit nemrég vett jutányos árun, a hozzá mérhető állapotban. Igazándiból kívülről nem vészes, a kárpitokat viszont nem mertem megmozdítani nagyon. A hiba, hogy gyakorlatilag semmi sem működik a kocsi hátulján, elektromos szemszögből. Végülis két órás szívás után sikerült a kocsit olyan állapotra visszahozni, mint amilyen állapotban megérkezett (mindezt egy biztosíték-tábla leszereléssel megelőlegezve). A késői, és hideg időre való tekintettel a kocsi szerelését a mai napra halasztottuk.

Mai nap pedig nagyon szép időre virradtunk, és tényleg dolgoztunk is: a kocsit átrángattuk kis bútor-mozgató görgőkkel és emelgetéssel a garázs túloldalára. Hoztam pár gumit... Aztán később hoztam pár használaton kívüli autógumit is, ugyanis a szerelés szempontjából erre volt szükség: lefektettem őket oda, ahol a kocsi eddig állt, méregettem, majd ketten kicsit megemeltük, hogy megnézzük, helyileg hova fog "esni" :D . Végül olyan hevesen emeltük fel, hogy kapásból fel is borítottuk. Ez kicsit viccesen jött ki, mikor elvileg lett volna, aki segít ebben a műveletben. Mindenesetre a dolgozhatnék -nomeg a sok gyúrás :D :D - segített a haverok helyett. Kicsit csálén állt, így igazgattunk rajta. Mondjuk majdnem ránk borult (ekkor volt az, hogy majdnem meghaltunk), de végülis megállt valahogy. Egy deszkát is kapott kitámasztásként. Juli azonnal neki is látott a spaklival kapargatni. Hőlégfúvó nélkül, mert ő úgy szereti.

Aztán nekiláttam azért a subarunak kicsit bütykölni, de erről majd holnap írok blogot.

Végül meguntam, és visszajöttem szerelgetni. Julinak közben haza kellett mennie, ettől függetlenül én azért még folytattam a melót. Visszakerült a garázsba a szieszta tűzhely, hogy ne fázzunk majd, ha eljön a garázs-fűtési szezon.

A kocsi aljáról lebontottam végül a kormányművet, meg a segéd-irányítókart. Nem volt vészes, rosszabbra számítottam. Mondjuk a kormánymű kábé öt éve lett felújítva. Ettől függetlenül szükség lesz még egy kis javításra, mert eleresztett magából az idők alatt kis olajat. Holtjátékkal szerencsére nem volt gond. De majd ha szétbontódik (valaki által, aki ért is hozzá), majd kiderül.

Utána leszedtem a fűtéscsövek fennmaradt részeit, meg a hátsó futóművet, ami még hátra volt ahhoz, hogy tényleg csont üres legyen a kasztni. Mondjuk lehet nem kellett volna lógni a suliból, mikor a "rugóösszehúzó" célszerszám használatának fontosságát tanították. Mondjuk, talán nem a lengéscsillapító csavarjának oldását kellett volna a legvégére hagyni, de mindegy. Szóval, miután mindent lecsavaroztam, csak a lengéscsillapító csavarja volt hátra, nekiugrottam a nagy krovával. A csavar beleszakadt, de a megmaradt csonk összeakadt a nagy alátéttel. Ekkor odasuhintottam a kalapáccsal, majd jött a meglepetés, amire azért gondolhattam volna, ha használom az eszemet -amit a helyéről majdnem kilökött az előfeszített rugó által ledobott futómű-elem. Végülis túléltem, nem haltam meg. Csak majdnem :D .

A másik lengőkarnál már nem volt gond, azt ésszel szedtem le. Kicsit még kapirgáltam az alját, szörnyűlködtem az elbaszott dolgokon, melyek már nem csak a karosszérialakatlan mester, hanem már a saját kezem által készültek. :D De azért nem adom fel, max ebaszom mégjobban.

Végül a fáradtság kellemes érzésével, és egy alapos zuhanyzással zártam eme napot. Ha minden jól alakul, akkor mostmár meló után is tudok rajta dolgzgatni, bár hogy mikor készül el, még mindig ne kérdezzétek. Kezdek odáig jutni, hogy egy-két elemet megint ki kéne cserélni. Vagy úgy általában az egészet elölről kezdeni :D

No, röviden ennyi. Ha eszembe jut még valami, akkor írok öpdétben.
KeMa @ . 26 fotó . 19 komment

2009.07.24-26. Agárd

Ejha, nekem is összegyűlt nem kis blogolni való!

Íme, hát elétek tárom:

Az elmúlt pár nap eseményei helyett most elmúlt pár hét eseményei következnek. LipTom póckijának összeszerelése az úgy megállt egy ponton, hogy "most működik", de nem léptünk vele előrébb. Jobb oldali függő és csapágycsere, kormányholtjáték, benzincső, gumiharang, és váltótartó gumibak(kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk) csere volt napirenden. Ez úgy szépen előttem volt minden nap, mikor a kocsi mellett elmentem, de úgy igazán július 18 körül kezdtem felfogni, hogy kéne is tenni akkor vele valamit. Mivel a műszaki vizsgát esélytelen lett volna legális uton lerakni egy hét alatt, úgy hogy ezeket a teendőket összetegyük, maradt az útvonalengedély. 20-ára terveztem ezt a műveletet, és olyan jól megterveztem, hogy előtte levő éjjel figyeltem meg a pilisvörösvári okmányiroda nyitvatartási rendjét. Benéztem, mert délelőtt nem van az nyitva, délután meg már nekem is melóban kell lennem, elkezdtem nyomozni olyan okmányiroda után, ami nyitva is van. Végül a Pomázit választottam, és időpont foglalás nélkül bevállaltam. Mondván, hogy pomáztól nincs annyira messze a munkahelyem, legrosszabb esetben fél egykor feladom a várakozást. No, nem így lett, ynitás előtt fél órával már sor volt, de nyitás után 10 perccel már ügyet intéztem, postára mentem csekkezni, és Liptomtól előtte nap kapott meghatalmazásával sikeresen kiváltottam a papírt. Persze nem volt minden tökéletes: a meghatalmazás rosszul lett megfogalmazva, így egész pontosan nem az én nevemre szólt, hanem a kocsi forgalmijában szereplő tulajdonos nevére. Fasza.

Eltelt pár nap, úgy hogy semmit nem csináltam a kocsin megint, végül csütörtök este nekiláttam bütykölni. Benyacsövet kicseréltem sikeresen, bár gyanús volt, hogy a szűrőbe alig csordogál menet közben a benya (előző szakadozott, toldozott-foltozott csővel csak úgy spriccelt benne). De a kocsi ment, hegynek fel, és le, mindenhogy. Bekerült még az én kocsim erősítője a polákba, amit a tolvaj által nem ellopott hangszórókra kötődtek, és amibe egy mp3 lejátszót dugtunk, hogy legalább ne full kussban utazzunk :)
Másnap, azaz pénteken reggel Viandréknál voltam egy röpke aknázás erejéig. Kicseréltem a gumibakokat, hogy a III. sebességet határozottan tudjam kapcsolni. Még bütyköltünk rajta ezt és azt, majd mentem Juliért, aki ekkorra már hazaért éppen a munkahelyéről. Csomagok be, aztán go, mint ahogy Fenyő Miki is megénekelte anno a Hungária együttessel, hogy
"Gyere-gyere Juli,
lesz egy remek buli,
a kemping területé-én"
No persze ez pontosan azért nem így festett, mert előtte még összefutkároztunk a Savoyánál Lajoskáékkal. Fotóztunk kúposfutóműves lakókosival Misit, aztán száguldottunk is le. Én mentem elöl, mutatván az utat a többieknek, hogy:
"Gyere-gyere Tibeee Grosso Lali
lesz egy remekbeszabott nagy buli
a kemping hatalmas területén"
Bár ez kurvaszarul hangzik, és gyenge poén. Mindegy, nekem sem tetszik.

Kempingnél regisztráció, ami idén nagyon nagyszerűen meg volt oldva, viszonylag gyorsan sikerült (apró kavarodás volt, de ez nem a szervezők hibája, hanem a kánikuláé). Mindenesetre ezt külön szeretném kiemelni, hogy nagyon jó volt az előző évekhez képest!

Kempingben sátorverés, amíg mozog. Próbáltuk a Go Trabi Go módszert, de rá kellett jönni, hogy ahhoz sajnos speciális sátor kell (azóta bánom, hogy eladtam a trabitetőre szerelhető sátramat :( ). A Campouriston meg nincs vizsga (ahogy a pókon sem vonóhorog :D )

A pacsizásokon felül volt még meggy-mazsolaevés Laceeee módra, és nonstop stroboszkópos gyújtás-állítás.Az alkatrészbörzén sikerült rábeszéltetnem magam egy garnitúra alufelnire. Bálint Karcsi árulta őket :) . Nekem mindigis tetszett ez a felni, és vélgülis a 165/60 R12-es gumik is tetszettek mindig, amik majd erre fognak felkerülni. És így megoldódott a 4x100-as alufelnijeim problémái is, most már biztos, hogy a piros Justyra fognak felkerülni. Továbbá sikerült beszereznem két oldalablak-zsanért, ami Tomi kocsiján gyakorlatilag nem volt (házi barkáccsal lett felszerelve).

Közgyűltünk is, bár ez egy kicsit viccesre sikeredett. Egész konkrétan a nagyon komolyan betartjuk, ami a papírra van írva + poénkodós szavazás szerintem nem passzol össze, de ez az én saját véleményem. A decemberi közgyülin eldől úgyis minden, oda meg úgyis az jön, akit tényleg érdekel a klub alakulása.

Ezek után elfogyasztottunk egy nagyszerű vacsorát, és folyamatosan csodáltuk a többi polákot :) . Ugyanis volt pár :) .

Még lekiekben segédkeztünk leszedni Geri kocsiját a platóról, bár én inkább videóztam, mert az vicces, miközben a többiek izzadnak ezerrel, hogy nehogy a lábukra ejtsenek egy pallót, amin egy kispolák van :)Polskiékkal zenélgettünk egy kicsit, bár miután sikerült elszakítanom polski egyik húrját, inkább elindultunk a sátrunk felé (azúton is sorry kolega!)
Egy kicsit korán mentünk aludni, mert utóbbi időben sajna ez nekünk nem jött össze. Bár még kaptam egy kis frissítést a többeiktől (Szigetvári Bali, Polski, és a többiek). Pocok például a sátor bejáraték jött a Polskijával, amit én egy sunyi módon elkobzott rendszámtáblával honoráltam (másnap kellett volna visszaadni, vagy legalábbis megvárni, míg észreveszi a hiányt). De sajna nem írtam ki, hogy ne lássam a tekintetét, így szépen megmutattam neki a sátorból, majd visszaadtam neki. Rendszámmal nem szemétkedem, mert tudom milyen, ha eltűnik :(.
Éjjel kaptunk egy kis vihart, de a teszkó gizdaságos, olcsó sátor nagyon jól bírta  akiképzést. Nem nagyon aztunk be még úgy sem, hogy a felső kis rész, ami a szellőző háló fölé való, nekünk eleve hiányzott.

Másnap a tajáékozódási versennyel indítottuk a napot. Még egyeztettünk egyet FanTomeeeeékkal, meg Pocokkal, majd útnak indultunk. Pocok kollégával eléggé jól haladtunk, bár Gerinek egyelőre van még mit gyakorolni a mitfahrerkedésből :) . Mindenesetre a nemtudomhanyadik pontig teljesen jók voltunk, ott elveszítettük a fonalat. Én meg a kuplung-holtjátékomat. Szóval jött egy kuplungszerelés. Sajnos a bowden gecire megnyúlt, valószínűleg a kuplung-visszahúzó-rugóként beszerelt kúpos-fékpofa-visszahúzó rugó miatt. A bowdenre végül került egy csomó, majd a vajpuha, szépen járó kuplungnak megörülve újra útnak indultunk :) . Felmentünk egy nagyon szép hegyre, ahol a miért x 10-23 -ra is megkaptuk a választ. (Személy szerint a "Mert buzi vagy!" lett volna a helyes megfejtés, de Juli szerint ne kóstolgassuk a pontozókat, nomeg ez amúgyis OGY-ék válasza :)

A többi pontot úgy ahogy összeszedtük, majd a végén -mondván, hogy időre beérjünk- otthagytuk szegény Pocokékat a 'csába, és rongyoltunk 110-zel, hogy célba érjünk, mielőtt kifutnánk az időből. Jó móka lett volna, ha mondjuk egy használhatóbb térképet kaptunk volna. Így viszont sajna nem tudtuk annyira élvezni a feladatok felkutatását, mert azzal voltunk elfoglalva, hogy a sűrű utcáknál nekünk pontosan hol is kell lefordulni (ha a kisebb utcák neve látszódtak volna, jobb lett volna sokkal).

Ügyességi verseny az kicsit kimaradt, nem indultam rajta, viszont Geri mellé beültem. A terepjárós verseny féle játék nagyon jó móka volt, Gerinek minden elismerésem, ugyanis bár szintidőre lassan, de annál jobban, pontosabban sikerült a bójákat kerülgatnie. A bekötött szemes játék is jól sikerült, ott egyedül két dolog zavarta a srácot: hogy be volt kötve a szeme (egy olyan kendővel, aminek mellesleg erősen kutya szaga volt :D ), illetve hogy a hangosbemondó zaja pont a fülébe harsogott (ami ugye bekötött szemnél sokkal zavaróbb).

A vonulás hatalmas volt, végre újra átélhettem, és szerencsére idén kispókban. Azért így sokkal jobb, mint offf kocsival. Idén megint volt pár buznyák, aki betolakodott a sorva, de a metálzöld póktól kapott egy kis füstöt :D . Attól mindegyik megijedt :)
Kempingben Rasztával pacsizás, majd bizniszelés (megkapta tőlem azokat a cuccokat, amiket még Lajoska adott át nekem az Aggteleki talin.

Ismét nagyon finom vacsorát kaptunk, bőőőőőven megérte azt a pár gombot, amibe került! Ezúton is köszönet érte!

Kicsit még piálgattunk Polskiékkal a pokrócon, és bár mindenhol anti-mezőgazdasági tevékenységek folytak (ne-vessünk, mulassunk! , megint a sátorban köttötünk ki. Utólag bánom, hogy kihagytam. No nembaj, majd jövőre :)

Vasárnap magam is meglepődtem, de nagyon gyorsan sikerült kelni, és sátort összepakolni. Mindent bevágtunk a kocsiba, majd átmentünk a vonulással a versenyek helyszínére. Megelégedve tapasztaltam, hogy anti-parlagfűmentes területre jöttünk, bár a virágzási időszak előtt voltunk, a taknyom azért aktívan elkezdett folyni heves prüsszögések közepette :) .

Meglesshettem közelről a villanypóckit, ülhettem másodülésen Misiben (bazz, kurvára megy az a gép! Nem csak kvülről szép!). Fotóztam a társaságot, megint állítottunk egy jópár gyújtást. Strobival többek között Hollo gépét is megleshettem. Bár ott leginkább a diagnosztika az, ami érdekelne :)

A soksok verseny után visszamentünk a kempingbe, ettünk-ittunk-kávéztunk Kirsszel, Polskiékkal és Balival, majd az eredményhirdetés, és búcsúzkodás után összeszedtünk egy kisebb társaságot (avagy csatlakoztunk egyhez), és 11 autóval megindultunk Pest irányába. Ahogy elértük a székesfővárosunkat, kvázi a szélrózsa minden irányába szóródva váltunk szét.

Julit hazavittam, majd Pocokkal együtt elindultunk Pilisszántóra.

Én még kihasználtam, hogy vasárnap még éjfélig van útvonalengedély a kocsira, szóval Pilisvörösvárra visszamentem még este ügyet intézni :D

Nem volt könnyű másnap bemenni melóhelyre. Vígasztaló volt viszont a munkatársak érdeklődése (póló és satyesz miatt :) ). Egyik meg is kérdezte, hogy van-e a társaságban piros alsós-fekete felsős polski, mert 120-ig jött a motorja mögött, majd kénytelen volt visszakapcsolni ötösbe, és elhúzni, mert még a végén leelőzte volna :D :D :D ).

Az olasz származású főnököm fényképeket is kért az eseményről. Megmutattam neki a picsawebes albumomat, ahol Hollo gépére rábökött: "Ná, ugyánijenem volt nékém is!". Csak csendben hozzátette, hogy az övé nem Polski volt :)

Röviden ennyi
KeMa @ . 59 fotó . 15 komment

2009.05.25. Hétfő

Kicsit blogolok, mert rég tettem. Amolyan Polskisat

Szóval, hol is kezdjem? Voltunk Veszprémben, tavaszi találkozón.

De ez nem csak így kezdődött. Az egész ott kezdődött, hogy már megint elszúrtuk az időt, így nem sikerült LipTom pókját összetenni a taliig. Én akkorra viszont már annyira beleéltem magam, hogy pókkal megyek a talira, hogy már gondolkodtam, hogy megint kölcsönkérek P rendszámot, és elkérem viandr 1979-es narancs pókját, és beleteszek 500 km-t, hogy végre meglegyen már a 15 ezer benne :D

De sajnos ez nem jött össze. Így felhívtam Balit, hogy mégis mit csinál a hétvégén, ha nem a talira jön. Mivel diplomamunka-írás volt a válasz, éselmondta, hogy az olajfolyást meg kellene oldani a kocsin, úgy gondoltam, hogy ilyen kihagyhataltan lehetőséget fel kell neki ajánlani: megcsinálom a kocsit, csak adja oda a talira.

Így is történt, bár a Subarut otthagytam nála, mert a Mercijéről lejárt a műszaki, és ki tudja, mi jön közbe a hétvégén. Szóval a kispókkal felszerelkezve elmentem Juliért, majd irány a Savoya park felé, az ósan benyakút. Ott Cincinlovaggal, és Karkival találkoztunk, később csatlakoztak Gyuláék is, így megindulhattunk lefelé.

Láttuk a vitrolás kempinget, menet közben Losi visszapillantó tükröt szerelt, stb...

No, lényeg a lényeg, hogy odaértünk a Tescoba. Ott állítottunk gyújtást a kiskocsin, mert nagyon csörgött, és erőtlen volt. Pocok, és a stroboszkóp segítségével kiderítettük, hogy a gyújtás 25°on volt. Megszakítóhézagot nem lestünk, mert olyan nincsen neki. :D

Innentől kezdve faszányosan ment a gép. Voltunk várost nézni, szállást foglaltunk, ittunk, mulattunk, másnap "barlangásztunk", autókáztunk, ebédeltünk Tihanyban, soksok éve ettem mákosfagyit. Kipróbálhtattam Hollo pókját (hűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű, az űberfain gép!! Ezúton is köszönöm a lehetőséget!!!)  Megint szállást foglaltunk, borospincéztünk, ettünk-ittunk... És képzeljétek, a Gyula úúúgy berúgott!!!.... hogy én azt már nem láttam, mert sokkal előtte rúgtam be, és eltettek aludni :)

Másnap Pocokkal korábban indultunk el, mert hazafelé beugrottunk Szentkirályszabadjára, elhagyott panellakásokat látogatni. Később Cincinék is csatlakoztak hozzánk. Majd elindultunk haza. Nagyon röviden írtam, mert nem tudtam most hirtelen hosszabbat írni :)

Köszönet a tali szervezéséért Döminek és Áronnak! Nagyon jól éreztük magunkat!
És Juli is kijelentette, hogy a kispolszki találkozó kispókkal az igazi. Szerencsére ő is nagyon élvezte. Neki is kell most egy Polski :) Szóval majd lesz egyszer, valamikor :D

Én még aznap vissza is vittem a kocsit Balinak, aki nagyon örült neki, leszámítva, hogy az olajteknő-cserét nem csináltam meg. Ugyanis nem onnan folyik az olaj. Sőt, nem is folyik az olaj (de a nívópálca szeerint még van benne, tehát nincs vész).

Az elkövetkező pár nap ilyen-olyan melókkal telt. Majd végleg feladtam, hogy találok alapméretes gyűrűt, így megrendeltem a Motopolnál. Ezúton is köszönöm Gáspáry Lacinak, nagyon gyorsan megérkezett a cucc. Végül LipTom ment el érte, mert neki esett útba.

Másnap (vagy harmadnap, fene tudja már), mikor jött ki, gyorsan neki is álltunk összetenni a motort. Minden teljesen zökkenőmentesen ment. A burkolatokat is szépen rendben feltettük, olyan helyekre is került csavar, amiről nem is tudtam, hogy létezik. Majd jött a gond: az AC pumpa alatti bakelit nemjó. Nem mozog rajta a rúd. Addig-addig szenvedtünk vele, míg kideürlt, hogy erre a blokkra másfajta való. No, elő a bontott blokkok alkatrészei. Hát nem sikerült találni. Végülis Tomiéknál előkerült az eredeti. Új tömítésekkel összetettük azt is, minden rendben van. Rugósalátét, stb.. Hézagokat beállítottuk, hengerfej, ilyesmi nyomatékkulccsal lehúzva. Szóval minden rendben. Feltöltöttük olajjal, aztán uccuneki.

Jah, kihagytam, hogy a lendkerék felszerelés eléggé nehézkes volt, mert a jelölést nem leltük a sok centír-luk miatt. De végülis háromból az egyiken egyértelműen látszódott. Feltettük, természetesen a lendkerékhez való spéci csavarokkal.
A váltón cseréltünk kinyomócsapágyat. Ja, és Valeo kuplungot sikerült beszerelni. Igaz használt, de nem látszott rajta szinte semmi kopás (bontós motorról lett leszedve).

A motor meglepően gyorsan belement a helyére, bár a motortartó rugó eléggé ótvarul áll, valószínű cserés lesz. Sőt biztos, de ezt majd a későbbiekben írom le.

Itt jött az első gebasz. A benzin nem akar feljönni. Hiába szívom a csövet, a szűrőnél szürcsög. Amikor indítózunk, akkor is. Aztána  külső szöveten látszott, hogy szépen nedves. Óje, lukas a benyacső. Találtam egy kertislag-kinézető, de vastagságra jó csövet, betettem a aszűrő és az ac közé. Utána a túlfolyó tűnt úgy, mintha eresztene. Oda beraktam a megmaradt benyacsövet, és összekötöttem a kilógó benyacsődarabbal (toldásnak éppen egy trabi átfolyásmérőt találtam :D :D :D )

Aztán jött az indítózás. És semmi. Akkuk sorait merítettük le, de csak puffogott.

Másnap egy karbitakarítással kezdődött. Karbifedél át volt szakadva, jellegzetes hiba, amikor túlhúzzák a pvc-cső csavarját. Összeraktam, betettem, nem megy. Gyújtás jelen, világít a lámpa, 10°on, blabla. De nem indult. Közben a lukas csavaron olajfoltok jelentek meg. Dejó, tiszta jó kedvem lett.

Végül másnap Tomival ugrottunk neki. A karbit nagyon alaposan összetettük, behangoltuk, majd a gyújtást immáron rendesen, a jobbra forgó főtengelyhez állítottam. Be is indult rendesen. :) Nagyon szépen muszikált. Aztána  szelepek elkezdtek kopogni. De ment, mint az állat, ás a sebességeket is vette.

Tomi haza is vitte, kitakarította. Végül visszakerült hozzám. Benzincső-csere lesz a kocsin, meg váltótartó gumibak, függőcsapszeg zsírzás, meg kormánygömcsukló-gömbfej, vagy miapöcs porvédőjének cseréje, és a kézifék megjavítása lesz soron. Esélyes, hogy az utángyártott bowden kicsit hosszabb. Majd csomót kötünk rá :D Vagy nemtudom. De a betétek jók. Jah, meg szeretném leszedni a dobokat, meglesni a fékek állapotát. És a nyári gumikat is mihamarabb fel kell szerelni.

Megcsináltam az elektromos ablakemelő kábelezését rendesen, kiszedtem az egykori fedélzeti computer megmaradt elemeit. Nagyon szépen néz ki a kocsi, végre autó formája van. Állítottam a szelephézagokon, most már nem kopog egyáltalán. Nagyon jól működik, megy rendesen, bár még óvatosan kell ugye bánni a gázzal. És a lukas csavarból nem szivárog az olaj! Biztos az összeszereléskor telenyomott olaj jött ki ott.

Szóval lassan mehet majd műszakira a kisördög (DVL-ből jött az örgöd kifejezés :D ), remélhetőleg. Közben haladtam a zsigulival is, de az annyira nem érdekes. Majd a végeredményről blogolok :) . Vagyis egy másik blogban majd írok róla.

De szerencsére ha a két kocsin túlvagyok, jöhet az én pókom befejező-mozzanata (dob és fenéklemez-cseréje jobboldalt :) ).

Huh, kis szusszra most ennyit tudtam összeszedni. Töltök fel még pár fotót, aztán mára ennyi :)

Azt meg kihagytam jól, hogy a Vespa meg vasárnap elkerült a fényezőhöz :)
KeMa @ . 36 fotó . 23 komment

2009.04.06. Hétfő - Kedd (kétszer is ápd

No, mai nap se telt el cselekvés nélkül. Főleg azok után, hogy tegnap versenyen voltam (jha, lebringáztam 80 km-t az öreg vassal :) ), mai nap sokat kellett pótolni. Bár úgy néz ki, a jobb első futóműnél nem lesz annyira vészes pótolni az elrohadt futómű-elemet, szerdáig kizárt, hogy sikerül újat beszerezni. Valószínű, hogy azt már a saját hegesztővel fogom tenni (jeee :) )

Viszont amíg ittvan Bex profi gépe, jó lenne valamit mégiscsak haladni vele. Szóval, a hátramaradt két tétel (műszerfal alatti folt feltevése, illetve hátsóablak-alatti rész) közül a nehezebbiket választottam. Inkább megcsinálom a profi Elektrával, mint a kitudja milyen amatőr saját géppel.

Szóval a régi keret-részt bejeöltem, hogy hol kellene kivágni, majd szépen neki is ugrottam a sikítóval. Több helyen bevágtam, hogy könnyebben le tudjon jönni. Inkább, mint a feszegetés miatt elvetemedő ablakkeret. A ponthegesztéseket befúrkáltam egyesével, bár a sok réteg festék alatt nem sikerült elsőre az összeset megtalálni. Lejött végül a keret, igen sok részben (ahogy a fotókon látható), de szerencsére nem vészes alakváltozással a kasznin.

Utána szépen lecsiszolgattam a festéket, a rozsdás részeket (ezek kaptak egy kis rozsdamarót is), majd az új kasztnielemet kezdtem méregetni, majd méretre szabni. Természetesen majd' egy centi ráhagyással. Szerencsére nem is lett ebből gond, sikerült pontosan méretre szedni. A megfelelő lakatos célszerszám hiányában a kezem ügyébe kerülő kalapács-fogó, és egyéb szerszámok segítségével behajtogattam a kaszni megfelelő részét, majd jó hosszú pöcsöléssel behelyeztem az elemet a leendő helyére. Megint volt szívás a nem pontos utángyártott elem miatt, de végül is a vártnál gyorsabban került fel a négy petty, hogy a végére stabilan a helyén legyen a szerkezet. No, lehet, hogy több gitt kell majd ide, mint egy profi lakatosmester keze alól kikerülő munkára, de még így is szerintem a tűrésen belülre kerül.

Most abbahagytam a melót, mert mennem kell vendégségbe. Nem is baj, mert pont azon a ponton voltam, amikor ledobja a gépszíjat a kerék, és ész nélkül elkezdek mindent varrni. A szerkezet a helyén van, holnap nyugodt fejjel meg tudom majd vizsgálni, hogy tényleg jó lesz-e így (még le lehet szedni a varratokat), aztán uzsgyi.

Még gondolkodom, hogy hegesztéssel eltüntessem-e azokat a bemélyedéseket, amiket elöl, az oldalindex mögötti lemez tetejénél eltüntettem. (jóval egyszerűbb volna így a dolog felvarrása). Valószínű lekerül majd innen is. Remélem nem lesz nagyon ótvar a legvégére.

No, röviden ennyi. A folyatás esélyes, hogy ápdétben kerül fel.

Üdv mindenkinek!

Ápdét #1: Összevarrtam a cuccot kétoldalt, kvázi elnyerte a végleges helyét, illetve az alul kifurkált lukakat is bepöttyöztem. Így alul is rögzítésre került a karosszériához. Bár nincs teljesen egy síkban ott a kocsival, remélem ez a későbbiekben nem jelent majd gondot (nem tudtam egy síkba hozni, mert akkor a két szélén nem stimmel, és ott azért durvábban elütne a kasznitól). Aztán leköszörültem a varratokat, majd csiszolópapíros koronggal (melyet még régebben Gyula javasolt) is átcsiszoltam. Szép fényes lett a felülete, és ahogy észrevettem, viszonylag minimális gittre lesz szükség. A felületet bekentem jól rozsdamaróval, hogy lehetőleg ne rohadjon el a fényezésig.

Ápdét #2: Lebontottam a jobb első sárvédő tetejét, itt is kiszedtem mögüle a régi sárvédő maradványát. Majd foltoztam alatta egy pirinyót, és felkerült az új oldalindex alatti lemez. Volt vele szívás, főleg a beállítgatással, de végül jó lett. Összevarrtam itt is teljesen. Végül lecsiszoltam, ugyanolyan fényesre, mint hátul. Szerintem állat lett :) Az utolsó pár kép a lustaságom miatt mobillal készült. :)
KeMa @ . 30 fotó . 27 komment

2009.04.03. Péntek

Nos, tegnap csörgött a telefonom. Bexxter keresett, ugyanis szüksége volna a hegesztőre. Egészen pontosan már múlt héten vissza kellett volna adnom.
Jövő hét szerdáig még sikerült megbeszélni, és bízva abban, hogy nem lesz már több meglepi a jobb első kerékjáratban.

Mai napon kivágtam a szar padlólemezt, az alatta elrohadt lemezdarabot, a kerékjárati ív és padlólemez találkozását.

Egy foltot fel is tettem, elvileg van még egy, meg a pdalólemez, és akkor készen is van. Vagyis volna. Ugyanis a futómű-felfogatás mögötti merevítő-lemez bal oldala lukas. Az utastérben oda lett kúrva egy folt, viszont nem a legjobb megoldás szerintem. Azt majd kijavítom, az nem vészes, de mit tegyek azzal a 3 mm vastag lemezzel? Olyat lehet kapni újonnan? Vagy vágjam le a hibás részt és hegesszek hozzá egy újat? Nemtudom, melyik volna a jobb.

Az egyetlen dolog, ami még bíztat a kocsi lakatolás ügyében, hogy ez a jobb eleje, ennél előrébb már nem lehet meglepi...

Két dolog van még hátra: a jobb oldal-index alatti lemez, meg a hátsó szélvédő alatti lemez. Előbbi egyszerű, utóbbi viszont... Hát még nem tudom, hogy fogjak hozzá. Ami viszont tuti, hogy vasárnap kivételével mindegyik napon tudok dolgozni. Tehát elviekben tudok haladni. Azt leszámítva, hogy padlólemez méretű lemezem még nincsen, de ez csk részletkérdés :) .

Szóval, röviden ez a helyzet. Most már óvatosabban hegesztettem, nomeg a pajzsot is jobban hazsnáltam, mert legutóbb sikerült úgy begyullasztani a szemem, hogy másfél napig csak folyt a könny a szememből, és a fehérje piros lett... :) Hát igen, az eszetlenség ide vezet.

Ha valakinek van ötlete a futómű-merevítés-es dologgal kapcsolatban, ne tartsa megában!

Mellesleg a szürke Subaruban kicseréltem a kiégett bal első izzót. Ebben csak az az érdekes, hogy még a gyári Denso volt, ami idestova 20 éves már :) .

Üdv!
KeMa @ . 9 fotó . 22 komment

2009.03.18. Szerda

Blogolok egyet énis, mert már olyan rég tettem. Aztán elvonási tüneteim vannak.

Szóval, a legutóbbi blog óta eltelt pár hét, mondhatni, hogy egy hónap. Sok minden történt ezen idő alatt.

Például az, hogy voltunk Aggtelken, ami nagyon jó volt, kellemes hétvégi kis polskizós, városnézős szabadidő. Ezúton is köszönet érte Robiéknak. A víkend bemutatását most hanyagolnám, egyrészt, mert jó régen volt már, és ez idő alatt sokan megtették helyettem, másrészt meg nincs is kedvem hozzá. Jó volt, legyen ennyi elég.

A Polskival haladunk szépen. Egy ideje nem blogoltam, mert apró kis hülyeségek miatt úgy gondoltam, felesleges foglalni a helyet. Majd ha összegyűlik megfelelő anyag. Nos, most összegyűlt. Az a szituáció, hogy: kocsi baloldala befejeződött. Bal hátul volt egy kis benyoomódás, amit részben kihúztam, részben kinyomtam. Ez úgy néz ki, hogy a dinamós feszültség szabályozó alatt a lemezt kivágtam U alakban, ajd faékkel kinyomkodtam. Igazítottam a bal hátsólámpa mögötti lemezen. Ekkor tudatosult bennem, hogy a béna állásról nem a lakatos tehet, hanem egyszerűen a szar, ótvar minőségű utángyári karosszériaelemek nem pontosak. Amennyit tudtam, sikerült elcsalni, jobban áll, mint előtte, de még most sem tökéletes. Sajnos ezen már nem tudok mit javasolni. Egy új sárvédővel lehetne talán javítani a dolgot, de azt nagyon nem szeretnék cserélni. Lehet, most hülyének néznek egyesek, de annyi lelkierőm sajnos nincs. Legyen ez a legnagyobb problémája a kocsinak, hogy kicsit mélyebb a hátsó lámpa, nomeg egy kicsit több a gitt a sarkánál.

Az oldalsó irányjelző alatti lemezt is felhegesztettem. Egy hajszálnyi pontatlanság itt is van, de szerencsére nem szembetűnő. Előtte természetesen az alatta lévő rohadást eltüntettem, befoltoztam a merevítésen emiatt keletkezett lukat. Azt hiszem, teljesen korrekt lett. Az oldalsó lemezt úgy hegesztettem fel, hogy a szélvédő alatti lemez, és az oldallemez alatti találkozáson a mélyedésben varrtam végig. Nekem régi álmom volt, hogy ott le legyen mélyedés. Lehet, emiatt is hülyének néznek, de nekem bejön. Nem akartam olyan hibába esni, mint Pocok pókján: nem gitte akartm onnan eltüntetni (zárójelesen megjegyzendő, hogy Pocok se akarta onnan eltüntetni. Ott a fényező vot a ludas.). Lényeg a lényeg, így egyszerűbb volt végigvarrni, és így nem is fog felrepedezni a festék. Remélem. Ha jól láttam mellesleg, akkor azt hiszem, Robinak sincs ott a mélyedés az oldallemeznél.

Öööö, a hátsó doblemezen belüli lukakat említettem már? Hmm... nem emlékszem. Akkor mondom, hogy oda is felkerültek a foltok.

Nemrég megfordítottuk a garázsban a kisautót, lévén, olyan kicsi a garázs, hogy nem tudoke gyszerűen áttelepdeni a másik oldalára. Nagynehezen, laprugó nélkül, atomra leültetve sikerült azért megfordítani az utcán. Köszönet a segítéségért apumnak és LipTomnak.

Mai napon neki is láttam, kapargattam a baloldali hátsó doblemezt. Két hiba tűnt fel, ebből csak az egyik a vészes: ugyanott, ahol a másik oldalt is, a motortér felé. Ahogy szedtem le, pontosabban vágtam le a lemezt, észrevettem, hogy a lakatos ezt kilakatolta. A mellékelt képen látható ez is. Nagyon jó. Innen is látszik, hogy én vagyok az amatőr, ő meg a profi.

Befoltoztam ezen foltok másik oldalát is, a motortér felől. Ez a hátfalat tartó lemez mögötti merevítést jelenti. Nem volt vészes. Aztán nekiugrottam a mászerfal alatti lemeznek. Na, itt valami hihetetlen ótvarra sikerült a foltozás. Olyannyira, hog yle is szedtem a foltot, és hajlítottam rá egy sokkal nagyobbat. Nemtudom miért, de egyik pillanatról a másikra a hegesztő nem csinál olyan szép varratot. Inkább csak fröcsköl, és átégeti a lemezt. Mi lehet a gond? Kisebb árammal meg se mukkan, kevesebb / több védőgáz meg nem eredményezett nagy különbséget. A huzal-előtolás sebessége sem segített. Nem értem. A palack pedig nem fogyott ki. Vagy lehet, egyszerűen nem szereti a gép, ha fejjel lefelé dolgoznak vele...

Holnapi napra tervezem a jobb első doblemez kikapargatását, ha úgy adódik, akkor foltozás. Oldalindex alatti elmezt is mindenképp cserélni kell. És ha elegendő lelkierőm, lesz, akkor a közeljövőben kivágom a hátsó szélvédő alatti lemezt. Zozó kollégától sikerült beszereznem egy komplett hátsó szélvédő körüli lemezt. Ezúton is köszönet neki. Természetesen semmiképp nem cserélem egyben. Most még csak agyalok, hogy melyik volna a legésszerűbb művelet.

Röviden ennyit sikerült most összehoznom. A többi részén beszéljenek a fotók, melyek mai adagja az újra üzemelő, rendes fényképezőgépemmel készültek. Ójeeee.

Aztán lehet lesz ám ápdét. Még nemtudom.

Zárójelben: időközben LipTom kocsiját is építgetjük. Majd blogolok arról is.
KeMa @ . 16 fotó . 47 komment

2009.02.05. Csütörtök

Mai nappal elugrottam korongokért a sikítóhoz, mert elfogytak a normális vastagságúak. Hazaérve szépen elkezdtem bontogatni a foltokat a hátsó sárvédőben. Nagyon szépen lejött, alatta nagyon csinos rohadás. De szerencsére nem vészes, orvosolható egész könnyen. (kábé 4 perccel kellett volna többet szöszölni, hogy igényes legyen az a folt... gratulálok neki).

A benya-beöntő cső alatti részen érdekes volt a folt. Sajnos fogalmam sincs, hogy ott milyennek kellene kinéznie. Ha valaki erről egy fotót tudna prezentálni, azt nagyon megköszönném. Megpróbálnám itthon reprodukálni.


Ellenben az eleje... Hát, az ma is kurvaanyázáshoz vezetett. Szépen bontogatva kiderült, hogy a lakatos leflexelte a régi sárvédőt a kédergumi résznél, majd szépen felhegesztette az újat... egyenesen rá a régire... baszki... Hát, anyáztam egy sort, és lebontottam felül (feleslegesnek tartottam teljesen leszerelni, mert szépen beláthattam alá, és megnyugodhattam: mögötte rend van, nincs rohadás)
Nem értem miért nem lehetett volna normálisan megcsinálni :S:S:S azt a rohadt sárvédő-felhegesztést... :S

A nap vége felé átugrottam BeXxterhez, elhoztam a felájánlott hegesztőt. Ezúton is köszönet érte!

Nos, a masina az eddigi legjobb, legprofibb gép, ami a kezeim közé kerülhetett. Hogy is mondjam? Ez a gép tök intelligens, nagyon sok mindent lehet rajta állítani. Argont kötöttem rá, mivel más nem is volt. A nyomásmérőn fel volt tüntetve egy külön skála, direkt ehhez. Hát... Nagyon szépen viszi a lemezt. Viszont amikor a legeslegszebb varratot csinálom, lecsapta a kismegszakítót. Ó, fákk. Hátra nyúltam, a fejem fölé a sötétben. Kitapogattam, hogy nem ott verte le (15 A-es). Felmegyek a szekrényhez, látom, lecsapta a pince 16-osát... (nocsak, 1A-el nagyobb a leggyengébb láncszem?). Visszatolom, mondván, csak átmeneti. No, ezt végülis vagy négyszer eljátszottam vele, mikor hadat üzentem a kismegszakítónak. Elővettem a gyűjteményt, mondom, felteszek egy 22-est. Olyan a fő-bitzi is. Nem sikerült. Ellenben találtam 32A-est. Na, mondom, ezt csapd le, kisköcsög :D . 22A-nél tuti nem nagyobb, azt nem fogja lecsapni :)

Elkezdek hegeszteni, tök szépen haladok... Hát nem leveri a fő-biztit? :O Anyás... 22 A-nél többet vesz fel? vagy mi? Kurvajó. Holnap lejmolhatok a szomszédtól 3 fázist. Azzal csak jobban megy különben is. (meg bejelentem az Elműnél a 32 A-es főbiztosítékra az igényem. Elvileg kedvezmény van, és most inygé' cserélik le.)

Mellesleg nagyon poén áram alatt szerelni. Ha lekapcsolom a főbiztit, sötét van, sötétben meg nem tudok szerelni. Az elemlámpa meg messze van, és úgyse világít jó irányban :D (mellesleg célozz bele egy csavart az anyába úgy, hogy az "alátét" áram alatt van :D .

No, röviden ennyi történt. Jah, Juli ugyanúgy kapargatta a kocsi alját. Nagyon szépen halad vele, már majdnem teljesen kész :) Nagyon szép lesz. Szebb, mintha én csinálnám (lehet meg kéne tanítani hegeszteni? :D )

Remélem a holnapi nap be tudom fejezni már a bal oldalát a verdának.

U.I.: Olvasom a "közelményt". Kicsit szomorúan, és a meglepetés erejével hat a dolog. Mindenesetre, ha a fennmaradás múlik ettől, én mindenképpen beszállnék anyagilag.
KeMa @ . 11 fotó . 21 komment

2009.02.03. Kedd

No, most jutottam el megint a Huba - Szameg állapotba.... :(

Először is, gyorsan haladunk kettesben az autóval, szerencsére. A padlólemez baloldala már majdnem teljesen kész belülről. Egy darab kátrány-folt sem marad, ha nem én, hanem a leány csinálja.

Én a hátsó doblemezt kapargattam legutoljára. Van ott két folt, amit a lakatos tett fel. Szerintem én azt nemes egyszerűséggel leszedem, mert már nem bízom semmit a véletlenre.

Más: ugye említettem, hogy az oldalvillogó mögötti lemez baloldalon nagyon ramaty állapotban van. No, gondoltam egyet, és levágtam. Mondván, majd teszek fel újat. És jött a b@zdmeg... Vagyis nem... ez már a húb@zdmeg... Hát... Nem kicsit van alatta elrohadva... Megnézem közelebbről: hát a sárvédő ide eső része ki lett vágva. Igen, nemes egyszerűséggel a lakatos úgy oldotta meg a sárvédő felszerelést, hogy eme kis lemezből ne kelljen újat felszerelni, hogy szétszabta a vadiúj sárvédőt. Persze, a régi szarrárohadt sárvédődarabot nemtudta leszedni, anélkül, hogy ne vágja le a kis lemezt... No, ez már a fákjú-b@zdmeg!!! Körülbelül ez azt jelenti, hogy a vadiúj, mellesleg olasz sárvédő-elemet vághatom le a picsába, mert ezekután már el sem merem képzelni, hogy mi lehet mögötte... :S:S:S (b@zdmeg-b@zdmeg-b@zdmeg!!!)

És tényleg, eljutottunk oda, hogy az egész autót lehet elölről kezdeni. No mindegy, én basztam el. Mindenesetre nem adom fel!

Szereztem új lemezeket oda. Holnap meglátom, hogy pontosan mit tudok kezdeni ezzel a helyzettel ott elöl. Már csak ezen múlik, hogy az a részleg végre készen legyen.

Jó hír, hogy BexXTer felajánlotta a CO hegesztőjét, mert neki egy darabig nincsen rá szüksége. Ez nagyon nagy segítség, ezúton is köszönöm neki. Egyelőre nem tudtam még elhozni / hozatni (apropó, Bex, ment egy privát a 126.hu-n).

Röviden ennyi történt. Holnap folytatás következik, mert nincs megállás!

Apropó: a hátsó lengőkar, amit amúgyis szerettem volna kicserélni: lukas :D . Ahhoz képest, hogy 30 éves, nem is vészes. Különben meg 10 évnél idősebb a hardy-m :)


KeMa @ . 9 fotó . 11 komment

2009.01.31. Szombat

Mai nap polákot szereltünk. Jaja, többes szám :)

A helyzet úgy hozta, hogy kényszerszabadságon vagyok én is, Juli is. A hasznos időtöltés az esti órákig Polski szerelésben merült ki. Ugyanis azt mondta a barátnőm, hogy ha minden nap bejárok hozzá, akkor a kocsit sosem szerelem, és nem készül el a nyári talira. Viszont ha kijön, akkor talán tud segíteni. Kijött, és tényleg tudott. Adtam neki egy spaklit, hogy akkor kapirgassa a padlólemezt belülről. Ugyanis az alvázvédő még mindig rajta van. Nagyon szépen dolgozott, és olyan aprólékosan, hogy csak lestem, mikor kicsit később meglestem, hogyan halad.

Ugyanis én addig eltűntem az autó bal első kerékjáratában, ahol még akadt egy kis javítanivaló. Szépen befaragtam a lemezeket oda, felpontoztam a hegesztővel, de végül abbahagytam, ugyanis ez a porbeles hegesztő pontozásra jó, másra viszont nemnagyon. Legalábbis a karosszériánál semmiképp sem. Összefüggő, hosszú varratot lehetetlenség vele csinálni. Eszméletlen mód salakol, nem teljesen tiszta a varrat, és nem utolsósorban füstöl, mint az állat, ami egy kerékjárati ívbe bújva fájdalmas, és fullasztó tud lenni.

Mikor felpontoztam annyira, hogy a co-val majd rendesen körbe lehessen varrni, a kíváncsiságtól vezérelve elkezdtem az ablaktörlőt bütykölni. Játszottam vele rendesen, mire tényleg minden a helyére került, de úgy néz ki, hogy tökéletes lesz. A kispolski motorral, de az egykarú Seat Ibiza szerkezettel. A kart kell mindenképpen majd lecserélni, mert ez így egy kicsit hosszú, ráadásul egyenes van rajta, nem pedig az enyhén hajlított. Az ebben az esetben azt jelenti, hogy vagy egy hangyaszarnyit lecsippent az előlülők alsú látóteréből, vagy az anyém tökéletes, az utasoldali viszont eléggé ramaty. Bár lehet, hogy a tengelyen kéne még igazítani egy picit. De ezt majd akkor, amikor véglegesre bekerül. Mindenesetre nagyon bejön. Remélem nem fogok megőrülni esőben, a jellegzetes egykarú ablaktörlő maximális sebességétől (csigalassú az is :D )

A csajszi viszont komolyra vette az autóbütykölést, tehát amíg nem talál állást, tuti, hogy haladni fogunk az autóval, mert rámjár rendesen :) . Azt hiszem, a polski szemszögével nézve is nagyon jó ez a kapcsolat :) . Szívesen bütyköl ő is, én is. Remélem, ha most belehúzunk, nyárra tényleg el tud készülni.

Ha minden igaz, holnap én kívülről elkezdem a hátsó doblemezt kapirgatni, megmentem az alvázvédőtől. Végigkopogtatva nem vészes szerencsére, legalábbis úgy fest, hogy nincs ott rohadás. A porbeles gépből viszont elfogyott a huzal, tehát hegesztés sajna most nem játszik hétfőig.

Röviden ennyi történt ma. Képek lesznek, csak később.

Üdvöz!
KeMa @ . 7 fotó . 16 komment