2011.09.17. Szombat

Újabb jármű került a családhoz. Régi vágyam volt, és nagyon sokat vacilláltam, hogy tényleg megéri-e, avagy sem? Eredetileg egy IFA-Camptourist lett volna a befutó, de az utolsó pillanatban elúszott a lehetőség. Aztán le is tettem az utánfutós dologról, mondván, a polski amúgy sem bírja elhúzni. Így január-február környékén el is adtam a vonóhorgomat. Majd tavasszal jött egy füles, miszerint ismerősnek van egy eladó Skif-e mindennel együtt, sürgősen 30-ért, műszakival 36 ezerért. Na, mondom, ez jó volna, de sem pénzem sem horgom. Aztán egyszer csak volt egy KGST tali, majd rájöttem, nekem mégis kell egy ilyen. Gyors telefon, hogy megvan-e még? Megvolt, 20 ezerért azonnal elvihető, de jövő hét csütörtökön jön egy másik érdeklődő. Gondolkodás-gondolkodás, telefon, majd egy hétfői napon elmentünk Abadi Attilával megnézni. Annyira megtetszett, hogy azonnal kifizettem, és hoztuk is el. Világítás nélkül. Műszaki nélkül. De megvan. Ezúton is nagy köszönet neki!!! 1977-es szerzet, 81062-es típusszám. 2 felnőtt és 2 gyereknek ideális méretű fekvőhellyel, étkező-"szoba", illetve egy előtér, melybe pont befér a polski. Ez két sátor, melyet egybe lehet fűzni. Ehhez jön még pluszban egy tartalék-sátor szett. Plusz asztal, kisszék, és minden kellék. A belsőség garázsban tartva, csak az utifuti volt szabadban. Kicsit meg is látszik rajta sajnos. De segáz, megérte! Mai nap bontottuk ki igazán, mert eljött az ideje, hogy bepakoljuk a garázsba mi is a belsőségeket. Tervek vannak vele, a fényező már meg is nézte, most kalkulál. Aztán átvisszük hozzá, és elkezdődik a restaurálás. Tervek szerint piros lesz, mint a kocsi, a rozsdás krómok pedig fekete szintert kapnak. Vagy lefújom ecsettel, még nem tudom pontosan. Bazzal már szóban beszéltünk róla, hogy velószínű tud segíteni a faanyagok pótlásában, azok ugyanis megsínylették sajna a szabadtéri tárolást. Hétfőn megjavítom a zárakat, aztán... Majd lesz valami. Most az örülés témája van. Át kéne iratni, de egyelőre még ideiglenesen ki van vonva a forgalomból. Nem tudom, hogy le tudom-e így vizsgáztatni, hogy aztán átírják a színét pirosra a forgalmiban... Jó volna, ha nem kéne két forgalmit kiváltani. Szeretném minél hamarabb nevemre venni. Röviden ennyi, majd mesélek még, amint történik valami. Természetesen még ősszel összeállítjuk a sátrakat, próba, és fotó erejéig. A króm-gugli meg bekaphassa, nem jeleníti meg az új bekezdéseket.
Kinyitva Belsőség 4db kényelmes kisszék is a szett része, ha épp nem az utifuti padján akarunk ülni Itt éppen a kitámasztót mutatom Ami a szett része régi matrica eltávolítása, ami alól előbújik az eredeti szín Felülnézet, félig nyitott állapotról még egy külső nézet Eredeti szín és az új szín. Nem vészes De nem is hibátlan Kitámasztó-bakok Hátulja Lecsukott tetővel Ugyanez más nézetből Ez festve lesz Ritka: gyári szélességjelző lámpa Rossz már a króm rajta :( Pótkerék Hát ez valami gyönyörű. Ilyet is csak az oroszok tudnak :) A szett egy része Van itt javítanivaló Dohos-gombás. Cserélni kell a fa-részeket. Van, amit nem a gombásodás miatt. Ez sem gyakori: eredeti, cirill betűs felirat

Kommentek

Csacsa

tök szupi....gumi papucsod illik hozzá :)

VadMacs

Piros tuti pofás lenne, de krómokat inkább felújíttatnám (újra krómozás). Felniket szemcsés ezüstre szintereztetném, vas kacatokat meg fekete szinterrel nyomatnám telibe. :)

Amúgy meg drakula érte, lássuk mi sül ki ebbõl. :)

KeMa

Csacsa #51669: Ugye milyen vagesz? :)

VadMacs #51672: Az a baj, hogy az egy vagyon volna. Ezek tuti lefeketélõdnek, és megpróbálok eredeti, jó állapotú kórmokat keríteni inkább. Az olcsóbb volna.

A felni viszont jó ötlet, azt szerintem megfogadom! Köszi a tippet!

norberto

KeMa #51673:
Tudok egy jó krómozó céget Táborfalván, szépen dolgoznak.
Ajánlani tudom õket, árban is egész jók. :)

http://www.motokrom.hu/

KeMa

norberto #51676: Köszönöm a tippet!

Továbbra is a króm a legutolsó dolog, amit meg kell rajta csinálni :D

Buszos Petya

Itt vagyunk a válság kellõs közepén, neked meg csak így futja lakásra? Burzsuj! :D :D :D

A szélességjelzõ, meg a hátsó lámpabúra az meg ugyanaz, mint az ifáé. Van belõle utángyártott a VillTruck-nál fillérekért.

KeMa

Buszos Petya #51685: Abszolút nem ugyanaz :) A hátsólámpa az UAZ-zal van rokonságban, az elsõ szélességjelzõ meg nem tudom mivel, de az ifával biztos nem. Szerintem kevered a Szkif-et a Camptourist-tal.

Pocok

Ami nekünk volt hasonló állapotban,talán valahol jó is,hogy megszabadultunk tõle,szinte menthetetlen volt.Ezzel is lesz nem kevés munka,de meg lehet szépen csinálni,bár én polski mögé nem kötném.Egy tengerparti túrát nem mernék vele bevállalni.Egyébként grat,de ezt a szoci zöldet minél hamarabb szedd le róla :D

Karki

Nem kis fába vágtad a fejszédet, sok sikert hozzá!

Súlyban egyébként mennyi egy ilyen? Zakladi Metalow lakókocsira fájna a fogam, csak nem tudom, hogy egy kispók egyáltalán el tudná-e húzni. :)

KeMa

Pocok #51692: A tapasztalt kollégák szerint nem parás. Kár, hogy megszabadultatok a tiétektõl. Kellett volna pár apróság :(

Karki #51696: Köszi!

240 kg, a teljes felszerelés nem haladja meg a 100 kg-ot. Összsúlya 400 lehet, és pont ennyi, amit a Polski el tud húzni.

Buszos Petya

KeMa #51691: Lehet. Nem értek a pótkocsikhoz. :) De az a kerek fényvisszaverõ az tutira van nekünk is polcon, épp a múlt héten akadt a kezembe egy.

KeMa

Buszos Petya #51718: De én nem arról beszélek :D . Hanem a szélességjelzõ világításról :D

Buszos Petya

KeMa #51721: Értem én. :) Na olyan nem valószínû, hogy létezik újban...

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!