Új hajó a fedélzeten

Szóval a GTI elment, nekem meg 10 perccel utána már izzadt a tenyerem, hogy nincs kocsi a nevemen.

Így Ákossal kocsiba pattantunk, és leautóztunk egyenesen Soltvadkertre, hogy megnézzük - és lehetőség szerint el is hozzuk - az idős bácsitól a dízel 2 ezres Mercedes w201-et, azaz 190D-t, azaz a Baby-Benzt. 
Két nap állás után pöccre indult, gyönyörűen járt. Garázsos autó, látszik a beltéren. Kicsit matt, és a napfénytető miatt a klasszikus helyen, az emelési ponton tenyérnyi rohadás van - azaz esélyes egy küszöbcsere. De nem volt még szanaszét lakatolva, szakszerűtlenül, minden hézag tökéletesen áll, hibátlanok a kárpitok, futómű patent, minden kopó alkatrész cserélve időben. Bácsi ritkán használta, mert horgászni a Tourist Wartburggal jár. Amúgy adagoló-felújítóként dolgozik otthon, volt két profi Mirköz próbapadja, több száz adagoló, stb... Meg vagy 20 kismotor, és társai, rengeteg kincset őrizget. 
Nos, a Mercit megvettem. Sajnos alkudni nem nagyon lehetett, elvégre négy új téli és négy új nyári gumi járt a kocsihoz, felnin, nomeg vadiúj akksi. A motorban több, mint fél millió kilométerrel, bár a bácsi mondta, hogy vagy elhiszem, vagy nem, de 2001-ben a honosításkor beletekert az előző tulaj 200 ezer kilométert előre, mert a vámeljáráskor kevesebbet kell fizetni egy olyan autóra, aminek a piaci értéke is alacsonyabb. De mondjuk egy Mercinél ez édesmindegy.

Itthon viszont elkezdett egy fura hang jelentkezni, melegen kis kopácsolás alapjáraton. Fordulaton elhallgat, alapjárat közelében pedig lassan visszajön. Mindenre tippeltek már, előtöltéstől kezdve, de mivel hideg-melegen is fél fordulatra indul a kocsi, így azt kizártam. Végül a Merci szaki az egyik fórumon rávágta: hidrotőke. Van rá esély, mert olajcsere után a meleg motor a hideg olajjal nem kopogott. No, nem baj, hengerenként van vagy 4 ezer forint a cseréje, csak ki kell szedni hozzá a veztengelyt, emiatt nem örülök neki.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QD9OpcXIMR8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Idő közben olyat is elkezdett a kocsi, hogy gyújtás ráadáskor nem megy az izzítólámpa, indítás után meg elkezd világítani. Na, fain, tönkrement a hőmérséklet jeladó, vagy az izzítórelé, stb... Már majdnem esnék neki, mikor a Merci fórumon erről is felvilágosítottak: a Merci így jelzi, ha egy, vagy több izzítógyertya tönkrement. Betojok :) Vehetek 4 gyertyát is most (nem érdemes egyesével cserélni, mert általában egymás után pusztulnak meg).

Olajcsere, légszűrőcsere természetesen megvolt, 542890-en állt a kilométerszámláló. Az olajszűrő-cserét imádtam, egy csepp olaj se ment mellé, tiszta késszel lehetett ki és beszerelni. Mellékelt képen látható.

Első közös kép Hazaút Első hó :) Első mosás Végre ide is állhatok :) Sanyi és élvezi az új kocsit Olaj és szűrők cseréje Olajszűrő. Cserekor tiszta kézzel lehet akár kivenni, és egy csepp se folyik mellé Olajszűrő. Cserekor tiszta kézzel lehet akár kivenni, és egy csepp se folyik mellé Ottvan a helyén Óraállás cserekor
KeMa @ . Szólj hozzá!

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!