Egy korszak ismét lezárult

Hát, elment.

Pár hete hirdettem meg a GTI-t a hahun. Nagyon érett már a lecserélés. Nagyobb autót szerettem volna, a GTI meg eljutott oda, hogy irreálisan sok pénzt kellett volna rálocsolni, hogy olyan legyen, mint amilyennek szerettem volna. Ami azt illeti, gyerek mellett nem fér bele egy homlokfalcsere, motor-kiszerelés, teljes fényezés, újrakárpitozás. És akkor van egy autó, amivel macerás a gyereket hordozni, gyakorlatilag nincs csomagtartója, stb. Mivel nem voltam meggyőződve, hogy el akarom adni, feltettem irreálisan magas, 1,2 millió forintért. Gondoltam, nyár elejéig fennlesz, addig folyamatosan csökkentem az árat 20 ezres léptékekben, aztán majd elmegy 450 körül.

Hát nem így lett. Gyakorlatilag folyamatosan csöngött a telefonom, és olyan emberek hívtak, akik egytől-egyik eredeti, első szériás, hülyegyerekek tuningjait és ropiratöréseit megúszó gti-t kerestek. És az enyém pont ilyen volt. Voltak telefonon alkudni próbálok, de tartottam magamat az eredeti tervemhez: ha már ennyien érdkelődnek, és a totalcar.hu rulettkerék gti-je, ami kicsi tótvarabb volt az enyémnél elment 800 ezerért, akkor az enyémért is minimum annyit kell, hogy kapjak.

Végül már másnap jött három érdeklődő, azok közül kettő annyira komoly volt, hogy egymásra licitálva végül 900 ezer forintnál állt meg a dolog. Kaptam helyből 200 ezer foglalót, másnap jöttek trailerrel a kocsiért, adásvételi, maradék pénz, és volt gti-m, nincs gti-m.

Szóval hét boldog év, sok-sok emlékkel, anyázással, szereléssel, bosszankodással, száguldozással elmúlt. Kicsit sajnálom is, de örülök is: a legjobb időben adtam el, brutális haszonnal tudtam kiszállni belőle. Életemben először.

Kommentek

Karki

Kevesen mondhatják el szerintem magukról, hogy a veteránautót haszonnal tudnak eladni. A Sierrából örülök, hogy 0-ával ki tudtam szállni. Szerintem jól döntöttél. A Trabi megvan még? Beindul most már az a projekt is? :)
És az új vasról is tölthetnél már végre fel normális képet :P

szembenaforgalommal

Nem vagyok jós, de fogod ezt még sajnálni! :)

KeMa

szembenaforgalommal #56553: Minden bizonnyal. De az élet túl rövid ahhoz, hogy kevés féle-fajta autója legyen az embernek.

Karki #56551: Trabi megvan még, nem tudom, mi lesz vele. Nincs energiám, időm folytatni egyelőre. Hamarosan pedig blogolok az új kocsiról is.

Muki

A típusválasztáson nagyon sok minden múlik. Csikósnak is sikerült egészen jól megszabadulni a Ponton Mercitől. Nyugodtan hirdethetted volna magasabb áron is. Annyira pörög a gazdaság, mindent megvesznek az emberek aminek jó a múltja vagy jó kilátások vannak rá hogy pár év múlva akár többet is érhet.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!