2012.01.14. Péntek - Meglepetések

A leges legelső meglepetés, hogy mi a tosz van itt? Csomó poszt, ismeretlen garázstulajdonostól, satöbbi? Jaaaa, hogy lehet regisztrálni! :) Minden világss :)



A meglepetés erejével hatott a Bamako rajtnál, hogy egy sikeres indítózás után nem ment vissza az indítókar alaphelyzetbe. No igen, elszakadt a bowden. Szuper. Mindezt szombati napon...

No, gyorsan elszaladtam az első boltba, ahol nem kaptam természetesen. A másodikban sikerült beszerezni egyet, gyorsan vettem váltótartó bakot is. Gyárira, vagy megbízhatóra egyelőre sajna úgy fest nem tudok szert tenni. Beszéltem viandr-rel, hogy ráér-e, mert akkor kiszaladnék hozzá. Így is történt, korán odaértünk, aknába le, váltótartó kicserél (a kettő közül csak az egyik volt rossz, így csak egyet cseréltem, másik jó lesz tartaléknak). Legalábbis ez jó ötletnek tűnt. Nos, a tartalékot gyorsan be is kellett szerelni: sikerült úgy meghúzni a csavarját, hogy el is szakadt.

Az indítóbowden nagyon gyorsan kicserélődött, és ha már az aknában voltam, kinyomoztam, miért is nem megy a sebességmérő. A hiba oka: elszakadt a bowden alul. Szuper. Alig volt egy éves. Na, de olyenkor mit lehet tenni? Kiszedni a régit, bedugni az újat. a házba. Ennek viszont két akadálya van: az egyik, hogy elegant spirált nem könnyű külön szerezni. A másik, hogy én nagyokos nem piszkáltam ki a régi bowden beletört végét sajnos. Úgyhogy ez majd valamikor a tankcserekor fog bekövetkezni.

Vagy a hátsó futómű cseréjekor. Vagy fogalmam sincs, mikor. Egy éve nincs sebességmérőm, már nem hiányzik nagyon :)

Még kicsit állítottam a kulisszán, és így teljes a kép.

A Bamako, és az esti eseményekről majd később írok :)

Kommentek

Hepp Ádám

A 650E spirálja nem jó az elegant külsőbe?

KeMa

Hepp Ádám #52339: Én úgy vettem észre, hogy méretbeli különbségek vannak, illetve az elegantnak műanyag végű az óra felőli része.

Hepp Ádám

Melyik hosszabb vagy rövidebb? Arra szeretnék kilyukadni, hogy neked spirál kell, nekem meg külső és esetleg felezhetnénk a költségeket.

KeMa

Jaaaa, értem. Hivatalosan az elegant spirál olyan rövid, mint a kisműszerfalasé (sőt, annál is rövidebb), mert más úton jut ki a csomagtérbe. De a fészliftes elegant spirál, az elvileg talán 1-2 centivel rövidebb, mint a sima. De lehet, hülyeséget beszélek, és azért nem ment bele nekem a sima spirál az elegant házba, mert bele van törve a vége a kihajtásba,....

Pety@

Hát, nem tudom, amikor én cseréltem a fészliftes műszerfalat Elegantra, akkor a két spirál milliméterre egyforma volt. És pontosan úgy is volt elvezetve, mint a gyári. Az a fajta spirál került bele, amit a Motopolnál a polcon tartottak... :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!