Termékeny hónap

Elég sok minden történt az elmúlt egy hónapban.

Például, hogy a vízcső cserével nem oldódott meg a vízfogyás. Még régebben három havonta kellett egy decit rátölteni a vízre, utóbbi időben már gyakorlatilag minden második nap. És a kipufogógáz is egyre ködösebb lett. Tehát hengerfej bibi lesz. Nagyszerű. Gondoltam, szépen nyugodtan beszerzek mindent a javításhoz, és megcsinálom valamelyik nap.
Aztán benéztem az olajbeöntő sapkán, és habos volt... nagyszerű. Végiggondoltam, hogy a vezérléshez célszerszám kell, a korongos szelephézagállításhoz szintén... így gyakorlatilag el is ment a kedvem az egésztől, átvittem anyumék szerelőjéhez, hogy oldja meg.
 

Kb két hétig állt ott a kocsi, nem csak tömítést, hanem vezérlést, beleértve a vízpumpát is kicserélték. Kapott egy gázelemzős beszabályozást, és szerencsére ez eléggé sok problémát megoldott. Bár mostanában nem annyira fickós (lehet a jobb környezetvédelmi beállítás miatt, de lehet, hogy a vízbefecskendezés megszűnéséből adódóan), a fogyasztás jobb, az alapjárat szebb. Meg megszűnt az a probléma is, hogy állandóan egekben az alapjárat az első hűtőventi-bekapcsolásig. Érdekes.


Arról a tervről, hogy beszerzem a kocsihoz a maradék bronzüveget, letettem. gyakorlatilag lehetetlen küldetés. Mivel egy barátomnak megvolt az összes, csak a hátsó-oldalsó hiányzott a szetthez, ezért végülis belementem, hogy szőrén elcseréljük egy mezei nyithatóra. Először nem tudtam hova tenni, szokatlan volt, végül megtetszett, azóta nem is tudom elképzelni mással a kocsit.

Illetve nagyon komolyan elkezdtem gondolkodni azon, hogy az autót OT vizsgára vigyem jövőre, vagy 3 év múlva. Eléggé szépen kezd jó irányba kerülni, egyre kisebb dolgokat kell rajta javítani. A totalcar.hu újságírja, Csikós Zsolt javasolt is egy szakit, aki megcsinálná az előminősíttetést, avagy az elő-előminősíttetést. Meglátjuk :)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!