2009.10.04. Vasárnap

Már megint nem Polskis blog.... Szóval aki erre vár, az most ne is olvasson tovább.

Voltam BeXxternél, kicsit bütyköltük a kocsit. No, kezdjük a legelején.

Múlt hét vasárnap voltunk Solymáron, a Subarus srácnál, akinek nagyon sok justyja van elbontva, és félig elbontva a kertben. az egyikben teljesen korrekt állapotú volt a két hátsó doblemez, így gyorsan el is boltoltam vele 6 ezer forintért. A két darabot :) Háromszor mentünk a helyszínre szívni vele. Sajnos a flex nem volt elég jó, hogy odaférjünk minden részlethez, a lángvágóból meg kifogyott a nafta.
Végül hidegvágóval kiszedtük. Az alsó része ennek is rohadásos, de nem annyira perforált, mint az enyémben.

Mai nap kiszedtük az enyémből is ezeket az elemeket, hogy az újakat majd szépen beépítsük. No, nem volt az olyan könnyű, mint ahogy most leírtam ide. Nomeg, lesz szívás is bőven. A belső merevítések épek, bár egy kis részen csereérett, pont ott, ahol a hátsó kereszt-stabilizátor van rögzítve.

A leszerelt doblemezeken van még pár apró javítanivaló, nomeg az alvázvédőtől is meg kellene szabadítani. De ha eljutunk odáig, hogy beszereljük, akkor lehet agyalni, hogy a küszöbbel mi legyen. Hát nem lesz egyszerű, az tutibiztos.

Nagyon finom ebédet kaptam, ezúton is köszönet érte :)

Huh... sokat nem tudok még írni hirtelenjében. Majd Bex emlékeztet a többi részletre biztosan. Ő is készített fotókat, azokon hátha van még valami plusz infó :)

Röviden ennyi. Ja, ki ne felejtsem: felpróbáltam a kocsira előre egy motor-rendszámot, hogy milyen lenne olyannal a kocsi. Elvégre olyan a gyári kialakítású helye neki elöl. Nem csúnya- Sőt, eléggé korrektül néz ki így a kocsi. Majd eljön egyszer az az idő, amikor ez lesz a valós probléma, nem pedig az, hogy nincs alja a kocsinak :D


Bex bont már majdnem kinn a donorból Ez már az én autóm hiányzó doblemezzel :D alul a régi, fenn az ez volt az enyémben... durva emmeg a LOL :D:D van még pár rész, amit ki kellett szedni kinnvan teljesen sárvédőív-bontás kicsit feszegetni kellett a végén :) jön az az ott nagyon lukas báááá Bex és a Flex :) 12 000 rpm óvatos leszerelés, mert még szükség van az ajtóhoz kerülő részre :) no, emiatt a merevítés miatt kellett lebontani hát, nem valami szép... másik oldal na, a luk helyére vajon mi való? úgyvan! A biztonságiöv csavarja! rozsdátlanítás-foltozás után ez fog beszerelődni inszájd szar már jön kifelé ez is :) szó szerint kifelé kicsit még segíteni kell neki :D doblemezből kikukucskálva kis rendszám picit közelebbről

Kommentek

bexxter

Így a képeken tök jó nézni, ahogy valaki dolgozik, ezt szeretem a szerelõs képsorozatokban, meg, hogy lesz belõle valami. Jobb esetben. :D De azért közben nem mindig örültem, hogy én leszek a képeken :D

Utólag már jo a hangulata. :)
Azt persze nem mondom, hogy ezek után a szürke már rutin melo lesz.. :D :D vagy max nem nekem... :D

De majd valahogy lesz belõle auto, egyszer, biztos.. :D

KeMa

bexxter #38664: Több kép készült rólad szerelés közben, csak nem teszem fel mindet, mert még azt hiszik, hogy nem csináltam semmit egész nap (mondjuk jól hinnék, de ez titok :D )

A szürke még odébb van... Elõtte áll még egy jó nagy havas-sóslatyakos tél, ami még egy kicsit még jobban megrohasztja :D

bexxter

http://bexxter.blog.hu/2009/10/04/piroska_es_a_rozsda :D :D

KG

Régi - új doblemez között alig van némi különbség... :)

KeMa

KG #38686: De az a minimális különbség, ami miatt érdemes foglalkozni kicsit vele :D

bexxter

KG #38686:
KeMa #38689:

A doblemez rész annyira nem is fontos, sok helyen ugyis uj lemezbõl lesz behajtva, hanem a torony és körülötte levõ részek. Az "új"on sértetlen, rozsdamentes, a régi meg... szita.

Buszos Petya

Aztapicsa! Sok mindent láttam már, de ennyire ementálivá rohadt autóval ritkán találkoztam. Sok kitartást hozzá!

KeMa

Buszos Petya #38697: Nem is az a durva, hogy ennyire el van rohadva egy autó... hanem az, hogy egy 1992-es évjáratú!

bexxter #38690: najah... mindenesetre azért jó móka lesz :D



És a rendsámról senki sem nyilatkozik? :O

Tibee

KeMa #38703:
Mutassá' róla képet! ;) :D

KeMa

Tibee #38704: aztapicsa, nem töltöttem fel? :O LOL :D

Tibee

KeMa #38706:
De. :) Csak nem a gépedrõl a garageblogra, hanem a fotómasinádról a gépedre. :D

KeMa

Tibee #38707: fel? nem inkább le? :D mondjuk, jó kérdés, én sem tudom a választ :)

Tibee

KeMa #38706:
No. Nem rossz. Elég hülyén mutatna normál autós rendszámmal. Meg nem tartom esélytelennek, hogy belemenjenek az okosok a motorrendszámba, mert hogy gyárilag ilyen kell rá. :) De ne is tagadd. Azé' nem halad a Polos, mert azt már tapasztaltabban akarod csinálni két Subaru lakatolása után. :)

Tibee

KeMa #38708:
Attól függ hogy egymáshogy képest hogy' helyezkednek el. :P :D

Tibee

Tibee #38710:
Izé, egymáshoz képest. :) Este van na. :D

KeMa

Tibee #38710: Egyik balra, másik meg jobbra :)

Tibee #38709: Ez egész pontosan úgy hangzik, hogy Bex sokkal precízebben, és tapasztaltabban tudja majd összerakni a kis 500-ast ezután :D

De én is így vagyok vele. Nomeg kellene már nagyon egy rohangálós autó, legkésõbb tavaszra, mert a szürke haldoklik, a polskit meg nem akarom nagyon összekapkodni.

Tibee

KeMa #38713:
Akkor tapasztalatgyûjtés mindkettõtöknek. :) Haldoklik a szürke? Mármint motorikusan, vagy úgy kompletten? Õ is kap egy Bax és KeMa kúrát? :)

Karki

KeMa #38703:
92-es autó létére így elkorhadt?
Nem semmi....
Törve volt valamikor?

bexxter

Karki #38717:
Nem volt törve, csupán a gyári alvázvédelme egy rakás ... és sosem volt kezelve ezen kívül. Szóval mindig tessék figyelni az alváz és üregvédelemre !! NAGYON fontos.
Persze nem csak lekenni a rozsdás foltot vastagon.. hanem lepucolni körülötte stb..

Tibee #38709:
A polskinak már igazából nem kell sok minden, ahogy láttam, szóval nem lesz már rajta _nagy_lakatolás, max apró javítások szerintem, az meg már nem a subarun múlik. Itt inkább az a lényeg, hogy a subarut nem kell telibe fényezni, és azonnal munkára fogható, hiszen nem kell olyan alaposan felújítani mindent, motort futómûvet stb, hamarabb elkészülhet, lehet neki nyomni. Aztán majd a papir.. :D olyat is hegesztunk neki :D

bexxter

Tibee #38714:
Ezt majd azután döntjük el, miután a piroska kész. :D Lehet, hogy csak KeMa kúrát kap :D Kitudja.. :)
Ha valami csoda folytán még idén eltávozik a piros, akkor szeretnék az 500assal is foglalkozni, tehát rögtön biztos nem jön a szürke. (nameg ahhoz is kéne pár kaszni alkatrész, ami ritka..)

Buszos Petya

KeMa #38706: A Cavintonodat be-e vetted-e? :D :D :D Egyébként jól áll neki a kisrendszám, nekem bejön így. Az ocsmányirodából nem basznak ki, ha csak úgy besétálok, hogy motorrendszámot szeretnék a kocsira?

bexxter

Buszos Petya #38732:
Kisétál az arra illetékes, és megnézni, valóban csak az fér-e el-e. :P Kérdés, milyet fogsz ki.. olcsó, drága, jókedvû, rossz stb...

Steveee

Motorrendszám kell rá, ez nem is kérdés. :)

Karki #38717:
3.) Ez inkább úgy néz ki, mint ami soha nem volt garázsban és mindig használták télen is.  :/

KeMa

Karki #38717: Leszámítva azt a kis horpadást, amit a rally-lada gazdájának apja csinált rá, még nem. Egyszerûen nem volt alvázvédelme sohasem.

Tibee #38714: hát, a motort meg kell bontani, az tuti, mert ugye nem melegszik be rendesen. szerintem hengerfej körül gondok vannak.

bexxter #38724: 2, ó, tökjó megfogalmaztad helyettem a dolog lényegét. lemegyek mindjárt folytatom kicst :)

bexxter #38725: Én is megyek majd segíteni az öccázasban ám! :) Nagyon bírom azt a kiskocsit amúgyis.

Buszos Petya #38732: Nemtudom. KáGénak hogyan sikerült anno? Majd szépen nézek rájuk :) ha elhajtanak, elmegyek másik helyre. Nemtudom még.

Steveee #38738: 2, és sosem volt alvázvédve ;)

Tibee

Buszos Petya #38732:
Tedd fel a gyári, kisrendszámnak való lököst, és mondogasd, hogy nagyon fontos az autó eredeti állapota miatt, mert ilyennel jött ki a szalagról. :) Hátul meg szerintem jól néz ki a normális rendszám.

KeMa

Tibee #38749: Én azon agyaltam, hogy kis rendszám kerettel fogok majd menni igényelni :D Elõtte úgyis E rendszámot kell szerezni rá :D .

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!